Inloggen

×

Nieuws

In memoriam: Jan Maurits de Jonge

Vandaag ontvingen wij het droevige nieuws dat Jan Maurits de Jonge, buitengewoon lid van Skøll en erevoorzitter van de Koninklijke- Holland Beker, afgelopen zondag 5 februari 2017 is  overleden.

Mede door de overtuiging van Jan Maurits is Skøll in 2003 mede-organisator geworden van de Koninklijke- Holland Beker. Jan Maurits is zes jaar lang voorzitter geweest van het bestuur dat de KHB organiseert. Onder zijn leiding is de K-HB in samenwerking met de Maas, de Koninklijke, en Skøll uitgegroeid tot een evenement van wereldniveau.

© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Tijdens de K-HB in 2008 heeft het bestuur aan Jan Maurits de Jonge voor zijn verdiensten aan Skøll het buitengewoon lidmaatschap verleend. Dit is een lidmaatschap voor personen die geen lid zijn of zijn geweest van Skøll, maar wel enorm veel voor de vereniging hebben betekend.

Jan Maurits was zeer gecharmeerd van de gezellige uitstraling van Skøllies en de grote getale waarin zij zich elk jaar hebben aangemeld om de wedstrijd te helpen organiseren. Wie ooit op de Koninklijke- Holland Beker is geweest, zag hem wellicht wel rondlopen met zijn Skøll-das, die hij altijd met trots droeg.

De uitvaart van Jan Maurits vindt plaats op maandag 13 februari om 13:00 in de Joriskerk in Amersfoort. De familie van Jan Maurits heeft aangegeven dat elke Skøllie welkom is om de uitvaart bij te wonen. Voor verdere vragen kunnen jullie terecht bij het bestuur.

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll