Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Skiff- en Tweehead: 1 & 2 april

Tijdens de Head of the River werkten de weergoden nog flink tegen, tijdens de Twee- en Skiffhead waren diezelfde goden de roei(st)ers wat gunstiger gezind. Met hier en daar een zonnetje en flink wat minder wind was het goed vertoeven op de Amstel. Even afgezien van het roeien van 7,5 kilometer natuurlijk. Blik was er voor matcom Lotte en OJD Sanne. Gefeliciteerd! (Door: Sven Valstar)

Zaterdag: Tweehead
Tjarco & Jordan van Brøthers in Arms werden tweede in het HCl 2x veld, een zeer nette prestatie. De mannen worden geregeld gespot op de ergo en op het water en zo te zien betaalt alle inspanning zich uit. Vorig jaar werden ze zesde, dus dit jaar is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Topper Bjorn kwam zaterdag in actie in het H 2- veld in een combi met een bordeauxrode buur. De combi is wel gestart, maar wist de finish helaas niet te halen. Gedurende de race kreeg Bjorn last van een blessure, waardoor ze gedwongen waren de handdoek in de ring te gooien.

Anne-Sophie & Pam van MGLD hoefden dit weekend niet in te wegen, zij gingen de strijd aan in het D 2x veld. Ondanks de concurrentie wat meer massa in de strijd kunnen gooien voeren de dames naar een nette derde plaats. Een hogere notering had er in kunnen zitten, ware het niet dat onderweg een brug vervelend deed, waardoor de dames enkele kostbare seconden verloren.

Zondag: Skiffhead
Op zondag mocht als één van de eerste velden het HCl 1x veld weg. Namens Skøll kwamen Elias de Korte, Sjoerd Ritsma en Daniël Mulder aan de start. Na een strijd van vier lange kilometers wist Elias de onderlinge strijd in zijn voordeel te beslechten, hij werd vierde. Sjoerd volgde direct daarachter. Vorig jaar was Sjoerd’ Elias nog de baas. Daniël heeft gevochten voor wat hij waard was, dit leverde hem een zevende plaats op.

In het DCl 1x veld startte Chantal en onze huidige materiaalcommissaris Lotte. Schijnbaar is laastgenoemde niet alleen handig met klussen, maar ook goed in het scullen. De tijdsmeting had nog wat nauwkeuriger gemogen, na vier kilometer stonden er twee namen op nummer 1. Dit mag de pret echter niet drukken, Lotte veroverde blik! Chantal moest een minuut toegeven op de winnares, maar mag een vijfde plek ook zeker tevreden zijn.

Op zondagmiddag kwamen lichte pikken Lennart en David aan de start. Lennart startte tegen meerdere gevestigde namen in het E 1x veld, David woog wel in en startte het LB 1x veld. Lennart is al het hele seizoen in goeden doen, maar moest deze race helaas zijn meerdere erkennen in een roeier van Pampus. Niettemin blijf het een prima resultaat. David voer eveneens een nette race, hij werd tweede in zijn veld.

Elsbeth kwam helaas niet in actie. Wel van start gegaan in het DB 1x veld was Sanne. Achter enkele erkende hardroeisters werd ze vijfde overall, maar veel belangrijker, ze was de snelste in haar eigen veld. Dit betekende natuurlijk blik. Gefeliciteerd!

Heb jij leuke foto’s of verhalen na dit weekend? Of een op/aanmerking naar aanleiding van de voorbeschouwing? Mail het naar eindredactie@skoll.nl.

Ploeg Veld Positie
Tjarco & Jordan HCl 2x 2e
Bjorn H 2- dnf
Anne-Sophie & Pam D 2x 3e
Sjoerd HCl 1x 5e
Elias HCl 1x 4e
Daniël HCl 1x 7e
Lotte DCl 1x 1e
Chantal DCl 1x 5e
Lennart E 1x 2e
David LB 1x 2e
Elsbeth DB 1x dnf
Sanne DB 1x 1e

—————Eerdere berichtgeving——————-

7,5 kilometer roeien in de skiff of dubbeltwee? Ook al is het morgen 1 april, het is zeker geen grapje. Terwijl de eerstejaarsploegen alweer volop aan het trainen zijn voor het kortebaanseizoen, rest voor een aantal ploegen nog de Skiff- en Tweehead. Zaterdag zullen drie Skøll-ploegen, de 7,5 kilometer starten in de dubbeltwee of de tweezonder. Zondag strijden tien Skøllies voor de winst in de skiff. De ploegen starten in Ouderkerk aan de Amstel en roeien naar de Hoop. Kom ze vooral aanmoedigen, want zij kunnen tijdens deze lange tocht wel wat support gebruiken! (Door: Julia Edelbroek)

ZATERDAG: TWEEHEAD
In het herenclubveld zullen BRØTHERS IN ARMS, Tjarco en Jordan het spits afbijten. Vorig jaar hebben de heren al laten zien goed mee te kunnen komen in het dubbeltweeveld. De heren hebben flinke trainingen gedraaid deze herfst en winter en willen concurrenten  Orca en Thêta graag verslaan.

In hetzelfde blok zal ook topper BJORN VAN DEN ENDE van start gaan in de tweezonder met Neried Boaz Meylink. De heren hebben alleen concurrentie van de Okeanos/Skadi tweezonder.

Na de Head en de Heineken in de dubbelvier, stappen lichte dames, ANNE-SOPHIE en PAM tijdens de Tweehead weer in de dubbeltwee. Het was even wennen voor de dames om weer in een kleiner nummer te trainen, maar met goede trainingen achter de rug zijn ze er klaar voor.

ZONDAG: SKIFFHEAD
In het herenclubveld zullen  ELIAS, DANIEL en SJOERD met elkaar concurreren. Vorig jaar liet Sjoerd zien de skiffhead iets sneller te kunnen afleggen dan Elias. Hij eindigde toen op een tweede plek. Jeugdroeier Daniel gaat het de heren lastig proberen te maken als nieuw vlees in de kuip.

In het damesclubveld zullen oud-club8ploeggenootjes CHANTAL en onze matcom LOTTE het tegen elkaar opnemen. Lotte startte vorig jaar de Tweehead en behaalde toen een twee de plek. Eens kijken hoe zij het er in de skiff van af zal brengen.

Tijdens het middagblok mogen topper LENNART en Oud Lichte pik DAVID tegen elkaar strijden in het herenskiffveld. Lennart is er al een aantal keer vandoor gegaan met de winst tijdens de Skiffhead. Vorig jaar werd hij helaas net tweede.

Hetzelfde blok komen OJD SANNE en ELSBETH in actie. De dames hebben tijdens de Winterwedstrijden al mooie halen en inhaalmanoeuvres laten zien. Wellicht dat deze thuiswedstrijd de winst kan bezorgen?

Heb jij leuke foto’s of verhalen na dit weekend? Of een op/aanmerking naar aanleiding van de voorbeschouwing? Mail het naar eindredactie@skoll.nl.

Ploeg Veld Starttijd Aantal inschrijvingen
Tjarco & Jordan HCl 2x Za 16:00 uur 16
Bjorn v/d Ende H2- Za 16:00 uur 2
Anne-Sophie & Pam D2x Za 16:00 uur 6
Elias de Korte HCl 1x Zo 10:00 uur 12
Daniel Mulder HCl 1x Zo 10:00 uur 12
Sjoerd Ritsma HCl 1x Zo 10:00 uur 12
Lotte Doude van Troostwijk DCl 1x Zo 10:00 uur 11
Chantal van den Ouweland DCl 1x Zo 10:00 uur 11
Lennart van Lierop H 1x Zo 16:00 uur 25
David Kampman H 1x Zo 16:00 uur 25
Sanne Bruggink D 1x Zo 16:00 uur 22
Elsbeth Beeres D 1x Zo 16:00 uur 22

 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll