Inloggen

×

Nieuws

Jesse Ottens Voorzitter en Loes Peters Secretaris OCC

De bosbaan stond dit weekend op zijn kop. Er waren nauwelijks wedstrijdroeiers te bekennen, er waren moker veel C4+en, het bier vloeide rijkelijk en Competitieroeiend Nederland gaf een gratis demonstratie in ‘harmonica roeien’. 

De CompoCie zat op zijn gemakje ploegjes te helpen door ze te vertellen dat ze moesten gaan oproeien. Het ochtend blok was al weer voorbij, de disputen maakte nu de bosbaan onveilig. Jesse Ottens dacht zijn laatste dingen van de dag gedaan te hebben. Hij baalde een beetje maar de studie wachtte thuis op hem. Ach, hij had met volle teugen van het competitieroeien genoten en kon met die gedachte richting huis gaan. Emma wilde alleen nog iets met hem bespreken, maar ze was verdwenen. Hij wachtte maar even op haar, zo erg is dat immers niet op de Amstel Skøll Cup.  Loes, daar in tegen, mocht nog de hele dag gaan genieten van de NOOC ploegjes en overwinningen die zouden komen. Ze keek uit over de baan en genoot van de zon die even zijn stralen op haar liet vallen. Het leek een beetje op een wonder want ineens bleken alle bestuursleden zich tegelijkertijd bij de vlotten te begeven. Jesse en Loes dachten in een bestuursvergadering te zijn beland maar niets was minder waar. Omringt door rode jasjes en blauw met gele vesten nam Tessa Lange het woord. 

‘Lieve Jesse en Loes, we zijn niet zomaar ineens hier allemaal samen gekomen, wij zijn hier om jullie iets te vragen. Het begon allemaal begin dit jaar. Als CompoCie met de functie ouderejaars roeien wilde jullie het serieuzer doen dan ooit te voren. Samen met Emma hebben jullie het Ouderejaars Competitie Traject leven in geblazen. Jullie baby’tje is inmiddels een peuter geworden want na een succesvolle try-out willen jullie een commissie worden om het volgend jaar nóg grootser aan te pakken. Al zijn jullie al even bezig, ik wil jullie officieel vragen: Jesse zou jij voorzitter en Loes secretaris willen worden van de Ouderejaars Competitie Commissie (OCC)?’ Waar op zij in koor enthousiast ‘JA!’ kraaide.  De fles prosecco werd ontkurkt, waarna er werd geproost op de geboorte van de OCC. Al was het 13.00, niemand keek er van op. 

Jesse en Loes zijn verantwoordelijk geweest voor het Ouderejaars Competitie Traject afgelopen zomer. Op deze manier hielpen zij ouderejaars na de selecties elkaar te vinden om samen een ploeg te vormen. Zo werd er samen geroeid, geergometerd en was er een ouderejaars-competitie-diner. Aankomend jaar willen zij nog meer gaan betekenen voor ouderejaars. De Ouderejaars Competitie Commissie zal op komen voor de belangen van de ouderejaars competitieroeiers in alle breedheid het woord.  Zoals op de PAV gepresenteerd zal er een zogenaamde ‘Ouderejaars doorstart’ gaan plaatsvinden in het begin van het jaar. Dit is een periode waarin je een ploeg gaat vormen door samen te trainen en door middel van coach- en stuurcursussen, materiaalavonden, feesten en de commissiemarkt kan ontdekken wat jij kan doen als ouderejaars op Skøll. Verder zullen ze veel beleidsmatig kijken naar hoe het ouderejaars competitieroeien harder, leuker en laagdrempeliger kan. Ben je (volgend jaar) ouderejaars? Competitie-, ex-wedstrijd roeier, coach, stuur, commissie tijger of borrelaar en wil je weer duiken in een nieuw Skøll avontuur? Houd dan vooral de berichten van de OCC in de gaten! 

Ben jij ook van mening dat er binnen Skøll kansen liggen voor ouderejaars? Wil je graag mee denken over hoe we het beste ouderejaars (zowel competitie als ex-wedstrijd) een plekje kunnen geven binnen het roeien, coachen, sturen of commissie werk? De OCC zoekt nog commissie leden. Spreek Jesse en Loes aan of solliciteer voor het OCC via de site.  

*De foto van de vraagactie bleek analoog te zijn gemaakt, tot deze is ontwikkeld moeten jullie het doen met deze selfie*

 

Reacties (2)

Paul Hofma
20 april om 00:11
Vet goeie selfie wel
Paul Hofma
20 april om 00:11
Vet goeie selfie wel.

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll