Inloggen

×

Nieuws

K-HB – “Kijkje in de keuken van… Wouter Fransen”

Op 24 en 25 juni staat de crème de la crème van de roeiwedstrijden weer voor de deur, de Koninklijke – Holland Beker. Toproeiers uit de hele wereld komen dit jaar naar Amsterdam om te strijden voor die enige echte Beker. Vanwege het internationale karakter van de K-HB zijn we als Skøll enorm vereerd om mede-organisator te zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er onwijs veel Skøllies betrokken bij alle voorbereidingen, denk aan de baancommissie, PR-commissie, de cateringcommissie en de wervingscommissie. Daarnaast nemen er ook een aantal (oud-)Skøllies plaats in het bestuur van de K-HB. Omdat niet iedereen weet hoe het er achter de schermen aan toe gaat, leek het ons leuk om jullie een kijkje in de keuken te geven. We vervolgen onze weg door het bestuur met oud-voorzitter en event manager, Wouter Fransen.

Naam: Wouter Fransen
Leeftijd: 30
Lidmaatschap van Skøll: September 2006 – oktober 2016
Roeien: Zwaar
Commissies: o.a. Voorzitter van bestuur ‘10 & TheaterCie

Hoe ben je ooit bij de Koninklijke Holland Beker terecht gekomen?
Toen ik voorzitter-af werd, zocht ik een mogelijkheid om nog een beetje betrokken te blijven bij Skøll en het roeien. Ik werkte toen al in de sportevenementen, dus de link met de K-HB was snel gemaakt.

Wat maakt voor jou de Koninklijke Holland Beker zo’n speciale wedstrijd?
Het is DE wedstrijd van het jaar. Niet alleen is het geweldig dat de wereldtop naar de Bosbaan komt, maar ze komen voor het Koninklijke – Holland Beker sfeertje. Het is gezellig en alles is goed geregeld. Daarnaast voelt het een beetje als een reünie. Niet alleen de wedstrijdroeiers zien elkaar weer, maar ook iedereen in Nederland die iets heeft met roeien probeert toch even langs te komen om een hapje/drankje te komen doen. Ik kom altijd veel oude roeivrienden en vriendinnetjes tegen op de K-HB. Tot slot is het altijd lekker weer op de Holland Beker!

Waarom moeten alle Skøllies volgens jou dit jaar naar de Koninklijke Holland Beker komen?
De Koninklijke – Holland Beker = Skøll en Skøll = De Koninklijke – Holland Beker. Het is een gevoelsding. Wanneer je een shift draait zie je ineens wat voor werk het allemaal is om zo’n grote wedstrijd te organiseren. Het maakt je dan extra trots dat dit door Skøll wordt georganiseerd. Tot slot is het gewoon heel gezellig, zowel met alle medewerkers als bezoekers. Toproeien op het water, topsfeer langs de kant.

 

Jazeker!

 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll