Inloggen

×

Nieuws

Winst IJsbreker en Forever Wet SRG ’13

Forever Wet wint wederom een competitieroeiwedstrijd en de ploeg IJsbreker pakt een poule-overwinning in dames poule 2. Een nabeschouwing.

In het weekend van de Batavierenrace , de bijna-kampioensoverwinning van Ajax werd ook de Studenten Roeiregatta Groningen verroeid in Harkstede. Waar vorig jaar deze wedstrijd werd afgelast wegens zinkende boten, was dit jaar het weer en vooral de wind bijzonder mild. Twee Skøllploegen wisten dan ook te blikken: Forever Wet  en IJsbreker.

Waar Forever wet in hun voorwedstrijd nog als tweede de lijn passeerden, maakten ze dit in de finale ruimschoots goed en kon na de blikken van de Gyas-Hunze, NOT en Skøll Cup wederom aangelegd worden aan het erevlot. De mannen gaan fier aan de leiding in de NOOC C4+ Bokaal en mogen al een favoriet voor de eindoverwinning genoemd worden. Bij de andere ploegen uit heren poule 1 ging het minder, mede dankzij matriaalpech kwamen PRAEUARAICATORES en Straight Zo Die Geht niet verder dan de D-Finale. Beide lagen daar naast elkaar in de baan en na een race waar er een 'The Boat Race' achtige botsing der riemen dreigde, was PRAEUARICATORES net wat eerder over de finish dan SZDG. Beide ploegen hopen straks, op de lange afstand van de PEiL, beter te presteren. Straight Zo Die Geht deed ook nog mee aan het heren onervaren C4+ veld en werd hier helaas net tweede en mocht zo net niet het eerste blik vieren.

In dames poule 1 waren de verwachtingen vooraf hooggespannen voor Bibendøm, helaas lukte het ze echter niet om de A-finale te halen, iets wat Heeren 1 en &Buurman wel lukten. In een mooie race wist vervolgens &Buurman de snelste damesploeg van Skøll te worden en dus beide TopC4+en achter zich te laten. Een zeer knappe prestatie van deze dames.

In dames poule 2, vol met Skøllploegen, waren het dus de IJsbrekers die er met het blik van doorgingen, en zich vrijwel zeker weer terug wisten te roeien in poule 1. Met een voorsprong van ruim vier seconde op de als tweede finishende Hariboot domineerden Bente & co het veld ruim. Ook de hariboot lijkt zich dus op de PEiL te mogen gaan melden in poule 1, en met 5 ploegen in de hoogste vrouwen categorie doet Skøll het zeer goed.

De uitslagen zijn onderaan dit verslag te vinden. De lijst der overwinningen staat hier

eerdere berichtgeving:
De SRG is een competitiewedstrijd voor voornamelijk eerstejaars roeiers over een afstand van 2x 1000 meter.

In heren poule 1 bevinden zich net als op de Skøll Cup 3 ploegen, Straight zo die Geht, PRAEAUARICATORES en Forever Wet. Laatstgenoemde staat 1e in de bokaal en lijkt favoriet voor het windblik van aankomende zaterdag, zeker na het imponerende baanrecord op de Skøll Cup. Straight zo die Geht lijkt ook bijna zeker te gaan blikken, maar dan in het heren onervaren C4+ veld. Meteen na hun NOOC finale nemen ze het op tegen twee Groningse ploegen om in een directe finale de winst veilig te stellen.

In dames poule 1 is de strijd spannender dan ooit. Na het bijna-baanrecord op de Skøll Cup en het NCN-blik van Bibendøm lijken ze een grote uitdager van de andere TopC4+ Heeren 1 welke ook gebrand is om nu een overwinning binnen te tikken. &Buurman roeit ook nog in poule 1 mee en zal in hun positie van underdog nog hoge ogen kunnen gooien op de zondag.

In heren poule 2 zit een ploeg die naar eigen zeggen in crisis is, de Jaap Loco Boot. Aan hun klassering is het niet te merken, ze staan steady in hun poule en lijken deze lijn door te kunnen zetten. Op naar de hoogste poule is voor deze grote en sterke mannen het doel en natuurlijk moet dit gebeuren met een mooie poulewinst.
De dames van IJsbrekers zijn helaas gedegradeerd uit poule 1, en vinden nu in poule 2 een grote groep Skøllies: Hariboot, Met en Zonder Zwembandjes en Buurman. Stuk voor stuk zijn dit ploegen die goed kunnen roeien en op een goede dag allemaal voor de overwinning kunnen meestrijden. Vooralsnog hebben de IJsbrekers de beste papieren maar spannend wordt het zeker.

Aan alle startende ploegen veel succes en hopelijk staan jullie na dit weekend in deze lijst.
De huidige stand in de bokalen is hier te vinden.

Tijdschema
Zaterdag

Veld                 

Ploeg                                 

Voorwedstrijd   

Finale 

NOOC H1

PRAEAUARICATORES 4e

D: 1

Straight Zo Die Geht

5e

D: 2

Forever Wet

2e

BLIK

NOOC D5

Goed Spøll

4e

B: 4e

Zeemeermeisjes

3e

C: 3e

NOOC D4

Bøøtyliciøus

3e

B: 2e

NOOC H6

Mentula

5e

C: 1e

NOOC D2

Hariboot

1e

A: 2e

IJsbrekers

1e

BLIK

 

Buurman

5e

B: 2e

Met Zwembandjes

5e

E: 1e

Zonder Zwembandjes

3e

C: 5e

HOnervC4+

Straight Zo Die Geht

n.v.t.

2e

 


Zondag

Veld                    

Ploeg                                

Voorwedstrijd    

Finale 

NOOC H5

Jellinek

3e

C: 2e

Tico De Clown

1e

B: 5e

NOOC D3

Immer Gerade Waus

3e

B: 1e

Spoenck

3e

C: 4e

NOOC H2

Jaap Loco Boot

6e

C: 6e

NOOC D1

&Buurman

2e

A: 4e

Heeren 1

2e

A: 6e

Bibendøm

3e

B: 2e

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll