Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing 9 oktober: Abcoude – Amsterdam

Alhoewel de meeste Skøllies nooit verder dan Ouderkerk hebben geroeid – misschien tot de Betonbrug op een goede dag – zijn vanochtend 9 dappere Skøll ploegen nog een flink stuk doorgeroeid, naar Abcoude om precies te zijn. Daar lag de start van de 12km lange tocht, waar Skøll vandaag de rest van roeiend Nederland heeft laten zien niet te schuwen voor een flink stuk op de benen. Zo heeft onder andere de gehele preselectie laten zien veel in huis te hebben, dat belooft wat voor komend seizoen! De winst in het Dames C4+ veld ging mee met DPreselectie 2. Joris Moerman heeft zijn eerste overwinning voor Skøll binnen door in een combi als snelste te zijn in het Heren C4* veld. Gefeliciteerd!

DAMES
In het DC4+ veld bleken DPreselectie 2 (Marthe, Annemieke, Géraldine, Sylvie) en DPreselectie 1 (Katinka, Astrid, June, Anouk) zeer aan elkaar gewaagd te zijn. Er werd hard getrapt door de dames en een lang stuk bleef de afstand tussen de twee damesboten constant, maar nadat een nauwe versmalling DPreselectie 1 even uit hun ritme haalde, lukte het de andere damesboot erlangs te komen; dit samen met een flinke dosis power en doorzettingsvermogen leverden DPreselectie 2 een mooie 1e op. Met finishtijden van 57:23 en 58:59 mogen alle dames meer dan tevreden zijn; het harde trainen van de afgelopen maand is beloond.

Ook de Preselectie lichte dames (Emma, Lizzy,  Sieske, Daniëlle) mag trots zijn, zij zijn derde geworden in het Dames C4* veld en hebben daarbij twee andere boten achter zich gelaten. De lange tocht maakte het een uitdaging technisch te blijven roeien, maar de dames hebben zich er dapper doorheen geslagen en zijn tevreden met hun resultaat. Zij finishten na 59 minuten en 1 seconde.

De twee dames van Les Desøléés (Katja en Kim, ook wel bekend als KitKat) zijn ook tevreden naar huis gegaan. Het vele roeien samen van afgelopen seizoen heeft ervoor gezorgd dat de dames elkaar perfect aanvoelden en in een C2+ de 12 kilometer hebben geknald. De 4e plek en tijd van 1:14:26 geeft ruimte voor verbetering; volgend jaar binnen het uur!

HEREN
In het heren C4+ veld was het druk, vooraan ging Oud OudLicht (Jan, Marc, Job, Jasper). Optimistisch begonnen de mannen de race, wat de eerste 6km goed uitpakte; agressief en sterk als vanouds. Daarna sloeg de vermoeidheid toe, wat een zware tweede helft veroorzaakte. Desondanks is het de heren van Oud OudLicht wel gelukt als eerste Skøll boot bij Willem II aan te komen (52:00). Op de voet gevolgd door HPreselectie 4 (Guus, Justin, Noud, Ewout), die hun plek in de preselectie meer dan bewezen hebben met een tijd van 53:14. Achter hun volgden HPreselectie 3 (Paul, Luuk, Jop Quintes) , die een technische sterke race hebben laten zien. De boot draaide lekker en het tempo lag hoog, maar vermoeide benen lieten hun uiteindelijk een minuutje later finishen dan de eerste boot (54:02). HPreselectie 2 (Floris, Florian, Koen en invaller Corné) hebben letterlijk met bloed, zweet en tranen alles op alles gezet vandaag. De gewonde handen van Koen lieten zien hoe hard er gevochten is door deze mannen en hun sterke karakters leverden een finishtijd van 55:48 op. Vlak daarachter finishte HPreselectie 1 (Leon, Hugo, Rosco, Edgar), deze twee boten lagen maar 17 seconden uit elkaar en hielden het zo tot aan het einde spannend voor het publiek.

Als klap op de vuurpijl bemachtigde Joris Moerman in een heren C4* combinatie Willem III/Die Leythe/Nereus/Lage/Skoll de 1e plek in het Heren C4* veld. Hij presteerde het om in 47 minuten en 39 seconden de 12km af te leggen, proficiat!

Ploeg Veld Tijd (plaats)
HPreselectie1 Heren C4+ 56:05 (9e)
HPreselectie2 Heren C4+ 55:48 (8e)
HPreselectie3 Heren C4+ 52:02 (7e)
HPreselectie4 Heren C4+ 53:14 (6e)
OudLicht Pensionado’s Heren C4+ 52:00 (5e)
Willem III/Die Leythe/Nereus/Laga/Skøll Heren C4* 47:39 (1e)
DPreselectie1 Dames C4+ 58:59 (2e)
DPreselectie2 Dames C4+ 57:23 (1e)
DPreselectie licht Dames C4* 59:01 (3e)
Les Désølées Dames C2* 01:14:26 (4e)

——————-Eerdere berichtgeving———————

Mocht een lange afstand wedstrijd niet leuk of uitdagend genoeg voor je zijn, dan kun je dit weekend weer je hart ophalen! Komend weekend is het weer tijd voor de Abcoude – Amsterdam. Deze zal verroeid worden in C-boten tussen het Abcoudermeer en Willem III, een flinke afstand van 12km. Het wordt dit weekend prachtig weer wat de race waarschijnlijk een stuk aangenamer maakt.

Uiteraard zal dit jaar weer de gehele preselecte meedoen in C4+ en de lichte dames preselectie in C4*. Oud oud Licht zal ook aan de start verschijnen om de preselectie heren te laten zien hoe hard zij kunnen varen in een C4+. De dames van Les Désølées zochten een extra uitdaging en starten in de C2*.

 

Roeiers Stuur Boot
Hpreselecie HC4+ 1 Edgar Bohte
Rosco Kalis
Hugo van Duijnhoven
Leon Paauw
Aimee Molenaar Cøgnac
Hpreselecie HC4+ 2 Koen Beijersbergen
Florian Korn
Floris van Dijk
Stijn Wijnen
Lotte ter Haar Gin Tønic
Hpreselecie HC4+ 3 Quintes Poortvliet
Paul Hofma
Luuk Engele
Jop Wingelaar
Amy Kurver Wødka
Hpreselecie HC4+ 4 Ewout Hardeman
Noud van Maanen
Justin Ringeling
Guus Wits
Ellen Bijkerk Bløødy Mary
Oud Licht  pensionado’s HC4+ Jasper Kampman
Job Huisman
Marc Leerink
Jan Leerink
Suzanne Kuijpers Limoncellø
Dpreselectie DC4+ 1 Anouk Groenen
June Weijerman
Astrid Druijff
Katinka Krom
Milou van Goor Hynøtiq
Dpreselectie DC4+ 2 Sylvie Langhout
Géraldine van Veen
Annemieke Efdee
Marthe Schöpping
Julia Groenveld Bøurbøn
Dpreselectie licht DC4* 1 Daniëlle Akkermans
Sieske Boers
Lizzy Vermaas
Emma Reeskamp
Sofi Shield Bøllinger
Les Désølées DC2* Kim van Houten
Katja Bouman
Jante Sinnige Waterhoen

 

Reacties (1)

Abel Huigsloot
8 oktober om 08:28
Joris Moerman start ook voor Skøll in de HerenC4+ in combinatie met Willem3/Die Leythe/Nereus/Laga/Skøll

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll