Inloggen

×

Nieuws

Rosalie van Zuijlen beoogd Penningmeester ’18!

Het was een korte stormachtige periode in Nederland die voor veel mensen roet in het eten gooiden met hun plannen. Zo ook voor Rosalie, die als Preases van Nyx de plannen voor het Drentschen met Gerstenat moest omgooien. Met een lichtelijk voorgevoel dat het misschien wel haar avond kon worden, ging ze met Esther de NYX-vergadering van die avond om vier uur voorbereiden. Helaas voor Rosalie, wist Esther haar pokerface perfect te houden. Rosalie d’r enthousiasme nam al bijna af, tot Esther op het afgesproken moment om half 6 opeens met een brief voor d’r stond waarin de eerste opdracht was beschreven. Ze moest een zak geld (lees: snoep) zien te ruilen om een mooi cadeau bij de volgende plek aan te bieden.

Na een half uur mocht ze de volgende brief openmaken die Esther had meegegeven.  In de brief stond de vraag:

Bent u thuis niet iets vergeten?

Snel terug naar huis haastend met een poging tot een goed cadeau en vooral het snoep in d’r maag trof ze thuis NYX’15 aan. De feutengroep waar Rosalie haar tijd bij NYX mee begon. Hier werd ze flink getest en had ze af en toe nog wel de nodige moeite met rekenen, wat misschien wat werd bemoeilijkt door de welbekende NYXmix.

De tijd vloog voorbij en voor ze het wist werd ze al op pad gestuurd naar een jaar aan herinneringen bij het Sociëteitsbeheer ’16, waar Rosalie als Penningmeester haar plaats had. Hier werd er zoals het SB dat altijd goed regelt, voor een goede bodem qua eten en alcohol gezorgd. Ondertussen werd Rosalie stevig aan de tand gevoeld over haar kennis op het gebied van Skøll-financiën. De avond vorderde en de volgende brief kwam op tafel. De geheimen van de nacht riepen.

Rosalie ging door naar HerfstRIT’16, SecRIT, waarin ze wederom als Penningmeester de financiële leiding had. Dit was een intens uur wat gepaard ging met een flink aantal bellyshots prosecco bij foute antwoorden. Hier kreeg Roos ook de taken te leren wat de exacte definitie van een begroting is en om haar ideale Skøll begroting op te stellen. Ze moest dit namelijk presenteren aan een zeer illuster genootschap. De storm was ondertussen allesbehalve afgenomen en op weg naar de laatste locatie kon ze gelukkig op steun van de RIT rekenen.

Aangekomen Bij Hesp werd ze opgewacht door de Penningmeesters Peter Walrecht (’16), David Zomerdijk (’15), Sjoerd ten Brinke (’14) en Roy Lagerburg (’11). Doordat de avond lichtelijk was uitgelopen zaten de Penningmeesters ondertussen al even bij Hesp. De sfeer was ondertussen een stuk gezelliger en Roos wist hier goed op in te haken. Het presenteren van de begroting zal dan ook nog een paar maandjes op zich moeten laten wachten. Toen stond opeens de huidige Voorzitter Stijn Stevens achter Rosalie om haar te blinddoeken en mee te leiden naar de bussen.

Het oude ING-hoofdkantoor aan de Zuidas, de schoen. Gebouwd toen de economie in een gigantische boost zat en geld niet hard genoeg uitgegeven en verspild kon worden, noodzakelijk afgestoten toen de crisis kwam. Rosalie we staan hier nu, 4 jaar nadat we tegelijkertijd lid werden in de Lente van 2013. Roeien was nooit jouw grootste ambitie, maar actief zijn door middel van commissies des te meer. Promo, BarCie, SponsorCie, Sociëteitsbeheer en RIT kwamen op jouw pad en zijn vol enthousiasme aangegaan. Met al deze ervaring die je op Skøll hebt gedaan ben ik ervan overtuigd dat het stokje met een goed gevoel overgegeven kan worden en dat Skøll financieel sterk zal blijven het komende jaar, anders dan het gebouw achter ons ziet, ziet de toekomst er van Skøll rooskleuriger uit. Toen volgde de langverwachte vraag.

Rosalie van Zuijlen, wil jij Penningmeester van bestuur 18 worden, en hiermee plaats nemen in bestuur Huigsloot? Natuurlijk volgde er een enthousiaste JA! En werd de kurk van de champagne op het gebouw geschoten.

Roos, van harte gefeliciteerd en heel veel succes dit jaar! En vergeet niet te genieten!

Reacties (0)

Geef een reactie

<      April      >

<      Mei      >

<      Juni      >

woensdag 06/06/18

Ringvaart

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll