Inloggen

×

Nieuws

3/4 juli: Argo Sprint en NSRF Slot

Met enige vertraging door het eerder genoemde uittrainingsfeest, is hij er dan toch: de laatste nabeschouwing van het jaar. Het viel mee met de warmte, al is de wedstrijd twee maal stil gelegd door naderend(of toch niet zo naderend) onweer. Op de sprint heeft Jasper Kampman laten zien het snelst 500m te kunnen roeien, wat resulteerde in een sprintblik. Het was ook tijdens de NSRF slot weer raak! Vier maal BLIK, en wel voor Lies Rustenburg in de SA1x, Bjorn van den Ende in de SA4-, Carline Bouw in de SA4x en als klap op de vuurpijl werd EJD beginneling-af. Allen gefeliciteerd!

Talentenachten

Op de sprint werd duidelijk dat de talentvolle dames en heren nog even moesten wennen aan het sprinten in een acht. Bij de dames werd de wedstrijd al weggestart terwijl de ploegen nog niet recht lagen. Dit resulteerde in een vierde plek. Ook bij de heren lukte het nog niet om de halen uit de trainingen neer te zetten, zij eindigden op een vijfde plek. Op zondag waren beide ploegen weer aan de beurt, ditmaal om een 2k te roeien. Waar Skøll relatief kort traint met de ploegen, hebben de dames en de heren beiden goede races neer gezet. Waar ze helaas in ervaring onder moeten doen voor de andere verengingen. Wij kijken er naar uit om al deze talenten bij de pre-selectie na de zomer terug te zien!

Eerstejaars

EJZ had een wisselend weekend, waarin goede en minder goede races gevaren werden. Maar het is de zware heren wel gelukt om onder de 6 minuten te duiken. Zij kwamen zaterdagochtend namelijk na 5 minuten en 53 seconden over de finish. Heren, gefeliciteerd!
EJL is op vrijdagavond op een tweede plek geëindigd, wat na winst op de Heineken 250m, voldoende was om het sprintklassement te winnen. Heren, gefeliciteerd! Op zaterdag voeren zij voor de laatste keer de races voor het klassement. Helaas haalden zij de A-finale niet en werd er besloten de B-finale niet te starten om te sparen voor zondag. Op zondag voeren zij een directe A-finale waar ze 1500m naast hun grootste concurrent gelegen hebben. Helaas wist Aegir in de laatste 500m nog zo te versnellen, waardoor onze EJL net naast het beginnelingenblik grepen.
EJD heeft op zaterdag al even kunnen proeven hoe het is om vooraan te varen, na winst in de B-finale, was het zaak om de focus op de races van zondag te leggen. Zondagochtend werden de dames 2e in de voorwedstrijd, waarmee ze een plekje in de A-finale bemachtigden. Tijdens de finale hebben zij van begin tot eind brutaal hun puntje voor de rest van de ploegen gelegd, wat resulteerde in een eerste plek. Waarmee zij beginneling-af werden! Dames, gefeliciteerd!

Middengroepen

De acht heren van Middengroep Zwaar die vorige week in Henley streden, hebben een goede prestatie geleverd. Na winst in hun eerste race, werden zij tegen Nereus geloot. Deze race werd helaas verloren, maar aangezien Nereus uiteindelijk de Temple Challenge Cup won is dit zeker geen schande. De heren hebben de resterende dagen hun ogen uitgekeken in Henley en waren uiteindelijk op tijd terug om de wedstrijdroeiers-boot en het uittrainingsfeest nog mee te pakken! Steven Moerman en Abel Huigsloot sloten hun MGZ-seizoen af in Nederland. Waar zij op vrijdagavond net tweede werden en zaterdag werden zij derde. Op zondagmiddag zouden zij echter het koningsnummer starten. De Witte de With werd weer van de plank gehaald, een leuke dame om voor in de punt te liggen was al geregeld, nu alleen nog die zware twee-met zo snel mogelijk van start tot finish krijgen. De heren deden dit zeker niet onverdienstelijk, zij wisten zelfs een veel lichtere empacher twee-met voor te blijven. Uiteindelijk behaalden zij een tweede plek.
Pieter Taselaar heeft met Jaap Schuurmans in een dubbeltwee gestart op de sprint. Waar de mannen vooral heel veel plezier hebben gehad, wat resulteerde in een tweede plek. Jasper Kampman heeft op vrijdagavond geblikt in het nieuwelingen skiffveld! Gefeliciteerd. Op zaterdag zijn Jasper en Jan allebei in het lichte beginnelingen skiffveld gestart, wat resulteerde in een respectievelijke tweede en derde plek. Op zondag zijn de heren samen in een dubbeltwee gestart wat leidde tot een nette derde plek. Jasper Kunst en Jim Hoffmann hebben hun seizoen afgesloten in hun tweezonder. Waar zij op zaterdag nog naast de A-finale grepen, mochten zij deze zondag wel startte. Wat leidde tot een vijfde plek.
Middengroep dames heeft het seizoen afgesloten door in en hun viertjes en samen in de acht te starten. Waar het viertje van Madeline, Nienke, Evelien en Hanne op vrijdagavond de A-finale wisten te bereiken. Op zaterdagochtend lukte het helaas niet om een lekkere race te varen. Daarna werd door omstandigheden besloten de B-finale niet te starten. Het viertje met Sanne, Jonneke, Marjolijn en Jolien voeren op zaterdag een zeer goede race, helaas net geen kampioenschap, maar wel een nette tweede plek. Op zondag hebben de dames nogmaals in hun vier gestart, maar helaas lukte het niet om een zelfde goede race te varen. In de acht werden wel zeer goede races gevaren. Met Aranka Kops aan de stuurtouwtjes hoefden de dames alleen de SB-acht voor zich te dulden.

Toppers

Waar Lies in eerste instantie een druk weekend had, bleven alleen de races op zaterdag staan. Daar werd zij overtuigend scullend beginneling-af werd in het DSA-skiffveld. Lies, gefeliciteerd! Lennart van Lierop heeft op zaterdag een vierde plek behaald in het zware SA skiffveld. Op zondag heeft hij een leuke race gevaren in een combi met Indonesië. Zij werden uiteindelijk tweede. Lennart zal over ongeveer twee weken uitkomen voor Nederland in het lichte skiffveld op het SB-WK. Lennart, veel succes nog met de voorbereidingen de komende weken! Bjorn van den Ende blikte in het SA4- veld op zaterdag, tevens blikte Carline Bouw in het DSA4x veld op zondag! Beiden gefeliciteerd!

 

Al met al was het een druk weekend met vele Skøllies op en naast het water. Vele goede prestaties werden neer gezet, wat natuurlijk smaakt naar meer. Wij moedigen vooral alle roeiers door te gaan met wedstrijdroeien, om volgend jaar nog meer mooie races te kunnen varen! Nu rest mij, als bijna ex-voorzitter van de Eindred@cCie, iedereen een fijne vakantie toe te wensen en tot op/naast de Amstel na de zomer!

 

——————————————————Eerdere berichtgeving van 3 juli—————————————–

Terwijl de mussen van het dak vallen en het KNMI en het RIVM voor komend weekend een heus Hitteplan in werking hebben gesteld, zal er 3 en 4 juli tijdens respectievelijk de Argo Sprint en de NSRF Slot gestreden worden om de laatste blikken!

De KNRB heeft ten aanzien van deze hittegolf op zaterdag (en de rest van het weekend) eveneens een Hitteplan in werking gesteld. 
Klik hier voor meer informatie over dit hitteplan. 

Op vrijdag zal er worden gesprint; op zaterdag wordt er gevaren om punten te behalen in het klassement en op zondag wordt er afgesloten met een strijd om de klasserende blikken. Op de Argo Sprint kun je je als sprintploeg onderscheiden, wanneer je een zeer sterke eerste 500 meter in de benen hebt. De Slotwedstrijden op zaterdag en zondag bestaan uit de welbekende 2000 meter.

Talentenachten

Na vier weken hard trainen zullen de aanstormende talenten van Skøll laten zien wat zij geleerd hebben. Met de Bosbaan hebben zij in elk geval al kennis gemaakt, dus we zijn benieuwd of ze ons kunnen verrassen! Elke training zijn er tot nu toe stappen gezet en hoewel de kansen moeilijk in te schatten zijn, kunnen ze indruk maken. De talentvolle dames en heren zullen uitkomen in het talentenveld op zowel de Sprint op vrijdag als de Slotwedstrijden op zondag.

Eerstejaars

EJZ komt op vrijdag in actie om te sprinten op de 500 meter. Dit wordt een opwarmertje voor de mannen aangezien zij zaterdag willen verrassen in het klassement. Wanneer zij veel punten weten te pakken, bestaat er een mogelijkheid boven Argo als vierde te eindigen in het klassement! Op zondag staat eveneens een mooi doel klaar: onder de 6.00 minuten! Zeer waarschijnlijk zal in het SA veld tegen de nieuwe hoofdcoach van Skøll gestart worden. Het plan is om Peter, zonder dat hij zich daarvoor hoeft om te draaien, zo lang mogelijk de kans te geven de krachtige halen en sterke lijven van EJZ te bewonderen.

EJL heeft de KHB helaas aan zich voorbij moeten laten gaan, maar neemt dit weekend revanche. De mannen zijn uitermate gemotiveerd om dit weekend nog één keer alles uit de kast te halen en te imponeren op de Bosbaan. Allereerst zullen zij op vrijdag hun eerste plaats in het sprintklassement verdedigen en hopen ze blik te trekken. Op zaterdag kunnen zij een plek opschuiven in het klassement als zij de derde plek weten te behalen. Zondag is een belangrijke dag aangezien EJL zich ten doel heeft gesteld het blik zich toe te eigenen.

EJD heeft een goed gevoel overgehouden aan de KHB waar het veld dicht bij elkaar lag en zij lang mee konden. Ze zien daarom terecht kansen voor aankomend weekend. Met een invaller van Asopos zal EJD op zaterdag willen zij hun zesde plek behouden in het klassement. Op zondag starten de dames in voltallige Skøll-kleuren het beginnelingenveld en zullen zij met het gekweekte vertrouwen strijden voor de winst (en niets minder).

Middengroepen

Terwijl het merendeel van Middengroep Zwaar de afgelopen dagen in Henley gestreden heeft, bleven Steven Moerman en Abel Huigsloot achter in Amsterdam om zich voor te bereiden op de Sprint en de NSRF Slot. Ze zullen op vrijdag en zaterdag in het overgangsveld starten en op zondag in het SA2+ veld verschijnen.

Pieter Taselaar zal met Jaap Schuurmans (Nereus) in een 2x uitkomen op de Sprint.

Jasper Kampman zal op vrijdag in het nieuwelingenveld skiffen. Op zaterdag zal hij net als Jan Leerink het LB1x veld starten om de zondag samen af te sluiten in een twee.

Jasper Kunst & Jim Hoffmann komen op zaterdag in het overgangsveld uit; op zondag starten zij het nieuwelingenveld.

Het viertje met Madeline Mol op slag wil zaterdag door fijne races te varen het klassement met een goed gevoel afsluiten. Het viertje met Sanne Bruggink zal een gooi doen naar het kampioenschap. Op zondag start MGD voor de laatste keer in de acht. Hier zijn ze eveneens van plan het kampioenschap winnend af te sluiten.

Toppers

Het idee van Lies Rustenburg achter aankomend weekend is dat wedstrijden leuk én leerzaam zijn. Het is de laatste kans om in een klein nummer te kunnen starten. Samen met Jenny de Jong zal zij op vrijdag sprinten in een tweezonder. Op zaterdag is er helaas geen DSA2- veld uitgeschreven voor de ervaren dames. Aangezien Lies tot haar grote frustratie nog beginneling scullend is, zal zij daarom in een skiff starten. De afgelopen maanden heeft Lies drie keer een skiff betreden, waardoor een blik enigszins hoog gegrepen is. Op zondag zal ze in het DSA2- veld starten met Jenny de Jong, de wedstrijd waarin zij meer vertrouwen heeft. Het doel voor dit weekend is een goede race varen zodat het duo een volgende keer, met meer ervaring op zak, nog beter kunnen doorvaren.

Lennart van Lierop leverde afgelopen weekend een uitstekende prestatie door blik te trekken. Hij zal op zaterdag een nieuwe poging doen om deze prestatie te evenaren. Op zondag start hij in een 2x met La Memo uit ach ja, waarom ook niet, Indonesië.

Bjorn van den Ende en Carline Bouw starten in respectievelijk het SA 4- veld op zaterdag en DSA 4x veld op zondag.

Kortom, het wordt een vol en druk programma dit weekend! Bovendien zullen de Slotwedstrijden op zondag feestend afgesloten worden met een spetterend Uittrainingsfeest op Skøll!  Met dit heerlijke weer hoog tijd om te genieten van onze Skøllies en hen aan te moedigen op de Bosbaan!

Bekijk hier het tijdschema van de Argo Sprint

Bekijk hier het tijdschema van de NSRF Slotwedstrijden

Reacties (0)

Geef een reactie