Inloggen

×

Nieuws

Batavierenrace: Skøll 18e van de 350 ploegen

Skøll heeft bewezen niet alleen hard te kunnen roeien, maar ook een aardig potje te kunnen hardlopen. Lees hier het verslag van een succesvol weekend.
Voor degene die niet weten wat de Batavierenrace is, een korte introductie:
De "bata" is een estafette loop van 175KM, van Nijmegen door Duitsland naar Enschede. Er doen 350 teams mee van 25 lopers (±8500 lopers). Deze teams starten in 3 groepen, om 00:00 in Nijmegen, om 06:0 in Ulft en om 11:00 in Bachrem en om 16:00 2 slotetappes. Iedere etappe is er een loper en een fietser, die de route voorleest. Aansluitend is er een feest met 13.000 studenten dat nog het meest aan een festival doet denken.

Met een team dat 3 weken geleden pas was samengesteld deed Skøll onder verschillende namen (DROPtimus primes, Varsity winnaars en A.A.S.R. Skøll Outdoor) voor de tweede keer mee aan de Batavierenrace. Het team bestond uit een bont gezelschap van 2e tot 9e jaars Skøllies. Huidig bestuur, ex-bestuur, ex-wedstrijdroeiers, competitieroeiers, notoire barhangers of een combinatie van al het voorgaande was de hoedanigheid waarin Skøll zich na 175km hardlopen een 18e plek mocht toedelen.

Met een kast van een volgwagen zetten we vrijdag om rond 19.00 koers richting het Oosten waar de start is van dit grootste estafette-evenement ter wereld plaats vind. De nachtlopers gingen met de huurbus richting Nijmegen. De ochtend- en middaglopers zetten koers richting Enschede om daar het Skøll kamp op te zetten en koolhydraten te stapelen in de lokale bar.

Onze wedcom Tess van Ouwerkerk mocht het spits afbijten op de openingsafstand van 3,6km. Blijkbaar hadden we Bent le Duc langzamer ingeschat, want hij was de snelste nachtloper. OutdoorCie-leden Tom van Vooren en Jip Zonneveld namen de langste etappes van de nacht (door Duitsland) op zich en liepen steady door. Na enkele etappes gaf de cumulatieve looptijd al blijk van een mogelijke verbetering van resultaat uit 2012 en zaten we al in top25.

De lopers van de ochtendetappe grepen elke kans om zich de avond van te voren klem te zuipen in de lokale bar. Met max 1 uur slaap beet ex-voorzitter Matthijs van Dam om 7:30 het spits af voor de 10km. Hoewel Sterre Scholten ontevreden was over haar etappe en Pascal Visser en Marieke Buijtendijk hun 2e etappe van het weekend liepen klommen we tijdens de ochtend nog wat hoger op de klassering. Een tijdje hebben we 15e gestaan.

De middagsessie gaf een oververtegenwoordiging van ex-lichte pikken, waaronder 4 uit EJL 2009 (Jan-Willem Huson, Yannick van der Eeden, Stijn van Deursen en slotloper Gert Brinkman). Wie zeker nog geen zin had in slapen en onvermoeibaar leek was Roy Lagerburg, die in de middag ook zijn 2e etappe meepakte. Evie Cox nam het hesje na Roy over en zette een strakke tijd neer. Helaas bleek achteraf dat deze wissel, onterecht overigens, als vals werd gezien. Protest achteraf mocht helaas niet baten. Volgens de organisatie had Skøll beter tussen de regels door moeten lezen, want daar scheen de wisselprocedure duidelijk uitgelegd staan. NOT! Helaas pindakaas werd er ook tussen de wedstrijdregels door gelezen dat protesten nooit erkent worden door de organisatie.

Het was een geweldig weekend. Op naar een 3e jaar Skøll-deelname, hopelijk zonder nazi-scheidsrechters of fout rijden. Met een officieuze 18e plek mogen kunnen alleen maar blij zijn en hoefden alleen Gyas voor ons te dulden. Argo, Laga, Saurus, Orca, Proteus, Euros, Phocas eindigden allemaal (ver) onder het team van Skøll.

Conclusies van het weekend:
– We worden elkaar jaar beter
– Vrijwel iedereen liep volgens of boven verwachting
– Kamperen met -6,9 graden aan de grond is niet koud, gewoon genoeg antivries drinken!
– Na een hele nacht sportdrank en krentenbollen krijg je een ‘gistbek’
– Volgend jaar staat Skøll boven alle deelnemende studentenroeiverenigingen

Eerdere berichtgeving

De Batavierenrace is het grootste hardloopestafette-evenement ter
wereld. Met ruim 8000 deelnemers, 175km (hard)lopen van Nijmegen
naar Enschede. Dit jaar gaat Skøll voor de top25. Zaterdagmiddag ligt de ploeg prima op schema met de 17e plek! 

Skøll deed vorig jaar voor het eerst mee en ondanks wat 'leerpuntjes' werd de 38e plek van de meer dan 300 ploegen behaald. Dit jaar is er zo mogelijk een nog sneller team geformeerd en gaan we voor de top25. Bestuursleden, competitieroeiers,
notoire bierdrinkers, 3x een Sjoerd, ex-wedstrijdroeiers variërend van
2e tot 9e jaars of zelfs ex-Skøllies. Daar waar de beugeldoppen een
onderdeel van de opvoeding vormen, 'stadse fratsen' nog een spreekwoord
is gaat Skøll met het vikingschip op de borst een potje hardlopen!
 
Het team bestaat uit:
Adrien Groot
Andrew Switzer
Babeth van Winsen
Bent le Duc
Claire Krijnen
Evie Cox
Jan-Willem Huson (ex-Skoll)
Jaus Müller
Jip Zonneveld
Joep van Drunen
Marieke Buijtendijk (ex-Skoll)
Marjolijn Hulsbos
Matthijs van Dam
Pascal Visser
Roy Lagerburg
Sebastien Naulais
Sjoerd ten Brinke
Sjoerd Ritsma
Sjoerd van Wagtendonk
Sterre Scholten
Stijn van Deursen
Tess van Ouwerkerk
Tom van Vooren
Yannick van der Eeden (ex-Skoll)
 
We hebben er zin in!
 

OutdoorCie'13

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll