Inloggen

×

Nieuws

Jolien Verweij beoogd Commissaris Wedstrijd ’16

Afgelopen weekend vond op de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam voor de derde keer de Damen Raceroei Regatta plaats. Tevens zou dit het eerste wedstrijdweekend worden dat mogelijk afgesloten zou worden met een blikkenborrel om samen met de gehele wedstrijdafdeling en alle andere geïnteresseerde Skøllies de successen van het weekend te vieren. Op zaterdag trokken de heren van middengroep zwaar blik in het developmentveld waardoor de eerste editie van de blikkenborrel direct een feit was. Maar ook door andere ploegen werd er heel hard geroeid. Middengroep dames startte op zondag om 14 uur in het overgangs vierzonderveld en liet hier zien dat ook zij hard kunnen gaan en veel potentie hebben. 1500m lang lagen de dames op kop en leek het erop dat het tweede blik van het weekend voor Skøll door de dames van MGD gepakt zou worden. Helaas werden de dames in de laatste 500m voorbij gevaren door een combinatie van Laga en Skadi maar kijken we vol verwachting uit naar de volgende wedstrijden om onze dames dan echt te zien blikken.

Ondanks deze nederlaag heeft Jolien Verweij, roeister van middengroep dames, niet alleen maar verloren dit weekend. Al in maart heeft zij bij het bestuur kenbaar gemaakt interesse te hebben voor de functie van commissaris wedstrijd in bestuur ’16. Dit weekend was het eindelijk zover en heb ik na een maand vol spanning en afwachten voor Jolien de verlossende vraag mogen stellen.

Op de Willem-Alexanderbaan kreeg Jolien van haar ploeggenootjes een brief waarmee de vraagactie van start ging. Pas in Amsterdam aangekomen kreeg Jolien verdere instructies waar zij haar TopC4 ploeg, Bibendom, trof voor een diner. Na het leggen van een bodem ging Jolien door naar de Bosbaan waar ze een afspraak had met Lies Rustenburg, één van Skøll’s toppers maar ook coach van Jolien. De vraagactie werd vervolgd met een bezoek aan één van haar voorgangers die naast moeilijke vragen over in het verleden behaalde resultaten ook haar favoriete drankje, Wodka, met Jolien deelde. Op de Wenckebachweg werd Jolien ontvoerd, standaard procedure in vraagacties van bestuur ’15, en na een wilde rit afgezet bij een grasveld langs de Amstel waar rode jasjes op haar stonden te wachten. Na een korte introductie mocht ik dan eindelijk de langverwachte vraag stellen: ‘Lieve Jolien, wil jij commissaris wedstrijd der A.A.S.R. Skøll in bestuur ’16 worden?’. Een enthousiast ‘JA’ volgde waarna jasjes uitgewisseld werden en de champagne ontkurkt kon worden.

Vraagactie Jolien

Jolien werd lid in de herfst van 2012 en roeide dat jaar in de TopC4 Bibendom. Na een jaar lang ellende in de Wødka maakte Jolien in de herfst van 2013 de overstap naar de gladde boten en wist een plekje in EJD’14 te bemachtigen. Samen wisten de dames een 2de plek in het Eerstejaarsklassement te bereiken en waren daarmee dus erg succesvol. Succesvol als ze waren konden de dames niks anders dan doorgaan naar de middengroep, zo ook Jolien. Naast het roeien is Jolien ook op andere gebieden zeer ambitieus en een grote meerwaarde in het wervingsteam van de lustrumverbouwing en de Blerwb.

Ondanks dat we een ontzettend getalenteerd roeier verliezen ben ik blij dat Jolien mijn opvolger zal zijn en dat zij zelf een weloverwogen keuze heeft kunnen maken.

Hiermee wordt het lijstje voor kandidaatsbestuur ‘16 steeds completer en hebben we nog twee functies te gaan.

Voorzitter Jaap Stokking
Secretaris Rex Valkering
Penningmeester Peter Walrecht
Vicevoorzitter Adrienne Buteijn
Commissaris Wedstrijd Jolien Verweij
Commissaris Competitie Laura Hogenboom
Commissaris Materiaal ?
Commissaris Sociëteit Lisa Heuer
Commissaris Gebouw ?

Tim Verwest
Commissaris Wedstrijd der A.A.S.R. Skøll

Reacties (2)

Jolien Verweij
5 mei om 22:10
Haha! Mag ik een kleine correctie toepassen? Ellende in de wodka moet ellendig veel pret in de Bollinger worden!
Vera de Jonge
6 mei om 10:33
"Na een jaar lang ellende in de Wødka"?! Een jaar lang shinen, vliegen en genieten in de Bøllinger!

Geef een reactie