Inloggen

×

Nieuws

K-HB – “Kijkje in de keuken van… Hannah van Dijk”

Op 24 en 25 juni staat de crème de la crème van de roeiwedstrijden weer voor de deur, de Koninklijke – Holland Beker. Toproeiers uit de hele wereld komen dit jaar naar Amsterdam om te strijden voor die enige echte Beker. Vanwege het internationale karakter van de K-HB zijn we als Skøll enorm vereerd om mede-organisator te zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er onwijs veel Skøllies betrokken bij alle voorbereidingen, denk aan de baancommissie, PR-commissie, de cateringcommissie en de wervingscommissie. Daarnaast nemen er ook een aantal (oud-)Skøllies plaats in het bestuur van de K-HB. Omdat niet iedereen weet hoe het er achter de schermen aan toe gaat, leek het ons leuk om jullie een kijkje in de keuken te geven. Deze week Skøllie en hoofd catering, Hannah van Dijk.

Naam: Hannah van Dijk
Leeftijd: 25
Lidmaatschap van Skøll: September 2011 – heden
Roeien: o.a. Clubacht ’12 en coach EJZ ’16 & ’17
Commissies: CompoCie, Vlootschouwcommissie en Bestuur ’15

Hoe ben je ooit bij de Koninklijke Holland Beker terecht gekomen?
In mijn eerste en tweede jaar van Skøll heb ik shifts gedraaid op de Holland Beker, en een kijkje in de keuken gehad (letterlijk) van alle organisatie die bij de K-HB komt kijken. Toen in mijn derde jaar de catering commissie op zoek was naar nieuwe leden, heb ik dan ook direct aangegeven dat me dit bijzonder leuk leek. Vanuit daar is het balletje gaan rollen en heb ik, na vorig jaar een gedeeld voorzitterschap te hebben gehad, dit jaar de touwtjes in handen als catering manager van de K-HB.

Wat maakt voor jou de Koninklijke Holland Beker zo’n speciale wedstrijd?
De hele sfeer op de K-HB is uniek voor een Nederlandse roeiwedstrijd. Niet alleen op het water met de vele nationaliteiten, maar zeker ook op de kant met alle toeschouwers, borrels en natuurlijk de uitgebreide VIP-lunch op zondag. Daarnaast is de K-HB steeds in ontwikkeling, worden er nieuwe onderdelen en initiatieven toegevoegd, wat het nooit saai maakt om onderdeel uit te maken van de organisatie.

Waarom moeten alle Skøllies volgens jou dit jaar naar de Koninklijke Holland Beker komen?
Zoals ik al zei is de sfeer op de K-HB uniek! Ik denk dat we trots mogen zijn dat Skøll als mede organisator verbonden is aan de K-HB. Hier kunnen alle Skøllies hun steentje aan bijdragen met hard roeien, het draaien van shifts of het helpen met de op- en afbouw. Daarnaast is het altijd mooi weer, staat het bier koud en zullen er ook dit jaar lekkere Skøll-burgers en ijsjes zijn. Draai dus vooral die shift (of shifts) en blijf daarna hangen om in de zon, met een biertje in je hand, alle roeiers naar de finish te schreeuwen!

Jazeker, de Holland Beker!

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll