Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing 22 april: Nereus Carpit Noctem

Afgelopen zaterdag werd er op eigen Amstel gestreden over 2500m en 250m door onze competitieroeiers. Zij deden dit zeker niet onverdienstelijk. Beste resultaat werd genoteerd door Daniel, die zijn veld wist te winnen, gefeliciteerd! De Filmcie was erbij en legde vele roeiers vast op film, die hier te bewonderen is.

Chantal van den Ouweland deed het zeker niet onverdienstelijk in haar skiff, en behaalde uiteindelijk de 4e plek overall. Ook Daniel Mulder liet zien een redelijk haaltje te kunnen skiffen. Hij kwam als derde uit de voorrondes, in de finales wist hij de overgebleven concurrentie het nakijken te geven. Taart!

In het Mix-veld gingen de Søppende Tijgers en Jip & Janneke de strijd met elkaar aan. Eerstgenoemden bleken toch iets sterker en eindigden op een tweede plek, waar laatstgenoemden een nette derde plek behaalden.

Skøll was ook in het dames dubbelvier-veld vertegenwoordigd door twee boten. Søbtiel behaalde een 8ste plek, Willekørig een 10e plek.

Met vier bootjes was het dames viermet-veld het drukst bezocht. Wøest trok daar aan het langste eind met een zeer goeie 4e plek. Absølut behaalde een 9e plek. Prøwst keek tevreden terug op de 2,5k, maar hadden veel mishalen tijdens de 250m wat leidde tot een 10e plek. Bøtsbootje behaalde een 11e plek.

Fenix in het dames ervaren-C4-veld behaalden bijna de winst, maar moesten helaas genoegen nemen met een 2e plek.

Heren club-8 Haecht moest door blessures in een viermet starten. Tijdens de 2,5 lieten zij zien dat zij dit zeker onder de knie hadden, zij haalden drie boten in. De aansluitende 250m ging iets minder, maar bleek genoeg voor de kwartfinales. Daar startten zij helaas rommelig weg, waardoor zij uitkwamen op een 4e plek. Dames club-8 probeerde zich te herpakken dit weekend, zij startten echter in een sterk veld met veel directe tegenstand. Zij eindigden op een 6e plek.

NCN    
Wie Veld Positie
Chantal van den Ouweland D 1x 4
Daniel Mulder H 1x 3
Søppende Tijgers Mix 2x 2
Jip & Janneke Mix 2x 3
Søbtiel D 4* 8
Willekørig D 4* 10
Wøest D 4+ 5
Absølut D 4+ 9
Prøwst D 4+ 10
Bøtsbootje D 4+ 11
Fenix D erv C4+ 2
Haecth H 4+ 4
DCL 8+ DCl 8+ 6

————————————Eerdere Berichtgeving—————————————-

Dit weekend is de Amstel voor het vierde weekend gevuld met boten, de ITDS Carpit Noctem (NCN) vindt plaats. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door onze bordeauxrode buren. Het is een competitiewedstrijd met voorrondes over 2500m achtervolging, van de Rozennoordbrug tot Nereus, en 250m boord-aan-boord sprint. ’s Avonds op een verlichte Amstel zullen de finales over 250m boord-aan-boord worden geroeid. Je moet als ploeg dus zowel kunnen sprinten als een langer stuk op de benen kunnen staan. Omdat het voor Skøll een thuiswedstrijd is, verwachten we strak gestuurde bochten en natuurlijk de winst. (Door: Marion de Ruijter)

Dames

D1x
Om 13:05 zal Chantal van den Ouweland als eerste namens Skøll op de Amstel starten. Tijdens de Amstel Skøll Cup plaatste zij zich voor de A-finale, dus we zijn benieuwd hoe ze het nu gaat doen.

DErvC4+
In dit veld zal Fenix namens Skøll starten. Deze boot is een samenstelling van Walhalla en Schattebøøt. Dit is de eerste wedstrijd die ze zullen starten voor de sprintbokaal, we zijn benieuwd naar de eerste punten die ze gaan behalen.

D4*
Willekørig en Søbtiel zullen beiden deze wedstrijd starten. Ze zijn gewaagd aan elkaar, dus we zijn benieuwd wat we dit weekend gaan zien. Van Søbtiel weten we dat ze zeer frequent trainen, maar Willekørig liet tijdens de Amstel Skøll Cup zien een goede en snelle start te hebben.

D4+
In dit veld starten maar liefst vier Skøll boten. Alle boten kunnen punten verdienen voor de sprintbokaal, dus er zal gestreden worden. Wøest heeft na de Amstel Skøll Cup de trainingen gelijk weer opgepakt en gaat met goede moed de wedstrijd in. Prøwst is echt heel enthousiast. Eerste wedstrijd niet kunnen starten dus nu begint de sprintbokaal pas echt voor hen. Ze zijn heel benieuwd hoe ze zich gaan meten tegen de dames van andere verenigingen! Daarnaast zullen Absølut en Bøtsbootje ook strijden voor de winst.

DCl8+
De DCl8 heeft tijdens de Amstel Skøll Cup niet kunnen roeien zoals ze wilden. Deze extra thuiswedstrijd (valt buiten de bokaal) gaan ze gebruiken om zich te kunnen herpakken.

Heren

H1x
In het laatste blok zullen er heren namens Skøll gaan starten, te beginnen met Daniel Mulder in een Skiff. Daniel wist vorige week Stephan op de Amstel Skøll Cup voor te blijven. We zijn benieuwd hoe hij het deze wedstrijd tegen andere tegenstanders gaat doen.

H4+
Deze wedstrijd start de HCl8 in het gladde vierenveld. Stijn, Vaughan, Auke, Wibout en Julia als stuur zullen gaan strijden in dit veld. Hopelijk hebben ze genoeg trainingen in deze andere boot gedraaid om een goede tijd neer te kunnen zetten.

Mix

Mix 2x
Stephan stapt deze wedstrijd, net als vorig jaar, met Inge in een boot. Zij zullen strijden als de Søppende Tijgers. Daarnaast starten in de dit veld ook Jip en Janneke. Naast Skøll starten er twee andere verenigingen, dus er is 50% kans op de winst.

Heb jij leuke foto’s of verhalen na dit weekend? Of een op/aanmerking naar aanleiding van de voorbeschouwing? Mail het naar eindredactie@skoll.nl.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll