Inloggen

×

Nieuws

Diamønds op de Skøll Cup

Dames Club8+ Diamønds staat eerste in de Kruithuisbokaal en werd op de Skøll Cup tweede in het veld. Een verslag over hun Skøll Cup wedstrijd vind je in de lees verder.

Een spannende dag. Na in het club8 veld bij de Heineken & de Head respectievelijk 4e en 2e werden, maar wel 1e van de kruithuisbokaal bij beide, lag er een druk op ons. Dit was onze kans, hier konden we blikken.

Tijdens de voorwedstrijd was iedereen erg gespannen en door de chaos die er enigszins heerste, was er geen tijd voor een goede opwarming in de boot. Dit resulteerde er dan ook in dat we als laatste uit de start kwamen en hebben moeten strijden voor elke haal. Dit hebben we dan ook gedaan, werden 1e van de voorwedstrijd, ondanks onze slome start. De andere voorwedstrijd had Nereus gewonnen, en was maar liefst 7 seconden sneller dan wij. Nu was het echt vechten. 

Na lekker pannenkoeken gegeten te hebben bij de Club8 lunch en even in het zonnetje te hebben gelegen, was het tijd om de A-finale te varen. Na een wat betere opwarming, kregen we het in ieder geval voor elkaar om wat meer met het rest van het veld mee te komen bij het startje. Nu moesten we het doen. Elke haal vol op die benen, ‘killing-20s’ uitvoeren en hopen dat je niet moest kotsen ergens tijdens die 2k. Ons stuurtje die riep dat we naast Nereus lagen. Ons stuurtje die riep dat we de eindsprint moesten inzetten. Ons stuurtje die op de 1750 riep dat we VOOR Nereus lagen. En toen begonnen de andere ploegen aan de eindsprint, en kreeg Nereus het voor elkaar om het puntje er net langs te krijgen. Verloren op 1 seconde.
 
Gelukkig was het een erg mooie en spannende race, en hebben we laten zien dat we nog steeds potentie hebben en staan we nog steeds, redelijk veilig, aan de top van de Kruithuisbokaal. De club8 bestaat uit 2 lange dames (1.85), en 7 kleinere dames, en toch hebben we laten zien dat zelfs kleine meiden hard kunnen trappen en dat we ons met z’n allen naar het top van het klassement kunnen roeien!

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll