Inloggen

×

Nieuws

Zita Swaders voorzitter Boot & Huysch

Maandagavond: Een gezellig, doch zakelijk gesprek vond plaats in de groepsapp van het Technisch Team: het beleidsorgaan van de B&H, bestaande uit B&H-voorzitters, Hoofd Representatie uit het SB en Mat- en Gebouwcøm. Voorgesteld werd om maar weer eens te kijken hoe de zaken ervoor staan en wat we wilde gaan doen de laatste paar maanden van het Skølljaar. Ook absoluut niet te vergeten: opvolging! In de chat kwamen potentiële kandidaten voorbij, waarbij een bepaalde naam al duidelijk ertussenuit sprong. Dat we deze persoon wilden vragen was naar ons idee een zekere zaak. Een probleem echter, komende donderdag was haar laatste klusavond voordat ze 3 maanden op reis zou gaan. Waar het normaal gesproken gebruikelijk is om eerste naar interesse te peilen, werd hier met impulsief enthousiasme besloten dat we haar die donderdag maar gewoon zouden vragen. Er was immers geen andere datum en als iemand het zou moeten doen, was zij het! CieCie werd dezelfde avond nog gecontact en de volgende ochtend kwam er een ‘go’ van uit het bestuur. Mooi, we konden aan de slag!

Dinsdagavond werd in de late uurtjes van de borrel gebrainstormd over een ludieke vraagactie, iets wat normaal gesproken niet per se de norm was, maar zeker tekenend was voor de transformering die de B&H had doorgemaakt het afgelopen jaar. Uiteindelijk was het masterplan gevormd en konden de voorbereidingen voor de vraagactie van de nieuwe voorzitter, tijdelijk omgedoopt tot codenaam ‘Zorro’, worden getroffen.

Donderdag, 18:30 het was eindelijk zover. Huidige voorzitters Lydian en Maarten zouden ‘Zorro’ meenemen naar de Albert Heijn om wat versnaperingen te halen voor de klusavond. Hier zou ‘Zorro’ haar eerste opdracht krijgen. Een niets vermoedende ‘Zorro’ bood enthousiast aan om mee te gaan, wat stap A verbazingwekkend eenvoudig maakte. Eenmaal onderweg werd de eerste brief met cryptische aanwijzing gegeven: ‘begeef u naar de locatie waar altijd het weekend wordt ingeluid. De eerste gedachte van een vertwijfelde ‘Zorro’ was het Leidseplein, maar al snel werd duidelijk dat het om een locatie dichter bij huis ging: Café Vrijdag! Eenmaal aangekomen trof ze een groep voorgangers aan, waarvan de oudste terug rijkte tot het jaar 2013. Hier werd ‘Zorro’ al stevig ondervraagd over haar B&H-kennis en het 70% sterke B&H-drankje Absinthe mocht natuurlijk ook niet ontbreken in het verhaal

Na snel even een hapje gegeten te hebben bij de FEBO, een vraagactie op een lege maag is niet het beste idee ter wereld, kon ‘Zorro’ verder met de opdracht die beschreven stond in de tweede brief. ‘Begeef u naar het bouwwerk dat u op prachtige wijze heeft versierd.’

Bij de Utrechtsebrug trof ze de lichting aan waarmee ze aan het begin van het Skølljaar bij de B&H was gekomen en waarmee ze inderdaad als een ware vandaal de Utrechtsebrug van Skøllse versieringen had voorzien. Er werd met veel plezier teruggedacht aan hoe deze schijnbaar onmogelijke prestatie toch voor elkaar gekregen was. Uiteraard mocht de Absinthe niet ontbreken.

De laatste brief volgde: ‘Begeef u naar de hoogste verdieping van de plek waar u tot reeds toe een fantastische studententijd beleefd hebt’. Een kleine wandeling en een wankele klim volgde naar het dak van Skøll, waar de voltallige commissie en het bestuur haar opwachtte. Sebas sprak: ‘de B&H is veranderd afgelopen jaar en jij staat symbool voor deze verandering. Je enthousiasme en toewijding is ongekend en wij zien jou daarom als de perfecte persoon om deze ingeslagen weg verder te bewandelen. Lieve Zita, wil jij mede-voorzitter worden van de B&H 2018?’ Lichtelijk emotioneel klonk een volmondig ‘JA!’, waarna de Champagne werd ontkurkt.

Zita werd lid in de HerfRIT van 2014, waarne ze de NOOC startte met het bootje Blikvanger. Een jaar later was het enthousiasme voor roeien er nog steeds en ging ze door als bootje Titvanger. Huidig jaar roeit ze nog steeds in het bootje Øngepast en wist tevens de Boot&Huysch haar aandacht te trekken. Afgelopen jaar was Zita vrijwel iedere avond aanwezig en werd menig B&H’er aangestoken door haar besmettelijke enthousiasme.

Lieve Zita, we hebben heel veel vertrouwen in je en verwachten een spetterend jaar bij de B&H! Gefeliciteerd!

 

Reacties (1)

Sjoerd Verwijs
29 maart om 15:19
Leuk geschreven!

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll