Inloggen

×

Nieuws

INK ’13: EJL 2e

De mannen van EJL '13 zijn op de Indoorroeien Nijmeegse Kampioenschappen (INK) dit weekend tweede geworden. In een veld van vier ploegen moesten de lichte heren alleen de tegenstanders voor Orca voor zich dulden.

Met een dun bezet veld was er voor de eerstejaars lichte mannen zeker kans op een INK-overwinning. Dat er een tweede roeier wegens ziekte niet aan de wedstrijd kon deelnemen, maakte dat wel lastiger: de langzaamste individuele tijd van de ploeg zou hierdoor drie keer meegeteld worden in de berekening van de uiteindelijke ranking. De mannen hadden net niet genoeg in huis om dat goed te maken, ook niet met behulp van de snelste individuele tijd van het veld. Die werd neergezet door Alex, met 6:39,4: knap werk.

Maar de 2k-wedstrijden op de ergometer zeggen feitelijk weinig, zeker op dit moment van het jaar, over de kansen in het seizoen. Belangrijker is welke stappen er in de boot gemaakt worden, en dat loopt volgens de coaches prima. Komend weekend zullen de eerstejaars op hun eerste trainingskamp in Maastricht daaraan verder werken.

Voorbeschouwing

Terwijl de rest van Nederland niet meer kan wachten om van die vreselijke ergometers af te stappen en gauw weer kilometers te maken in de boot, houdt men in Nijmegen nog een wedstrijd bijna twee maanden na de NKIR.

Het INK is misschien niet de grootste ergometer wedstrijd, maar we moeten niet vergeten dat vorig jaar EJZ daar mooi blik trok in het veld voor Eerstejaars. De overige Ej ploegen deden ook niet onverdienstelijk mee.

Dit jaar is de deelname van Skøllies wat mager en niet alleen letterlijk. EJL doet mee en niet met voltallige ploeg. David is helaas ziek en daarom zullen de jongens met z’n zevenen Skøll en het Erepodium moeten verdedigen. Desalniettemin een mooie gelegenheid voor de heren om hun spierballen te tonen en tjah… Roeien zit er hoogstwaarschijnlijk toch niet in.

Heren, succes! Zoals men wel zegt in het lichte roeien: ballen op het hakblok en timmeren!

Website INK/Phocas

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll