Inloggen

×

Nieuws

Rex Valkering beoogd Secretaris ’16

Het was een doodgewone donderdagmiddag toen Rex op Skøll arriveerde op de Jan Vroegopsingel. Althans, niet zozeer doodgewoon; de eerste lentemiddag was aangebroken en dit was te merken. De CIA-vergadering vond doorgang op het balkon. Toen mede-CIA’ers na een kwartier nog niet waren kwamen opdagen besloot voorzitter Victor dat in plaats van de vergadering een biertje op zijn plaats was. Zo gezegd, zo gedaan.

Eenmaal in de Deen treffen Victor en Rex ploeggenoot van de Soppende Hazen: Stephan Moeijens. Deze weet het duo te overtuigen langs te komen bij hem thuis. Daar blijkt het gros van de Hazen  aanwezig te zijn. Het eerste pils wordt geschonken en Rex is nog altijd nietsvermoedend. Dan komt het moment dat Victor terug naar Skøll gaat, en op herhaaldelijk aandringen blijft Rex achter. Bij hem is dan eindelijk een lichtje gaan branden.

Van het avondeten komt niets terecht. Het verzoek ‘Die jongen moet nog kunnen fietsen’ wordt ingewilligd en na anderhalf uur wordt Rex op weg gestuurd naar Café Hesp. Daar treft hij Marloes van den Ouweland en twee andere leden van Secretariaat ’13. Samen vormen zij 4/5e van het clubje dat het Secretariaat leven heeft ingeblazen. Onder het genot van blue-screen-bier krijgt Rex moeilijke vragen voorgeschoteld, en het beantwoorden daarvan gaat hem niet heel goed af. De datum van de eerste secretariaatsvergadering staat hem echter nog nauw voor de geest: 17 oktober 2012. Chapeau!

Dan grijpen David en Susan in door Rex te blinddoeken en te ontvoeren. De bestemming zal hij vooraf niet geraden hebben: de universiteitsbibliotheek aan het Koningsplein. De opdracht luidt: ‘Je schuift zo meteen aan bij de verkiezings-ALV van studentenpartij Mei die op dit moment gehouden wordt in de Doelenzaal.’. Rex ziet de bui al hangen; het bijwonen van de ALV van zijn studentenpartij die op dat moment al afgelopen zou moeten zijn, maar flink uitloopt. Gezien zijn enigszins beschonken toestand wordt dit een lange zit.

Rond half elf wordt Rex uit zijn lijden verlost. Oud mede-raadslid Joris Solleveld neemt hem apart en vertelt hem waarom hij in de Doelenzaal is beland: ‘Je bent een jaar lang als hoofd PR bij de studentenraad aan de slag gegaan en je hebt daarbij allerlei vaardigheden opgedaan met betrekking tot communicatie en taal. Je hebt een team moeten aansturen maar bent vooral deel geweest van een team. Je hebt moeten omgaan met een koppig bestuur, maar je bent daardoor niet uit het veld geslagen. Volgend jaar zul je wellicht zelf dat koppige bestuur vormen, en ook dan zul jij niet uit het veld te slaan zijn. Je hebt een aantal invloedrijke personen kunnen overtuigen van je bestuurlijke vaardigheden, en daarom ben je nu al de hele avond op weg. Ik wijs je door naar de laatste etappe van je tocht: het plein met daaraan het bestuurlijk centrum van de UvA, waar bovendien dagelijks de internationale boekenmarkt wordt gehouden. Voor secretarissen is dit buitengewoon aangenaam vertoeven.’.

Aangekomen op het Spui treft Rex tien bestuurders aan; negen h.t.’ers en één f.t.’er. Secretaris Laura neemt het woord. ‘Lieve Rex, je bent nu al uren op weg, en je hebt in feite in chronologische volgorde je loopbaan vanaf het moment dat je ging studeren doorlopen. Allereerst was er de CIA, aansluitend op je interesse voor ICT. Je ploeg de Laffe Hazen, daarna de Soppende Hazen, hield je daarnaast gebonden aan de vereniging. In 2012 werd je als voorzitter van de CIA onderdeel van Secretariaat ’13, en hebben jullie het samen voor elkaar gebokst om de nieuwe site te lanceren. In het jaar daarop nam je plaats in de studentenraad van de FNWI aan de UvA als hoofd PR. Dit jaar heb je het Årbok mede mogelijk gemaakt. Op dit moment sta je voor een nieuwe keuze die je toekomst zal beïnvloeden. Wil jij, Rex Valkering, in bestuur ’16 plaatsnemen als secretaris?’ JA was daarop het antwoord, en de champagne werd ontkurkt. Na de autorit terug naar Skøll kon Rex op de bar klimmen om zichzelf als eerste mannelijke secretaris sinds 2011 aan de vereniging voor te stellen.

Lieve Rex, ik ben ontzettend blij dat jij zo enthousiast bereid bent het secretarisschap volgend jaar van mij over te nemen. Je hebt Jaap en mij overtuigd van je kwaliteiten als secretaris. Je hebt inmiddels een enorme dosis ervaring die jou tot de perfecte kandidaat maakt. Ik wens je alle succes en heel veel plezier in het doldwaze jaar wat je te wachten staat. Op alle BK-beunsessies die je nog te wachten staan!

IMG-20150410-WA0003

Reacties (0)

Geef een reactie