Inloggen

×

Nieuws

K-HB – “Kijkje in de keuken van… Thomas van Til”

Op 24 en 25 juni staat de crème de la crème van de roeiwedstrijden weer voor de deur, de Koninklijke – Holland Beker. Toproeiers uit de hele wereld komen dit jaar naar Amsterdam om te strijden voor die enige echte Holland Beker. Vanwege het internationale karakter van de K-HB zijn we als Skøll enorm vereerd om mede-organisator te zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er onwijs veel Skøllies betrokken bij alle voorbereidingen, denk aan de baancommissie, PR-commissie, de cateringcommissie en de wervingscommissie. Daarnaast nemen er ook een aantal (oud-)Skøllies plaats in het bestuur van de K-HB. Omdat niet iedereen weet hoe het er achter de schermen aan toe gaat, leek het ons leuk om jullie een kijkje in de keuken te geven. We trappen af met Skøllie en marketing & communication manager, Thomas van Til.

Naam: Thomas van Til
Leeftijd: 25
Lidmaatschap van Skøll: September 2010 – heden
Roeien: Clubacht, EJZ, MGZ, Oude vier en EJZ coach
Commissies: GrafiCie, Promo, Eindred@cCie, Årbok, BarCie en LenteRIT

Hoe ben je ooit bij de Koninklijke Holland Beker terecht gekomen?
Gevraagd door Ruben Beekmans die op zoek was naar een ex-wedstrijdroeier die affiniteit had met communicatie. Eigenlijk bestond de hele commissie uit mensen die niet perse iets hadden met roeien als sport, maar meer met het verenigingsleven. Ik stond na mijn wedstrijdroei-jaar ineens midden in de vereniging en de KHB leek mij wel een mooie uitdaging. Na de wedstrijd bijna elk jaar geroeid te hebben, stond ik nu ineens aan de andere kant het evenement te organiseren. Heel cool, maar ook helemaal nieuw!

Wat maakt voor jou de Koninklijke Holland Beker zo’n speciale wedstrijd?
De sfeer en ambiance. Het is de grootste wedstrijd van Nederland en geniet de meeste internationale aanzien. Het wordt ook wel eens vergeleken met de Henley Royal Regatta. Daar zijn we nog niet helaas. Ik ben twee keer naar Henley geweest om te roeien en de sfeer te proeven en Henley topt de KHB nog wel ruim. De insteek mag hetzelfde zijn, maar we kunnen nog ontzettend veel leren van onze collega’s uit Henley. Dit is overigens wel een van de doelen, om de roeisport breed te trekken en een soortgelijke sfeer als op Henley te creëren.

Waarom moeten alle Skøllies volgens jou dit jaar naar de Koninklijke Holland Beker komen?
Het is altijd mooi weer, en met lekker weer is het chill vertoeven op de Bosbaan. Je ziet mooie wedstrijden en de ambiance langs het water is top. Zonnetje erbij, een heel weekend niets doen en lekker biertjes wegtikken terwijl je naar sport kijkt.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll