Inloggen

×

Nieuws

Abel Huigsloot Beoogd Voorzitter Bestuur ’18

Afgelopen dinsdagavond om 18:00 stond Abel op het punt om zichzelf in een bootje te zetelen en al coachend en sturend de Amstel op te gaan. Vlak voor hij de boot in stapte, kreeg hij een brief in zijn handen gedrukt. Het bleek een uitnodiging om zich te melden bij de Amstel campus USC bar waar zijn coach en ploeg EJZ hem op stonden te wachten. Na enkele goudgele rakkers mocht hij zijn weg vervolgen naar de Bosbaan, waar hij pizza en bier voorgeschoteld kreeg door de praeses van Okeanos. Na enkele lastige vragen kreeg hij toch een nieuwe brief. “Vervolg uw weg van deze historische baan richting een nog prominenter gezelschap”. Enkele oud-voorzitters hadden zich verzameld en tezamen hebben ze nog een paar biertjes genuttigd en een prachtige speech bedacht.

Als laatste punt werd hij verwacht bij de pont richting Amsterdam-Noord. Daar stond Lotte op hem te wachten en werd hij geblinddoekt de pont overgenomen naar de A’DAM toren. Bovenop de A’DAM toren stond bestuur ‘17 al op hem te wachten. Stijn nam het woord:

Abel,

U bent letterlijke en figuurlijke tot grote hoogte gerezen. Amsterdam ligt aan uw voeten, de Amsterdamse wateren stromen onder u door. Het bloed giert door uw aderen, uw bloedlichamen gedragen zich misschien als Noordse watergoden op vikingschepen. De hoogte is niets om uw zorgen over te maken, dat went. Vanaf hier kunt u waken over Amsterdam, kunt u toezien op alle mensen, op Skøllies en op ritters.

Onze vereniging staat voor een belangrijke periode, met groeiende wedstrijd afdeling, een verbouwing, een businessclub en nog veel meer. Vanaf hier, dichterbij de hemellichamen de zon en de maan is het tijd om uw vast te bijten in Skøll, als een echte wolf. Iets wat wij, u wel zien doen.

Hier bovenop de A’DAM toren, heb ik daarom maar één vraag. Wil jij voorzitter worden van het 52ste bestuur der Algemene Amsterdamse Studenten Roeivereniging Skøll en aan het hoofd staan van Bestuur ‘18?” Er klonk een volmondige ‘JA’ en de champagne werd ontkurkt.

Abel werd lid in 2010. Na vijf jaar wedstrijdroeien, twee keer de oude vier starten en drie jaar coachen kan er wel gezegd worden dat hij het roeien op Skøll een warm hart toedraagt. Ook is zijn inzet binnen de CIA, de vlootschouw commissie en de Boot&Huysch geweldig. Mede door zijn jaren ervaring op Skøll hebben wij het volste vertrouwen in Abel. Samen met zijn bestuur biedt dat garantie voor een geweldig jaar. Abel, van harte gefeliciteerd!

Wil jij ook deel uitmaken van Bestuur ‘18? Neem dan contact op met het huidig bestuur.

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll