Inloggen

×

Nieuws

NOT ’13: 1x Winst

Forever Wet wint het NOOC Openingstoernooi! Na een ijskoude en sterk ingekorte versie van deze wedstrijd bleken de mannen in hun poule de snelste. Een nabeschouwing.
 

Nabeschouwing

Waar iedere ploeg normaal 3x de 500 meter aflegt, werd de wedstrijd wegens de vorst en ijskoude wind voor alle ploegen naar 1x 500 meter verkort. Alleen de 4 beste ploegen per veld/ poule mochten nog een finale roeien.

Ouderjaars

De Soppende Hazen lieten in hun eerste wedstrijd in de gladde vier zien dat ze behoorlijk goed kunnen roeien. Met harde klappen mochten ze zich melden in de A-finale. Het is zonde dat deze ploeg de Vlietbokaal niet start, en alleen de Sprintbokaal aangezien ze Vlietbokaal-middenmoter Kapitein Elmo & De Droge Tosti’s die ver onder hun kunnen roeiden, achter zich lieten. Een goede eerste wedstrijd dus van de Soppende Hazen die zeker naar meer smaakt voor de komende sprintwedstrijden.

Chuck Zeeløl werd in het ervaren C4 veld tweede van de drie, net voor de bestuurs-C4 van Okeanos en achter Nereus. De mannen hadden zeker op meer gehoopt maar helaas kwam dit er niet uit. Na deze sprint heeft dan ook een deel van de ploeg ervoor gekozen om zich maar in te schrijven voor de Ringvaart, omdat de lange afstand toch meer hun ding is.

Eerstejaars

Bij de dames TopC4en wist Heeren 1 de tweede plaats te pakken, op maar een halve seconde van de nummer 1. De dames hebben hun zinnen gezet op de Skøll Cup om daar wel dat blik te pakken. Bij de dames van Bibendøm liep het helaas iets minder goed, en werd een A-finale niet behaald. In de poule van Bibendøm wisten de IJsbrekers wél de A-finale te halen en daar zeer netjes derde te worden. 

Ook &Buurman en Spøll wisten de A-finale te halen. In een finale die ze tegen elkaar moesten starten werden ze respectievelijk 2e en 4e. &Buurman wist zeer dichtbij hun eerste overwinning te komen, en ze lijken dus klaar om samen met de IJsbrekers de TopC4en uit te dagen.

Bij de heren haalden Straight zø die Geht op zaterdag een zeer knappe 3e plek, in hun finale, waar een ploeg niet was komen opdagen en zondag alsnog zou starten, ging het helaas niet zo goed als in de voorwedstrijd. In die voorwedstrijd wisten ze namelijk de snelste tijd van een C4+ van Skøll neer te zetten van het gehele weekend. Ook deze ploeg zal dus hoge ogen gooien op de Skøll Cup.

De TopC4’en van de mannen, die allebei op zondag moesten starten maar wel in een andere poule en dus andere finale, lieten in de voorwedstrijd zien aan elkaar gewaagd te zijn. Het tijdsverschil tussen Praeuaricatores en Forever Wet was slechts 0,1 seconde in het voordeel van eerstgenoemde. Praeuaricatores werd uiteindelijk derde in de finale. Forever Wet wist echter in hun poule na een zeer spannende race te winnen en zo al hun tweede wedstrijd (na de Gyas-Hunze) winnend af te sluiten! De mannen zijn dus op dreef en lijken nu al klaar voor de Skøll Cup. Daar, zaterdagmiddag, willen ze hun derde, en natuurlijk het mooist mogelijke compoblik, vieren en zo bovenaan in de NOOC-bokaal te komen.

Uitslagen staan onderaan dit bericht.

Eerdere berichtgeving

Na een afgelaste SGOEPPA en een Gyas-Hunze waar het ijs tot een half uur voor de wedstrijd nog op het water lag, is het nu eind maart tijd voor de traditionele opening van het competitieroeiseizoen met ook nu nog kans op vorst. 26 Skøllploegen durven de uitdaging echter aan en verschijnen tijdens de NOT aan de start.

Het lentezonnetje lijkt dus nog even uit te blijven, en in stroperig water zullen de Skøllies, waarvan veel eerstejaars, zich wagen aan de nieuwe opzet van het NOOC Openingstoernooi (NOT) te Hilvarenbeek. Waar voorheen 3x 500 meter uit vaste start werd gedaan, zijn de voorwedstrijden nu uit doorstart. Met zaterdag het beruchte ‘feest in de tent met paal’, waarvoor de Skølldassen niet meer aan te slepen zijn (zo worden ze inmiddels al voor woekerprijzen op facebook verhandeld), zullen vooral de op zondag startende ploegen het zwaar krijgen. Deze wedstrijd telt ook mee voor de Okeanos Sprintbokaal.


Ouderjaars

In het heren 4+ veld doen zoals gebruikelijk Kapitein Elmo & de Droge Tosti’s weer mee, echter is het voor het eerst sinds tijden dat hun titel ‘Beste compo 4+ van Amsterdam’ ernstig wordt bedreigd, en wel door een andere ploeg van Skøll, namelijk De Soppende Hazen die de laatste tijd vaak in de boot te vinden zijn. In een sterk bezet veld zullen ze beide eerst alles moeten geven om in de finale boord-aan-boord tegen elkaar uit te mogen maken wie de beste is. Een titanenstrijd op de zondag is dus te verwachten.


Ook op zondag start in het ervaren C4+ veld Chuck Zeeløl, de heren uit zowel de Club8 van vorig jaar als de TopC4 van dat jaar ervoor, zullen willen laten zien dat ze nog steeds goed kunnen roeien. In een onderonsje met Okeanos en Nereus zullen ze proberen hun Skøll Cup race van vorig jaar dunnetjes over te doen.


Eerstejaars NOOC

Voor de NOOC zijn de ploegen willekeurig opgedeeld in 6 poules per geslacht, in elke poule kan blik gehaald worden. De kansen om tijdens deze wedstrijd dus het ‘hoogst haalbare NOOC blik’ binnen te slepen zijn dus groter dan wanneer dan ook, maar ook moet er gedacht worden aan het klassement. De klassementsscore van iedere ploeg wordt namelijk bepaald door de gemiddelde tijd van de beste twee tijden over 500 meter van die ploeg. Zaak dus om absoluut zo hard mogelijk te roeien.

Op zaterdag starten beide dames TopC4+en, Heeren 1 en Bibendøm. Waar Heeren 1 tijdens de Gyas-Hunze oppermachtig was, won Bibendøm twee keer boord-aan-boord van Heeren 1 tijdens het Compoweekend. Twee aan elkaar gewaagde ploegen dus die zeer goed meeroeien met het veld, en gelukkig niet in dezelfde poule starten waardoor Skøll op zaterdag toch twee kanshebbers op het water heeft liggen.

Bij de heren zijn TopC4+ Forever Wet en Praeuaricatores beide op zondag aan de start te vinden. Eerstgenoemde zal hier voor zijn tweede overwinning gaan, na het blik op de  2,7 kilometer op de Gyas-Hunze. Coach Jip liet aan de Eindred@ccie al weten er het volste vertrouwen in te hebben en zei dat er zeker een grote kans op de winst is. Varsity-gangers Praeauaricatores zullen proberen om hun overwinning op het Compoweekend een waardig vervolg te geven.

Zaterdag verschijnen ook de IJsbrekers aan de start. Deze dames vielen bij de sprint van de Gyas-Hunze net buiten de finalerondes, maar lieten de rest van het veld wel ver achter zich. Met alweer een aantal weken extra training lijken deze dames klaar voor hun beste 500 meter ooit.

Ook Buurman trekt de aandacht naar zich toe. Op het compoweekend werden ze helaas gehinderd door een andere ploeg tijdens de spar waardoor ze een topklassering misliepen. De dames willen zich dan ook revancheren tijdens de NOT.

De heren van Straight Zø Die Geht baren ook opzien, al was het maar doordat ze een van de weinige mannenploegen tijdens de NOT waren, of vanwege het feit dat hun coach altijd een Orca jas draagt. Deze mannen kunnen vooral hard roeien in de Limoncellø en deze wedstrijd lijkt voor hun op het juiste moment te komen

Ook mooi en wel op zondag: de strijd tussen damesploegen Met Zwembandjes en Zonder Zwembandjes. De ploegen zijn in dezelfde poule geloot en kunnen dus onderling hun krachten meten, de onderlinge competitie zal dan ook zwaar wegen voor deze dames.


Eerstejaars buiten NOOC

Twee heren ploegen die de NOOC competitie niet starten zullen aanstaande zondag wel aan de start verschijnen: de Soldaten van Thor tegen De Plonzende Dobbermannen. Over laatstgenoemde gaat het gerucht dat de eerste training in volledige teambezetting pas afgelopen dinsdag was. Zullen ze alsnog harde halen kunnen maken op de NOT en aan het erevlot kunnen aanleggen?

Tot slot

Al met al wenst de Eindred@ccie alle startende ploegen heel veel succes tijdens, en wensen we de eerstejaars heel veel plezier tijdens hun eerste competitiewedstrijd, en natuurlijk tijdens hun eerste competitiefeest!

Uitslagen

Veld/Poule    

Team                                    

 

 

Uitslag

Zaterdag

NOOC H1

Straight Zø Die Geht

 

3e

NOOC D2

IJsbrekers

 

3e

Bibendøm

 

6e

NOOC H3

Jellinek

 

 

21e

NOOC D4

Bøøtyliciøus

 

 

23e

Heeren 1

 

 

2e

NOOC H6

Tico de Clown

 

 

14e

NOOC D5

Buurman

 

 

11e

Immer Gerade Waus

 

 

8e

Zondag

H Onerv C4+   

Soldaten van Thor

 

 

DNS

De Plonzende Dobbermannen    

 

 

8e

NOOC H2

Forever Wet

 

BLIK!

Jaap Loco Boot

 

 

7e

NOOC D1

Hariboot

 

 

8e

Zeemeermeisjes

 

 

18e

Goed Spøll

 

 

17e

NOOC H4

Praeauaricatores

 

 

3e

NOOC D3

Met Zwembandjes

 

 

14e

Zonder Zwembandjes

 

 

8e

NOOC H5

Mentula

 

 

17e

NOOC D6

Spoenck

 

 

7e

&Buurman

 

 

2e

Spøll

 

 

4e

H 4+

De Soppende Hazen

 

 

4e

De Droge Tosti’s

 

 

6e

H Erv C4+

Chuck Zeeløl

 

 

2e

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll