Inloggen

×

Nieuws

Gyas-Hunze ’13: nabeschouwing

Tijdens een competitiewedstrijd die maar net doorging en waar halverwege het weekend nog ijs op het parcours lag, heeft Skøll goede zaken gedaan en drie keer gewonnen! Een nabeschouwing.
 

Zaterdag, 2700 meter

Club

Club 4* Legacy won hun race met overmacht en blikte dus! Met harde, krachtige halen wisten zij de concurrentie goed voor te blijven en konden ze dus hun blik ophalen. Met het oog op de komende langeafstandswedstrijden op de Amstel, is het goed om te zien dat deze clubploeg al zo sterk is in het lang door blijven roeien. 

Ouderjaars Competitie

In het Dames 4+ veld gingen zowel Titanium 2.0 als Foest mit Schwung van start. De eerste deed dit zo goed dat ze met ruime voorsprong wonnen en blik haalden. Met een wedstrijd die al telt voor de Vlietbokaal doen deze dames dus goede zaken en lijkt plaatsing voor categorie A al een zekerheid. Bij Foest ging het helaas iets minder goed, maar toch bleven zij met een 14e plaats ook nog netjes in het veld roeien. De dames zagen nog genoeg ruimte voor verbetering, dus dit belooft wat voor de Skøll Cup.

Bij de heren waren de mannen van Kapitein Elmo & de Droge Tosti’s weer aan de start en deze hebben de titel ‘Beste compo 4+ van Amsterdam’ weten te behouden. In een veld vol oud wedstrijdroeiers eindigde de ploeg met een 10e plaats halverwege het veld. Voor de Vlietbokaal werden echter toch veel punten behaald, iets waar de mannen trots op kunnen zijn.

Eerstejaars competitie

In het C4+ veld is Skøll traditioneel sterk, en dit werd zaterdag meteen bewezen. Forever Wet en Praeuaricatores werden respectievelijk eerste en tweede in het heren onervaren C4+ veld. Forever Wet heeft dus nu al zijn eerste blik te pakken van dit seizoen, en gezien de grote voorsprong op de concurrentie op deze afstand belooft dit veel voor de rest van het seizoen.

Bij de dames behaalde Heeren 1  de tweede plek na een zeer mooie race en wist Bibendøm de zesde plek te behalen. Tussen de IJsbrekers en Immer Grade (W)aus werd het nog bijzonder spannend maar de eerstgenoemde ploeg wist zich tot snelste te kronen van de twee met de 22e plaats. 

Zondag, 750 meter

Ouderjaars competitie

Kapitein Elmo & de Droge Tosti’s hebben met deze sprint, na een korte nacht, een verdienstelijke tweede plek behaald. Nog nooit waren de mannen zo dichtbij blik, en dit belooft dan ook wat voor de Sprintbokaal.

Eerstejaars competitie

Bij de eerstejaars ploegen was de 750 meter een plaatsingsrace voor de boord-aan-boord halve finale over 200 meter. De beste vier ploegen gingen dus door. Bij zowel de mannen als de vrouwen hebben de TopC4+en zich hiervoor geplaatst. De IJsbrekers kwamen helaas, met hun vijfde plaats na de 750 meter, net tekort voor plaatsing, jammer aangezien de dames juist uit de start vaak zo goed wegkomen.

Beide heren TopC4+en werden hierna uitgeschakeld bij de boord-aan-boord halve finale, bij de dames waren de Skøll ploegen tegen elkaar geloot en won Heeren 1 de halve finale en mocht zich zo opmaken voor de finale, die helaas verloren ging. Twee keer een tweede plek dus voor de dames, iets waar ze absoluut trots op mogen zijn en wat smaakt naar meer tijdens de rest van het seizoen.

Resultaten

Veld

Ploegnaam

Zaterdag

Zondag

H Club 4*

Legacy

BLIK

x

D4+

Foest mit Schwung

14e

x

Titanium 2.0

BLIK

x

H4+

Droge Tosti’s

10e

2e

D Onerv C4+

Bibendøm

6e

HF => 3e

Heeren 1

2e

Finale => 2e

IJsbrekers

22e

5e

Immer Grade Waus

23e

7e

H Onerv C4+

Forever Wet

BLIK

HF => 4e

Praeuaricatores

2e

HF => 3e

Voorbeschouwing

Met de temperatuur rond het vriespunt, de schaatsen pas weer net in het vet en een nog steeds besneeuwde wereld is het tijd voor de eerste competitie roeiwedstrijd van 2013. In het verre, koude en winderige Groningen zal een delegatie van Skøll het seizoen goed proberen te starten in een wedstrijd over 2,7 km. 

Club

Namens Skøll zal er één clubploeg aan de start verschijnen in de Hunzehaven en dat zijn de mannen van Club4* Legacy. Een team met verschillende gezichten, de één heeft aan wedstrijd roeien gedaan en de ander heeft er slechts een jaar NOOC in de C4+ opzitten. Toch trainen deze mannen al sinds de zomer samen en het is dus interessant om te zien waar ze nu staan. In een veld wat voornamelijk door burgerverenigingen wordt bezet, zullen deze mannen toch vol aan de bak moeten.

Ouderjaars Competitie

Bij de dames zullen er twee 4+ in het water liggen op zaterdag, Titanium 2.0 en Foest mit Schwung. Onderling is de rivaliteit en spanning tussen deze ploegen al om te snijden. Waar Titanium 2.0 allemaal club 8 ervaring heeft, heeft Foest het voordeel dat ze al lang met 4 roeien. In een sterk veld zullen ze elke haal moeten vechten. Titanium zal zondag ook starten, bij de sprint over 750 meter.

Bij de heren doen, natuurlijk, Kapitein Elmo & de Droge Tosti’s mee in de gladde vier. Na een seizoen lang in de subtop van Vlietbokaal categorie B en een Najaarsbokaal in de middenmoot is het voor deze heren hoog tijd om de titel ‘Beste compo gladde vier van Amsterdam’ te prolongeren. Concurrentie zullen ze ondervinden van een bordeauxrode vier met een oude bekende, oud-Skøllie in het team. De slogan van de Tosti’s biedt echter hoop: Voor Skøll en ‘t reguliere aanlegvlot! Natuurlijk doen ook de Tosti’s zondag aan de sprint mee.

Eerstejaars competitie

In een C4+ duurt een roeiwedstrijd altijd net even wat langer, en 2.7 kilometer als eerste wedstrijd is dan ook pittig. Toch durven alle TopC4+en en twee gewone ploegen dit aan.

TopC4+en Bibendøm en Heeren 1 zullen met elkaar gaan uit vechten wie nou de sterkste dames mensen zijn. De IJsbrekers en Immer grade (w)aus zullen er echter voor zorgen dat het nog geen uitgemaakte zaak is wie zich de beste dames van Skøll mogen noemen, zeker aangezien het water in Groningen momenteel bevoreren is, en er dus daadwerkelijk door ijs gebroken dient te worden.

Bij de heren zullen TopC4+en Forever Wet en Praeuaricatores aan de start verschijnen. Een typisch Groningse traditie is tijdens de wedstrijd omslaan met de boot, de naam van eerstgenoemd team lijkt daarbij niet heel erg mee te helpen, maar ook Praeuaricatores loopt risico. Tijdens de Gyas-Hunze moeten namelijk vele bruggen worden genomen en laat hun teamnaam nou net van het ‘beuken van de brug’ zijn afgeleid. Het belooft voor beide teams dus een zeer interessante race te worden. Beide ploegen doen zondag ook mee aan de sprint, die bij eerstejaarsploegen tot een knock-out systeem leidt over 200 meter. 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll