Inloggen

×

Nieuws

Jaap Stokking Beoogd Voorzitter Bestuur ’16

Als Jaap Stokking op een mooie lentedag in maart de Jan Vroegopsingel op komt fietsen, staat een van zijn medecoaches hem op te wachten met een mededeling in de vorm van een brief. Jaap weet dat de avond waarop hij gewacht heeft is gekomen. In de brief staat dat hij naar het oprichtingsadres van Skøll moet gaan: een fietstocht die normaliter een kwartier duurt. Als Jaap eenmaal op de Bilderdijkstraat is aangekomen is het echter vijf kwartier verder. De oprichters van het herendispuut Heidrunn, waar hij zelf ook toe behoort, staan hem daar op te wachten.

Na een speech en bemoedigende woorden nemen zij afscheid en sturen zij Jaap naar het Stedelijk Museum. Daar maakt hij kennis met enkele oud-voorzitters. Willem Zeelen, Sjoerd Elferink en Matthijs van Dam brengen hem een van de eerste lessen bij die hij dit jaar zal leren: de oprichtingsgedachte van Skøll. Aan de hand van een interessant kunstwerk wordt hem duidelijk gemaakt waar wij in 1966 ons bestaansrecht aan ontleenden.

Wanneer de heren klaar zijn met de geschiedenisles wordt Jaap verwezen naar de Bosbaan, alwaar zijn oude ploegmaten uit EJL ’14 treft. Zij geven hem het zijn laatste avondmaal als (ex-)lichte pik alvorens hij zich in een zwaar jaar stort: kwark met komkommer. Als zij ook nog eens besluiten Jaap te ontkleden en in een jurk te hijsen is het moment om hem uit zijn lijden te verlossen gekomen. In de momenten die volgen heeft Jaap opeens een blinddoek om en bevindt hij zich achter in de commissiebus.

Na een dolle rit om de Bosbaan, als hij niet meer weet waar hij zich bevindt, staat hij opeens in een grasveld. Als hij zijn blinddoek af doet ziet hij Bestuur ’15 voor zijn neus staan. Na kritische woorden over zijn lange fietstocht en mooie woorden over zijn Skøllcarrière stelt Tijmen de verlossende vraag waar Jaap al de hele avond op wacht: “Jaap, wil jij je komend jaar inzetten om Skøll nog verder te helpen in de vaart der volkeren? Wil jij, Jaap Stokking, toetreden tot bestuur ’16 der Algemene Amsterdamse Studenten Roeivereniging Skøll, en wel als voorzitter?

“Ja, natuurlijk,” was het antwoord, waarop de champagne ontkurkt kon worden.

Jaap werd in de Herfst-Rit van 2012 lid. Na een succesvol jaar in Straight Zø die Geht ging hij wedstrijdroeien in Eerstejaars Licht 2014. Dit jaar brengt hij zijn kennis en roeiervaring over op de Damesclubacht 2015. Naast zijn roei- en coachactiviteiten heeft Jaap zich ingezet voor Skøll in de Barcie en de Promo en is hij mede-oprichter en de huidige Praeses van herendispuut Heidrunn.

Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Jaap er met zijn bestuur een fantastisch jaar van gaat maken.

Jaap, gefeliciteerd!

11064276_811574298930233_1273148642_o

Reacties (1)

Laurens Simoons
23 maart om 17:10
Nogmaals van harte Stokking!

Geef een reactie