Inloggen

×

Nieuws

Zes Skøllies in KNRB-selectie

Gisteren kregen de roeiers het al te horen en vandaag mag ook de rest van de wereld het weten: de eerste selectie voor 2013 is bekend. Daarbij zitten maar liefst zes Skøllies. Twee dames: Carline en Kirsten; vier lichte mannen: Bjorn, Tim, Tycho en Vincent. Gefeliciteerd! 

De selectie is gemaakt op basis van meerdere parameters: resultaten in het verleden, de trial van afgelopen weekend in Almere, verschillende ergometertests en centrale roeitrainingen. 

Na de trial van afgelopen weekend waren Tim, Bjorn en Vincent (allemaal 1e) en Tycho (2e achter Vincent) al redelijk zeker van hun plekje. Carline deed niet mee aan de trial maar had die ook niet nodig om zich te verzekeren van een plekje: met haar indrukwekkende 30-minutentest had ze al lang al iedereen overtuigd. Alleen voor Kirsten was het spannend: door een blessure kon ze niet meedoen aan de trial. Gelukkig waren haar eerdere resultaten overtuigend genoeg en heeft ze haar plekje toch verdiend. 

Op diezelfde trial deed verder Nine goede zaken door als derde te eindigen. Helaas is alleen de dame die als eerste finishte tot nu toe opgenomen in de selectie. Dominique eindigde als 8e, Lennart finishte als 6e in het lichte veld en Thijs werd 20e. 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll