Inloggen

×

Nieuws

VOORBESCHOUWING 10 JUNI: Okeanos Competitie Sprint

Waar vorige week een driekamp op het programma stond voor de competitieroeiers, zullen zij komende zaterdag zich volledig kunnen focussen op de sprint van 500m. Het is namelijk tijd voor de Heineken Okeanos Competitie Sprint. Elke ploeg zal zaterdag twee voorwedstrijden (ronde A en B) starten en aan de hand van de behaalde punten geplaatst worden voor een A, dan wel B, C, D…etc finale. Naast het roeigeweld zal er ook goed voor de roeiers of toeschouwers op de kant gezorgd worden: massages, jacuzzi’s, barbecueën en een heuse biercantus. Aangezien het geen NOOC-wedstrijd betreft, zullen er weinig van deze ploegen aan de start verschijnen. Die zullen komend weekend als laatste trainingskans zien voor de Orca-slot wedstrijden van volgende week. Namens Skøll starten er 18 ploegen, waaronder 8 lente boten, waarvoor hulde!

Rond 10 uur zullen zes Dames Lente C4-en het spits afbijten: Wølf, Bløf en Dames 4 zullen in dezelfde voorwedstrijd starten. Vervolgens zal Cresendø van start gaan en om 10:10 zullen Røring en Lekkør starten. Voor deze dames is het de eerste wedstrijd op de Bosbaan. De afgelopen jaren bleken de lente-dames van Skøll zeer succesvol met Taarten en zelfs klassement-winst. Wij zijn dan ook heel benieuwd hoe zij het ten opzichte van elkaar en de rest van Nederland zullen doen. Naast al dit dames roei-geweld zullen ook twee Heren Lente C4-en van start gaan: Pøah en Usain Bøat.

Waar Chantal van den Ouweland afgelopen jaar vaak in haar skiff te vinden was, zal ze dit weekend van start gaan samen met Daniel Mulder in het Mix 2x veld. Daar zullen zij onder andere de strijd aan gaan met Daniël en Emma van Jip&Janneke. 

De dames van de Dames club8 ziet komende zaterdag als een leuke kans om nog een wedstrijd te starten. Zij hebben op de Asopos een redelijke sprint laten zien, in niet hun eigen boot. Wij zijn dan ook benieuwd hoe zij het morgen zullen doen. Ook de Heren club8 heeft de smaak te pakken na de sprints van vorig weekend, hopelijk kunnen zij deze stijgende lijn doorzetten!

Skøll is ook zeker goed vertegenwoordigd in het Dames viermet-veld. Waar Wøest zeker een gooi kan doen naar winst in de Sprint-bokaal. Prøwst, Absølut en Bøtsbootje zullen in datzelfde veld van start gaan.

Ten slotte zullen er twee ploegen van start gaan in een directe A-finale, aangezien er minder dan zes inschrijvingen zijn. Willekørig zal in het Dames club dubbelvier-veld starten. Ook zijn Tjarco en Jordan terug van weggeweest. Vorig jaar lieten deze heren zien rappe tijden te kunnen varen op eigen Bosbaan, zal het Brøthers in arms dit weekend weer goed vergaan?

Ploeg
Veld Starttijd Ronde A
Wølf
D LenteC4+ 10:00
Bløf
D LenteC4+ 10:00
Dames 4
D LenteC4+ 10:00
Cresendø
D LenteC4+ 10:05
Røring
D LenteC4+ 10:10
Lekkør
D LenteC4+ 10:10
Daniel&Chantal
Mix 2x 10:15
Jip&Janneke
Mix 2x 10:15
Dames Cl8+
DCl8+ 10:35
Pøah
H LenteC4+ 10:55
Usain Bøat
H LenteC4+ 10:55
Prøwst
D4+ 11:20
Wøest
D4+ 11:20
Absølut
D4+ 11:25
Bøtsbootje
D4+ 11:25
Heren Cl8+
HCl8+ 11:40
Willekørig
DCl4* 15:25
Brøthers in arms
HCl2x 17:50

Heb jij leuke foto’s of verhalen na dit weekend? Of een op/aanmerking naar aanleiding van de nabeschouwing? Mail het naar eindredactie@skoll.nl.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll