Inloggen

×

Nieuws

LIC heerst op OCT *update

Terwijl de wedstrijdroeiers hun boeltje hadden gepakt richting Tilburg, werd de Bosbaan ingenomen door competitieroeiers, met name Skoll LICers, voor het OCT. Een deel van de vaste compoploegen moesten hier strijden voor hun bokaal. 

Zo moesten de dames en heren 4+ startten voor de begeerde Vlietbokaal, en Arie Muijlwijk was erbij in het H1x veld. Onze nieuwe lenteleden moesten hun roeikunsten tonen na zes weken hard of minder hard te hebben getraind.
Met alleen maar Skøll ploegen in het Lenteveld was het duidelijk dat Skøll met minimaal twee keer blik de wedstrijd af ging sluiten. Dat er bovendien hard getraind werd, bleek bij sommige ploegen na de eerste wedstrijd van 1000m in het Dames Lenteveld. Hier wist bootje 6, ook bekend als Pedøll, met een marge van 33 seconden en een tijd van 4.35.76 als eerste over de finish te komen. Het talent van deze dames werd nog duidelijker bij de volgende wedstrijd: na een formidale 500m eindigden ze met een tijd van 2.08.97 sneller dan alle Heren Lenteboten op deze afstand! Bij de heren was het bootje 1 die beide heats als eerste eindigden en met het blik naar huis gingen.
Ook in het H4+ veld was er na de 1000m kans op blik voor Skøll. Hier wisten de Ambtenaren Roeigenootschap Stadskanaal als eerste te eindigen met een halve bootlengte voorsprong op de nummer twee Triton. Helaas konden zij deze voorsprong tijdens de 2000m niet vasthouden en was het Triton die met het blik naar huis ging.
Arie Muijlwijk wist echter wel te blikken in het H1x veld, waar hij weinig concurrentie tegenkwam en beide heats ruim won.

Voor de Lenteleden was deze wedstrijd het einde van de LIC. Zij werden tot volwaardige Skøllies omgedoopt op het knallende ShacadeLIC-eindfeest LICy Luke dat doorging tot in de vroege uurtjes* . Welkom op Skøll!

*De Eindred@ccie heeft uit betrouwbare bron vernomen dat de laatste feestgangers de eerste wedstrijdroeiers, die zondag richting de ZRB gingen, van hun ochtendhumeur hebben verlost…

 

Reacties (0)

Geef een reactie