Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing 21-23 april Hollandia/NK klein

Wát een weekend! Het regende A-finales op de Hollandia/NK Klein, mooie krantenstukken werden geschreven (zie hier, en hier), BLIK werd behaald door de vierzonder van MGD en Sanne Bruggink in haar skiff, Zilver was er voor Lies Rustenburg. Mooiste nieuws van alles: Skøll is een gloednieuwe SB-kampioene en Lichte Nederlands Kampioen rijker; gefeliciteerd Elsbeth en Lennart! Overzicht van alle uitslagen vinden jullie onderaan dit bericht.

Ongekend, zegt menig Skøllie, A-finalisten in de Lichte (Lennart), Zware (Guillaume) en Dames (Elsbeth) skiff op het NK. Lennart roeide een stevige A-finale, waarin hij langzaam maar zeker iedereen die harder gestart was voorbij roeide en achter zich liet. Met nog een mooie eindsprint om het verschil nog duidelijker te maken mocht hij zich opnieuw Nederlands Kampioen noemen! Elsbeth roeide tegen veel bekende roeisters, maar hield het hoofd koel. Met een eigen plan roeide zij een goede race, waarbij zij als 5e over de streep kwam. Wel was zij de enige SB-roeister (onder 23) in de A-finale, dus mocht zij aanleggen aan het erevlot om haar medaille op te halen. Guillaume liet dit weekend zeer sterke en constante races zien, hij was zelf minder tevreden over de A-finale, maar met een 5e plek van Nederland mag hij zeer tevreden zijn.

Naast deze successen in de skiff-velden, is er ook geen tweezonder A-finale van start gegaan met een of meerdere Skøllies aan de start! In het lichte veld startte Jim Hoffman met zijn Okeanos-partner, zij werden 5e. In het zware veld verscheen Bjorn van den Ende met zijn partner van Nereus aan de start, zij behaalden hier eveneens een 5e plek. Bij de dames behaalde Lies Rustenburg met haar Tromp partner een zeer nette 2e plek, wat een zilveren medaille betekende! Jonneke Boere en haar Okeanos-partner mochten na winst in de herkansing ook de A-finale starten en behaalden daar een 6e plek. 

Naast deze successen op het NK roeiden vele Skøllies de ‘normale velden’ van de Hollandia. Op zaterdag wonnen Jessica, Lia, Nika en Ashley het DDev4- veld, en behaalden daarmee 10 punten voor hun klassement. Gefeliciteerd dames! Sanne Bruggink startte naast het NK ook het beginnelingen-veld in haar skiff. Met al twee races in de benen lag zij aan de start zondagmiddag. Luid aangemoedigd door menig Skøllie schoof zij langs haar tegenstand en werd zij beginneling-af in haar skiff: BLIK! David Kampman startte net als Sanne dubbel. In de A-finale van de lichte beginnelingen skiff kwam hij net iets te kort voor blik, maar een nette tweede plek werd behaald. Naast deze A-finales werd er onder andere ook A-finale gevaren door EJL, EJZ en EJLD, maar ook door MGLD en MGZ. Uitslagen, teveel om op te noemen, maar zeker op te zoeken in de tabellen onderaan dit bericht.


Handen gaan omhoog bij Lennart als hij als eerste over de streep komt!

Elsbeth mag haar SB-medialle ophalen

NK              
Wie Veld Time-Trial Kwart-finale Herkansing Halve finale Finale Positie
Sanne Bruggink DE 1x 20 4     C 6
Kirsten Lanz DE 1x 28          
Elsbeth Beeres (SB) DE 1x 10 2   3 A 5
Guillaume Krommenhoek E 1x 3 1   3 A 5
Job Huigsloot E 1x 15 4     C 3
Pieter Taselaar (SB) E 1x 28          
Lennart van Lierop LE 1x 1 1   1 A 1
David Kampman (SB) LE 1x 16 5        
Jonneke Boere en Rianne Schoo (OKE) DE 2- 10   1   A 6
Lies Rustenburg en José van Veen (TRO) DE 2- 2       A 2
Bjorn van den Ende en Boaz Meylink(NER) E 2- 5 1   3 A 5
Jim Hoffmann en Boris Wolbink (OKE) LE 2- 3       A 5

 

Hollandia        
Wie Veld Voorwedstrijd Finale Positie
Proteus/Nereus/Skøll (Stuur:Aranka Kops) G 4+ 1 A 2
EJD DEj 8+ 3 B 1
  DB 8+ 3    
EJD Gyas met Maartje Damen DEj8+ 4 B 2
  DB 8+ 3    
EJZ Ej 8+ 3 A 5
  B 8+ 4    
EJLD LDEj 4* 2 A 6
  LDB 4* 2 A 4
EJL LEj 8+ 4 B 3
  LB 8+ 2 A 4
MGD 2x Sterre Roelofs en Laura de Wal DDev 2x 5    
MGLD 2x DDev 2x 1 A 4
Anne-Sophie Romijn LDB 1x 3    
Pam Scheer LDB 1x 2 A 3
MGD 2x Merel Thuis en Rianne der Weduwe DDev 2x 4 B 6
OL LDev 4- 5    
  LG 4- 4    
MGD 4- DDev 4- 1 A 1
  DG 4- 1 A 2
MGZ B-vier Dev 4- 5    
  G 4- 4    
MGZ C-vier Dev 4- 6    
  G 4- 5    
MGZ A-vier Dev 4- 1 A 3
  G 4- 1 A 3
Sieske Boers en Rianne der Weduwe DG 2x 4    
Pieter Taselaar B 1x 5    
Sanne Bruggink DB 1x 1 A 1
David Kampman LB 1x 2 A 2
Pampus-combi met Guillaume Krommenhoek E 8+   A 2
MGZ 8 (B en C vier) E 8+   A 4

————————–Eerdere berichtgeving———————

Dit weekend zijn naast comporoeiend Skøll ook de wedstrijdploegen bezig. Voor de 135e keer zal de Hollandia dit weekend op de Bosbaan plaats vinden. Er zullen vele studenten- en juniorenroeiers naar de Bosbaan komen om hun titels te verdedigen of deze te behalen. Dit jaar zal ook het NK Klein plaatsvinden tijdens de Hollandia Roeiwedstrijden – de Nederlandse top in de kleine nummers zal hier strijden om de NK titels. Afgelopen weekend hebben de wedstrijdploegen een trainingskamp in Tilburg gehad waar enorme stappen zijn gemaakt op roeigebied, dus we zijn benieuwd naar de wedstrijden van aankomend weekend! (Door: Marion de Ruijter)

Vrijdagavond

DE1x
Om 17:30 zullen er namens Skøll drie boten starten. Sanne Bruggink, Kirsten Lanz en Elsbeth Beeres stappen in een skiff. De 24ste snelste plaatsen zich voor de kwartfinale van zaterdagochtend. Kirsten heeft afgelopen weekend hard geroeid en hoopt dat dit weekend weer te doen.

E1x
Daarna zullen om 18:00 Guillaume Krommenhoek, Job Huigsloot en Pieter Taselaar in het elite skiff veld starten. Guillaume won de onderlinge strijd tijdens de wedstrijd in Gent, zal hem dit nu weer lukken of zal de rest toch harder op hun benen staan?

LE1x
Ook zal er vrijdagavond een licht elite veld starten, met Lennart van Lierop en David Kampman. Lennart weegt dit weekend weer in en is benieuwd naar hoe hij het weer in het lichte veld gaat doen.

DE2-
In het dubbel dames ervaren zal Jonneke Boere in een combinatie boot met Okeanos starten en Lies Rustenburg met een roeisters van de Hilversumse vereniging Tromp. De 4 snelsten tijden zullen zich plaatsen voor de finale.

E2-
Bjorn van den Ende zal met een roeier van onze Bordeauxrode buren in dit veld starten. Alle ploegen zullen zich plaatsen voor de kwartfinales, dus zaterdagochtend zal het pas echt spannend worden.

LE2-
Als laatste zal vrijdagavond het lichte elite twee-zonder veld starten. Hierin start Jim Hoffman met een roeier van Okeanos. Alle ploegen gaan de finale op zondag om 15:45.

Zaterdag

Eerstejaars
Zaterdag beginnen de EJD om 9:40. Ze zijn gebrand om hard te gaan en deze keer moet de 2k niet lekker voelen, zoals ze op de Varsity hebben ervaren. Daarnaast zal Maartje Damen in een combinatie boot met Gyas starten.

Na de dames zal EJZ aan de start verschijnen. Na een ‘generale zonder tegenstanders’ op de Varsity. zullen ze dit weekend laten zien wat ze waard zijn. Wanneer ze bij de beste drie horen zullen ze zich plaatsen voor de A-finale.

De ELJD hadden harder gekund op de Varsity en dat willen ze dit weekend laten zien. Ze starten om 10:30 en zullen een comeback maken.

EJL wil revanche na de Varsity, zodat er deze keer geen finish foto nodig is en zij zich gewoon voor de A-finale plaatsen. Ze zullen om 10:45 starten.

Middengroep

Development
Na de eerstejaars zullen zaterdag de middengroepen de Bosbaan op gaan. Om 12:25 verschijnen Merel & Rianne, Anne-Sophie & Pam en Sterre & Laura aan de start. Zij starten in het dubbeltwee development veld.
Daarna zullen Daan, Stephan, Jesper en Josia in het lichte veld in een vier zonder starten om 13:00.
MGD met Jessica, Lia, Nika en Ashley ligt om 14:10 aan de start. Zij hebben het tijdens de spar in Tilburg goed gedaan, dus we zijn benieuwd hoe ze het nu gaan doen.
De laatste voorwedstrijden zullen zaterdag geroeid worden door drie boten van MGZ in het 4 zonder veld. Skøll 1 start met Jan van der Bij op slag en Skøll 2 met Maarten klop. Daarnaast is er ook een combinatie boot met Okeanos met Martijn de Jong op slag. Ze starten allen in dezelfde voorwedstrijd en de snelste 2 gaan naar de A-finale, dus het zal een onderlinge strijd worden.

Zondag

Gevorderde
Deze dag begint met het gevorderde veld. Opnieuw stapt MGD met Jessica op slag in de boot. Zij starten om 8:30 en moeten bij de snelste twee horen om de A-finale te roeien. Daarna zal MGZ opnieuw in dezelfde opstellingen in actie komen om 8:45. Om 9:20 zal Oudlicht met Josia op slag in het gevorderde veld starten. Rianne en Sieske stappen namens Skøll in een dubbel twee. Jim zal met een Okeanos boot zondag om 18:04 de A-finale starten met vijf inschrijvingen.

Beginners
Ook komen de eerstejaars ploegen deze dag weer aan de beurt. EJZ, EJL en EJD starten in het veld voor beginners achten. De lichte dames zullen in het beginner dubbelvier-met veld starten.
Deze dag stappen Anne-Sophie en Pam in een skiff en starten om 11:15. Ook Pieter Taselaar stapt weer in een skiff en deze keer in het beginners veld. Nog meer Skøllies zullen deze dag in een skiff stappen in het beginners veld. Sanne en Elsbeth bij de dames en David in het lichte heren veld.

Elite

OJZ zal zondag ook nog in een 8 stappen. Er zijn drie boten. De eerste die start is een Skøll/Orca combinatie waarvan vier roeiers Skøllie zijn. In de tweede wedstrijd starten twee Skøll boten: een Skøll/okeanos samenvoeging en een combinatie boot met Guillaume en Job.

We wensen alle roeiers veel succes dit weekend! Zie het tijdschema hieronder.

Heb jij leuke foto’s of verhalen na dit weekend? Of een op/aanmerking naar aanleiding van de voorbeschouwing? Mail het naar eindredactie@skoll.nl.

vrijdag

  ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll 1 DE 1x time-trial 17:31  
  Sanne Bruggink        
SKO Skøll 2 DE 1x time-trial 17:31  
  Kirsten Lanz        
SKO Skoll 3 (SB) DE 1x time-trial 17:31  
  Elsbeth Beeres        
SKO Skøll 1 E 1x time-trial 18:00  
  Guillaume Krommenhoek        
SKO Skøll 2 E 1x time-trial 18:00  
  Job Huigsloot        
SKO Skoll 3 (SB) E 1x time-trial 18:00  
  Pieter Taselaar        
SKO Skøll 1 (p2) LE 1x time-trial 18:17  
  Lennart van Lierop        
SKO Skøll 2 (SB) LE 1x time-trial 18:17  
  David Kampman        
SKO Skøll/Okeanos DE 2- time-trial 18:58  
  Jonneke Boere        
TRO Tromp/Skøll (p3) DE 2- time-trial 18:58  
  José van Veen        
NER Nereus/Skøll (p4) E 2- time-trial 19:05  
  Boaz Meylink        
SKO Skøll/Okeanos LE 2- time-trial 19:18  
  Jim Hoffmann        

zaterdag

  ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll DEj 8+ voorwedstrijd 1 09:40 [2]
  Annemieke Efdee        
GYA Gyas/Skøll DEj 8+ voorwedstrijd 1 09:40 [3]
  Babette Rosman        
SKO Skøll Ej 8+ voorwedstrijd 1 10:05 [5]
  Noud van Maanen        
SKO Skøll LDEj 4* voorwedstrijd 3 10:40 [2]
  Anne-Sophie Enthoven        
SKO Skøll LEj 8+ voorwedstrijd 2 10:50 [6]
  Willem Crul        
SKO Skøll 3 DDev 2x voorwedstrijd 2 12:30 [4]
  Sterre Roelofs        
SKO Skøll 2 DDev 2x voorwedstrijd 3 12:35 [2]
  Anne-Sophie Romijn        
SKO Skøll 1 DDev 2x voorwedstrijd 3 12:35 [5]
  Merel Thuis        
SKO Skøll LDev 4- voorwedstrijd 1 13:00 [5]
  Josia BrŸggen        
SKO Skøll DDev 4- voorwedstrijd 1 14:10 [5]
  Jessica Niemeijer        
SKO Skøll 2 Dev 4- voorwedstrijd 3 14:35 [1]
  Maarten Klop        
SKO Skøll/Okeanos Dev 4- voorwedstrijd 3 14:35 [4]
  Martijn Jong        
SKO Skøll 1 Dev 4- voorwedstrijd 3 14:35 [5]
  Jan van der Bij        

zondag

  ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll DG 4- voorwedstrijd 3 08:40 [4]
  Jessica Niemeijer        
SKO Skøll 2 G 4- voorwedstrijd 1 08:45 [2]
  Maarten Klop        
SKO Skøll 1 G 4- voorwedstrijd 1 08:45 [4]
  Jan van der Bij        
SKO Skøll/Okeanos G 4- voorwedstrijd 2 08:50 [6]
  Martijn Jong        
SKO Skøll DB 8+ voorwedstrijd 1 09:05 [5]
  Annemieke Efdee        
GYA Gyas/Skøll DB 8+ voorwedstrijd 3 09:15 [6]
  Babette Rosman        
SKO Skøll LG 4- voorwedstrijd 3 09:30 [2]
  Josia BrŸggen        
SKO Skøll B 8+ voorwedstrijd 2 09:40 [4]
  Noud van Maanen        
SKO Skøll LDB 4* voorwedstrijd 2 09:50 [5]
  Anne-Sophie Enthoven        
SKO Skøll LB 8+ voorwedstrijd 2 10:05 [2]
  Willem Crul        
SKO Skøll 2 LDB 1x voorwedstrijd 1 11:15 [3]
  Anne-Sophie Romijn        
SKO Skøll 1 LDB 1x voorwedstrijd 2 11:20 [4]
  Pam Scheer        
SKO Skøll B 1x voorwedstrijd 2 11:35 [6]
  Pieter Taselaar        
SKO Skøll DG 2x voorwedstrijd 2 12:05 [3]
  Sieske Boers        
SKO Skøll 2 DB 1x voorwedstrijd 1 12:10 [1]
  Sanne Bruggink        
SKO Skøll 1 DB 1x voorwedstrijd 2 12:15 [1]
  Elsbeth Beeres        
SKO Skøll LB 1x voorwedstrijd 2 12:30 [6]
  David Kampman        
SKO Skøll/Orca E 8+ voorwedstrijd 1 12:35 [4]
  Erin Smeijsters        
SKO Skøll-combi E 8+ voorwedstrijd 2 12:40 [2]
  Niki van Sprang        
SKO Skøll/Okeanos E 8+ voorwedstrijd 2 12:40 [4]
  Maarten Klop        
SKO Skøll/Okeanos LG 2- A-finale 18:04 [5]

 

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Mei      >

<      Juni      >

woensdag 06/06/18

Ringvaart

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll