Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing DAMEN RACEROEI REGATTA & WORLD ROWING CUP I: 6 & 7 mei

WORLD CUP I – BELGRADO
Toppers BJORN VAN DEN ENDE, LIES RUSTENBURG en nieuw vlees in de kuip GUILLAUME KROMMENHOEK hebben dit weekend in Belgrado de World Cup I verroeid. Nederland laat zien met de top mee te kunnen varen; we zijn weer acht plakken rijker. We volgen na de 11 medailles van Groot-Brittannië op een tweede plek.

Een zilveren plak was er voor LIES RUSTENBURG en haar kameraad JOSE VAN VEEN. Samen hebben zij mooie halen laten zien in de tweezonder. Helaas was Engeland te sterk voor de dames.

BJORN VAN DEN ENDE kwam weer in actie als zware bal. Hij greep net naast een podiumplek en werd 4e.  De andere vierzonder van Nederland behaalde in dit veld een zilveren plak.

Voor nieuwkomer GUILLAUME KROMMENHOEK was het een bijzonder weekend. Tijdens zijn eerste World Cup heeft hij de 5e plek behaald.

DAMEN RACEROEI REGATTA
Dit weekend was het feest op de Willem-Alexanderbaan want EJL ’17,  ELSBETH BEERES en PAM SCHEER werden beginneling af. Gefeliciteerd allen! Ook de andere ploegen hebben niet stilgezeten, want er zijn vooral A-finales gevaren dit weekend. De enige spelbreker dit weekend was de wind. Een licht briesje in de rest van Nederland voelt als een tornado-wind op de WAB. Door: Julia Edelbroek

                                     

Eerstejaars ploegen
EJL
De mannen van LICHT ONTVLAMBAAR hebben dit weekend mooie races gevaren en zijn daarmee beginneling af. Zaterdag lieten zij een mooie voorwedstrijd zien waarbij zij Proteus inhaalden en als eerste over de finish gingen. Vervolgens tijdens de A-finale werden zij nipt tweede. Zondag was de voorwedstrijd technisch minder, maar bezorgde dit opnieuw een A-finale. De A-finale begon rommelig vanwege de start die opnieuw moest door de wind. Na een tweede start hebben de mannen de hele wedstrijd voor gelegen en gingen ze als eerste over de streep. Van harte!

EJZ
EERSTEJAARSZWAAR
heeft dit wekend goede meters kunnen maken in hun wedstrijdervaring. Zaterdag liep de voorwedstrijd niet zo als gepland, waardoor de mannen eindigden in een B-finale. Hier werden zij vervolgens wel mooi eerste. Zondag behaalden de mannen de A-finale. Hier moest EJZ starten met invallers vanwege blessureleed. De race verliep niet helemaal als gewenst en ze werden 6e.

EJLD
Ook de LICHTE DAMES hebben dit weekend goed gevaren. Het veld ligt erg dicht bij elkaar. Zaterdag bereikten de dames de 3e plek in de A-finale. Zondag werden zij net aan 4e in de A-finale.

EJD
Bij EJD ’17 groeit het vertrouwen, de biceps en verbeteren de lange klappen. Zaterdag behaalden de dames de A-finale en werden daar 5e. Zondag was het opnieuw de A-finale maar deze keer de 2e plek!

Ouderejaars
Oud licht
De heren van OUD LICHT zouden dit weekend starten in twee vierzonders. Helaas is alleen de Skadi/Skøll combinatie met WERNER gestart. De andere vier kon niet starten vanwege blessureleed. WERNER heeft zaterdag met Skadi de 4e plek behaald in de A-finale. Zondag roeide hij eveneens de A-finale en werd 6e.

Verder startte JIM in een combi met Okeanos en haalde de vijfde plek in de A-finale. DAVID startte zaterdag in een combi met Willem III in de dubbeltwee. Ze behaalden een tweede plek in de A-finale. Zondag kwam hij in actie in de skiff en werd  3e.

MGZ en OZ
Met de wind en zonder stuurtje in de boot was het even aanpoten voor de heren van MGZ. Eerst was het de beurt voor de 4- met MARTIJN JONG. De start was goed, maar na de 1000 meter kwamen ze wat te kort voor een finale. De vierzonder met MAARTEN KLOP had hun dag niet en had moeite met de golven wat leidde tot de B-finale. Daarna was het de beurt aan de 4- met JAN VAN DER BIJ op slag. Er was een goede start, maar na 750 meter moesten de heren toch genoegen nemen met een 2e plek, maar wel een ticket voor de A-finale . Door de nadeelbaan was het hard knokken voor de mannen om tegen schuimkoppen in te komen. Ze hebben een goede race kunnen varen maar het resulteerde net in een 3e plek, maar wel punten voor het klassement!

Zondag zaten alle drie de vierzonders in dezelfde voorwedstrijd. De vierzonder met MAARTEN en de vierzonder met JAN pakten de A-finale. Alle ploegen in de finale bleken dezelfde opdracht te hebben: snel uit de start. Het werd een bloedstollende race, met de vierzonder van JAN op de 2e plek. De vierzonder met MAARTEN trekt aan het kortste eind en eindigt 6e. Namens MGZ: ‘’Trots op de skollies die de storm trotseerden om ons aan te moedigen, speciaal bedankje voor Heidrunn!’’

JOB HUIGSLOOT kwam zaterdag in actie in de skiff. Hij liet mooie halen zien en behaalde de 2e plek in de A-finale. Daarnaast startte hij met LENNART in de dubbeltwee, waar zij 4e werden in de A-finale. Zondag waren JOB en LENNART te bewonderen in de tweezonder. Ze streden tegen de wind en behaalden een 2e plek in de A-finale. PIETER roeide in een combi met Triton in de dubbeltwee. Hij behaalde de 2e plek in de A-finale.

MGD en OJD
Ook de dames zijn gestart in de vierzonder, maar legden daarnaast  dubbeltweetjes op het water. De vierzonder met JESSICA behaalde de tweede plek in de A-finale. De dubbeltwee met SIESKE(EJLD) & RIANNE werd 2e in de B-finale. STERRE & LAURA wisten zich te plaatsen voor de A-finale en eindigden daar als 4e.

Hoge verwachtingen van ELSBETH na het NK klein. Gelukkig kon ze deze verwachtingen waarmaken want in een dubbeltwee combi met Orca wist ze de overwinning binnen te slepen en beginneling af te worden. Van harte gefeliciteerd!

MGLD
Ook bij de MGLD was het feest! PAM werd zondag ook beginneling af. Ze liet in haar race in de skiff de concurrentie achter zich. Van harte gefeliciteerd! Ook ANNE-SOPHIE heeft mooie races laten zien, ze werd eerste in de voorwedstrijd en vervolgens behaalde zij een twee plek in de A-finale.

Bedrijfsacht
De bedrijfsacht behaalde onder de stuurkunsten van CHARLOTTE de 3e plek in de heat.

 

ploeg
slag
veld heat baan tijd pos.
SKO Skøll 1 LDG 1x A-finale [4] niet gefinisht
Pam Scheer
SKO Skøll 2 LDG 1x A-finale [5] 10:10,69 2e
Anne-Sophie Romijn
SKO Skøll DDev 4- A-finale [6] 08:05,29 2e
Jessica Niemeijer
SKO Skøll DEj 8+ A-finale [2] 08:10,79 5e
Katinka Krom
SKO Skøll DDev 2x B-finale [6] 09:50,69 2e
Sieske Boers
SKO Skøll LDEj 4* A-finale [4] 08:50,44 3e
Anne-Sophie Enthoven
TRI Triton/Skøll Dev 2x A-finale [4] 08:12,99 2e
Jamie Hutchins
SKO Skøll/Okeanos LG 2- A-finale [2] 08:54,53 5e
Jim Hoffmann
SKO Skøll G 1x A-finale [5] 08:55,02 2e
Job Huigsloot
SKO Skøll 2 Dev 4- B-finale [5] 07:52,19 6e
Maarten Klop
SKO Skøll 1 Dev 4- A-finale [1] 07:25,95 3e
Jan van der Bij
SKA Skadi/Skøll LDev 4- A-finale [2] 07:29,73 4e
Leander Geschiere
SKO Skøll

Josia Brüggen

LDev 4- Niet gestart
SKO Skøll Ej 8+ B-finale [4] 06:52,66 1e
Noud van Maanen
SKO Skøll LEj 8+ A-finale [6] 07:04,94 2e
Willem Crul
SKO Skøll DB 2x A-finale [2] 10:07,81 4e
Sterre Roelofs
WIL Willem III/Skøll B 2x A-finale [3] 07:56,32 2e
Thomas Hogeboom
SKO Skøll E 2x A-finale [5] 07:36,68 4e
Lennart van Lierop

 

zondag

ploeg
slag
veld heat baan tijd pos.
Katinka Krom
SKO Skøll Bedr 8+ heat 2 [4] 07:55,12 3e
Pieter-Bastiaan Bouwer
SKO Skøll DG 4- A-finale [5] 07:40,27 2e
Jessica Niemeijer
SKO Skøll 1 G 4- A-finale [3] 06:55,80 2e
Jan van der Bij
SKO Skøll 2 G 4- A-finale [8] 07:30,25 6e
Maarten Klop
PRO Proteus/Skøll G 4+ A-finale [5] 07:34,56 4e
Jasper Slimmens
SKO Skøll 1 LDB 1x A-finale [3] 09:27,90 1e
Pam Scheer
SKO Skøll LB 8+ A-finale [4] 07:02,96 1e
Willem Crul
SKA Skadi/Skøll LG 4- A-finale [5] 07:28,26 6e
Leander Geschiere
SKO Skøll/Orca DG 2x A-finale [3] 08:03,39 1e
Elsbeth Beeres
SKO Skøll E 2- A-finale [4] 07:37,04 2e
Lennart van Lierop
SKO Skøll DE 1x A-finale [5] 09:05,16 5e
Sanne Bruggink
SKO Skøll/Njord B 8+ A-finale [7] 07:00,53 6e
Noud van Maanen
GYA Gyas/Skøll DB 8+ B-finale [5] 08:07,40 3e
Babette Rosman
SKO Skøll DB 8+ A-finale [5] 07:51,82 2e
Katinka Krom
SKO Skøll LDB 4* A-finale [8] 08:22,93 4e
Anne-Sophie Enthoven
SKO Skøll LB 1x A-finale [4] 08:34,14 3e
David Kampman

 

—————————Eerdere berichtgeving———————————————————————————

Dat Skøll meedoet met de top van roeiend Nederland werd maar al te goed duidelijk met de prachtige resultaten die zijn behaald tijdens het NK Klein. Dit weekend wordt het tijd voor onze toppers om zich te meten met de rest van de wereld tijdens de World Rowing Cup I in Belgrado. Tegelijkertijd zal Skøll op de Willem-Alexanderbaan de strijd aangaan met de concurrentie van eigen bodem en niet te vergeten de alom aanwezige wind. Hier vindt dit weekend namelijk de DAMEN RACEROEIREGATTA plaats. Lees snel verder. Door: Kim van den Houten

World Cup I
Vol spanning en trots ziet Skøll het debuut van GUILLAUME KROMMENHOEK in de dubbelvier tegemoet. Na bijzonder succesvolle races in skiff op Hollandsche wateren zijn wij er allen van overtuigd dat GUILLAUME klaar is voor het grote werk. LIES RUSTENBURG greep al zilver op het NK Klein in de tweezonder, en zal nu samen met Pelargos roeister JOSE VAN VEEN alles op alles zetten het goud te bemachtigen. BJORN VAN DEN ENDE herkennen wij na zijn uitstapje als lichte pik bijna niet meer terug: hij stapt in de zware vierzonder met 3 andere reusachtige Amsterdammers, namelijk twee Nerïeden en niemand minder dan ROEL BRAAS (Okeanos). BJORN mocht voor zijn start in het zware veld flink wat kilo’s er bij eten (zou hij nog wat aan de foodvlogs van ploeggenoten ROEL & GOVERT VIERGEVER hebben gehad?). Wij zijn reuze benieuwd hoe al onze toppers zullen gaan strijden voor blik. Voor Nederland, maar zeker niet op de laatste plaats voor Skøll & ’t Erevlot.

 Damen Raceroeiregatta
Zaterdag
Geen thuiswedstrijd dit weekend, maar een groot aantal nieuwe opstellingen en combinaties maakt het zeker de tocht waard om een kijkje te nemen bij de Damen Raceroeiregatta op 6 & 7 mei. Op zaterdag zal Skøll flink wat dubbeltweeën het water op sturen. STERRE ROELOFS & LAURA DE WAL trainen al een tijdje in dit nummer en zullen nu hun wedstrijddebuut maken. DAVID KAMPMAN stapt ditmaal niet in de skiff, maar in de dubbeltwee met een roeier van Willem III. Ook een plek in de 2x voor PIETER TASELAAR en voor JIM HOFFMAN, zij combineren respectievelijk met Triton en Okeanos. JOB HUIGSLOOT & LENNART VAN LIEROP zullen samen laten zien hoe je een dubbeltwee over het water laat vliegen. WERNER VAN DER MEER neemt voor nu juist even afstand van dit nummer en combineert met Skadi in de lichte vierzonder.  Ook verrassend is beoogd voorzitter ABEL HUIGSLOOT die plaats neemt in de MGZ vierzonder met MARTIJN JONG, ALEXANDER JANSSEN & JEFFREY TALBOOM. Zoals elke wedstrijdzaterdag zullen de sjaarsen strijden voor punten in het klassement.

Zondag

Op zondag zal naast de Eerstejaarsachten ook MGZ een acht aan de start laten verschijnen. Verder kijken wij na haar prachtige prestatie op het NK Klein zeer uit naar het vervolg van ELSBETH BEERES, ditmaal in de dubbeltwee. SANNE BRUGGINK werd afgelopen wedstrijd nog beginneling af in de skiff en zal nu in het ervaren veld starten. KATINKA KROM maakt haar debuut als slagvrouw bij EJD. Net als EJLD, EJZ en EJL zullen zij op dag 2 van de Damen gaan strijden voor blik, om afstand te doen van hun beginnelingen status. LENNART en JOB verruilen op zondag het scullen voor boordroeien in de tweezonder.  Bovendien zal CHARLOTTE DIJKSTRA een bedrijfsacht over het water heen begeleiden!

Het belooft een mooi weekend te worden, met roeispektakel binnen en buiten de grenzen van Nederland. Scroll naar beneden voor een volledig overzicht van alle inschrijvingen. Foto’s en bijdrages voor de nabeschouwing worden graag in ontvangst genomen via eindredactie@skoll.nl.

DAMEN RACEROEIREGATTA

ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll 1 LDG 1x voorwedstrijd 2 09:25 [4]
Pam Scheer
SKO Skøll 2 LDG 1x voorwedstrijd 2 09:25 [6]
Anne-Sophie Romijn
SKO Skøll DDev 4- voorwedstrijd 3 09:40 [2]
Jessica Niemeijer
GYA Gyas/Skøll DEj 8+ voorwedstrijd 1 10:00 [3]
Babette Rosman
SKO Skøll DEj 8+ voorwedstrijd 2 10:05 [3]
Katinka Krom
SKO Skøll DDev 2x voorwedstrijd 1 10:40 [3]
Sieske Boers
SKO Skøll LDEj 4* voorwedstrijd 3 11:00 [5]
Anne-Sophie Enthoven
SKO Skøll/Okeanos LG 2- voorwedstrijd 2 11:30 [3]
Jim Hoffmann
SKO Skøll G 1x voorwedstrijd 2 11:40 [3]
Job Huigsloot
SKO Skøll/Okeanos Dev 4- voorwedstrijd 2 12:20 [4]
Martijn Jong
SKO Skøll 2 Dev 4- voorwedstrijd 2 12:20 [5]
Maarten Klop
SKO Skøll 1 Dev 4- voorwedstrijd 3 12:25 [4]
Jan van der Bij
SKO Skøll LDev 4- voorwedstrijd 1 12:30 [5]
Josia BrŸggen
SKA Skadi/Skøll LDev 4- voorwedstrijd 3 12:40 [6]
Leander Geschiere
SKO Skøll Ej 8+ voorwedstrijd 1 12:45 [3]
Noud van Maanen
WIL Willem III/Skøll B 2x voorwedstrijd 1 13:05 [5]
Thomas Hogeboom
SKO Skøll LEj 8+ voorwedstrijd 2 13:20 [4]
Willem Crul
TRI Triton/Skøll Dev 2x A-finale 15:30 [4]
Jamie Hutchins
SKO Skøll DB 2x A-finale 17:30 [3]
Sterre Roelofs
SKO Skøll E 2x A-finale 17:40 [6]
Lennart van Lierop

zondag

ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll/Okeanos G 4- voorwedstrijd 3 09:00 [3]
Martijn Jong
SKO Skøll 2 G 4- voorwedstrijd 3 09:00 [4]
Maarten Klop
SKO Skøll 1 G 4- voorwedstrijd 3 09:00 [6]
Jan van der Bij
SKO Skøll DG 4- voorwedstrijd 1 09:05 [4]
Jessica Niemeijer
SKO Skøll 1 LDB 1x voorwedstrijd 2 09:45 [3]
Pam Scheer
SKO Skøll 2 LDB 1x voorwedstrijd 2 09:45 [5]
Anne-Sophie Romijn
SKO Skøll LB 8+ voorwedstrijd 1 10:10 [7]
Willem Crul
SKO Skøll 1 DG 2x voorwedstrijd 1 10:20 [5]
Sieske Boers
SKO Skøll 2 DG 2x voorwedstrijd 3 10:30 [3]
Sterre Roelofs
SKO Skøll/Orca DG 2x voorwedstrijd 3 10:30 [5]
Elsbeth Beeres
SKO Skøll E 2- voorwedstrijd 1 10:35 [4]
Lennart van Lierop
SKA Skadi/Skøll LG 4- voorwedstrijd 1 10:50 [3]
Leander Geschiere
SKO Skøll LG 4- voorwedstrijd 2 10:55 [5]
Josia BrŸggen
SKO Skøll DE 1x voorwedstrijd 2 11:10 [5]
Sanne Bruggink
SKO Skøll/Njord B 8+ voorwedstrijd 2 12:05 [6]
Noud van Maanen
SKO Skøll LB 1x voorwedstrijd 3 12:20 [6]
David Kampman
SKO Skøll LDB 4* voorwedstrijd 2 12:50 [5]
Anne-Sophie Enthoven
GYA Gyas/Skøll DB 8+ voorwedstrijd 1 12:55 [7]
Babette Rosman
SKO Skøll DB 8+ voorwedstrijd 2 13:00 [4]
Katinka Krom
SKO Skøll E 8+ voorwedstrijd 1 13:25 [6]
Maarten Klop
SKO Skøll Bedr 8+ heat 2 13:40 [3]
Pieter-Bastiaan Bouwer

WORLD ROWING CUP I

http://www.worldrowing.com/events/2017-world-rowing-cup-i/schedule

 

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Mei      >

<      Juni      >

woensdag 06/06/18

Ringvaart

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll