Inloggen

×

Nieuws

Blwerb: NYX-Valentijnsdiner (de lustrum-editie)

Damesdispuut NYX bestaat vijf jaar! Uiteraard een feit waar niet ongemerkt aan voorbij gegaan mag worden. Maar ja, hoe vier je het lustrum van een damesdispuut…? Haal er mannen bij! En zo geschiedde op vrijdag 22 februari: het NYX-Valentijnsdiner (de lustrum-editie).
(Door: Ben Hendriks)

18.30 uur: NYX-dames verzamelen om zich met zijn allen op te tutten. Meer details zijn overbodig, want iedereen heeft wel een beeld bij 18 zenuwachtige dames voor de spiegel. Denk: mascara, oogschaduw, lippenstift, hakkenschoenen en…gekrijs(?).

19.30 uur: De heren gaan gemoedelijk een biertje drinken in Restaurant de Liefde (waar het diner zal plaatsvinden). Hierbij krijgt iedere man persoonlijk een gekleurde ballon. Ja, er bestaan echt 18 (!) verschillende kleuren ballonnen. Oké, sommige kleuren zijn lastig van elkaar te onderscheiden, maar goed. 18 heren met een ballon aan een touwtje, mooier kan de avond niet beginnen. Ook al is de ballon van de erevoorzitter der AASR Skøll al na vijf minuten geknapt.
De dames van NYX hebben een gemêleerd gezelschap heren opgetrommeld. De nipte meerderheid bestaat uit mannen die Skøll-bloed door de aderen hebben stromen. Verder zijn er onder andere een Volvo-dealer, een krullenbol met diepe v-hals en twee (enorme) corpsballen aanwezig.

20.00 uur: De confrontatie vindt plaats; de dames van NYX komen binnen, ook met ieder een gekleurde ballon, dus soort zoekt soort. Na enkele oeh’s, ah’s en “Oh, dan zal ik wel bij jou horen” kon het diner beginnen. Voor de meesten was de date geen verrassing, want bezette NYX-dames die hun vriendje als date hadden, waren in overvloed aanwezig.

20.30 uur: Drie gangen staan op het menu, met keuzemogelijkheden. Uit de keuzes kan al een eventuele match worden afgeleid. Als zowel voorgerecht (soep of salade), hoofdgerecht (vlees of vis), wijn (wit of rood) en brood (bruin of wit) anders worden gekozen dan de date, is een perfecte match ver te zoeken. Maar gezelligheid is aanwezig en over alles wordt gesproken en gelachen. De etiquette worden perfect nageleefd; het bestek na het eten op 20 over 4, het servet over de schoot en de soep uitlepelen met het bord naar de tafel gekeerd.

21.30 uur: Logistieke operaties en vrouwen zijn niet echt een goede combinatie. Na het voorgerecht van tafel wisselen verloopt namelijk niet heel vlot, maar uiteindelijk zit iedereen op een nieuwe plek. Het hoofdgerecht wordt opgediend en met nieuwe tafelgenoten worden nieuwe zaken besproken. Enkele NYX-dames kunnen de nicotinebehoefte niet weerstaan en gaan even naar buiten. Gelukkig willen de galante heren de dames daar bij vergezellen. En de échte gentlemen heeft zelfs meegerookt, hoe romantisch wil je het hebben.

22.30 uur: Ondanks dat Skøll geen corporale vereniging is, kwam er toch een corporale speech van een ‘dikkige’ tandarts in spé. Die drukte de aanwezigen op het hart, dat de goede kleur ballon ook bij de goede kleur ballon moest blijven. Vervolgens kon er aan het toetje begonnen worden dat werd aangekondigd als ‘Chocolade brownie met witte chocolade mousse en een coulis van bosvruchten’. Dus vrij snel werd de vraag opgeworpen wat een ‘coulis van bosvruchten’ nu toch zou zijn, het vermoeden was een hoopje bosvruchten, maar ja als je chique wil overkomen kan je dat niet zo zeggen. Uiteindelijk bleek iedereen het verkeerd te hebben, want (schrijf mee!) een coulis is een streepje op het bord.

00.00 uur: Het diner wordt, na groot applaus voor de organisatoren (Heleen en Loreine), afgerond. De degelijke stelletjes gingen nu uiteraard huiswaarts, want…burgerlijkheid kent een bedtijd. En de rest van het gezelschap vertrok naar Club Werck. Onderweg werden vrijwel alle ballonnen mis-/gebruikt voor lol met helium. Eenmaal in Werck waren er nog maar twee ballonnen over: eentje verdween in de nok van het gebouw, de andere zit waarschijnlijk nog altijd feestelijk aan de trapleuning vastgebonden. Nu komt natuurlijk de grote vraag: is er nog ge…eh…eh…? Genoeg dames gaven hun date geen kans, om verschillende redenen: “Hij is kaal!”, “Ik heb een vriendje die nu in Frankrijk zit!” (is dit niet juist een reden?), “Hij is wel aardig, maar hij doet iets met handel in grondstoffen voor bedrijven”. Wie er uiteindelijk wel gezoend en het bed gedeeld hebben is misschien later terug te lezen in de Gøssip…

02.00 uur: Café Nol? Geen commentaar!

img-20130223-wa0000

Reacties (0)

Geef een reactie