Inloggen

×

Nieuws

Myrthe Roemer beoogd Commissaris Gebouw ’18

Het beloofde een drukke avond te worden voor Myrthe Roemer afgelopen donderdag. Myrthe wist dat er een vraagactie op de planning stond voor de tweede Boot&Huysch voorzitter en er moest natuurlijk ook nog een geweldige Loodsrave worden voorbereid. Dat er nog eens iets extra’s op haar pad zou komen die avond had Myrthe gelukkig nog totaal niet in de smiezen. Voor de organiserende partij de perfecte beginsituatie van een vraagactie.

Zo kwam Myrthe na een lange dag stage aan bij haar huisje op de Wenkebachweg. Hier zat haar lieve vriendje Yoël da Costa senior haar al op te wachten om nog even te kunnen ontspannen voordat de drukte los zou barsten. Yoël wist zijn pokerface goed te houden en haar aandacht te richten op andere zaken. Een klein moment later werd het dan toch echt tijd om de vraagactie te beginnen. Op subtiele wijze wist Yoël de brief aan Myrthe te overhandigen. Vol verbazing, ongeloof en enthousiasme werd het startschot van haar vraagactie gegeven. Haar eerste opdracht: naar de afspraak die al gepland stond in haar agenda.

Myrthe wist natuurlijk maar al te goed waarnaar werd gerefereerd. Iedere donderdag om 17:30 heeft zij namelijk een vergadering met het Sociëteitsbeheer. Toen ze aankwam op Skøll werd ze dan ook enthousiast ontvangen door haar mede SoosBazen. Een serieuze vergadering had plaatsgemaakt voor een gezellige chillsessie, met Jägershots, taart, pepsels, het uitbeelden van een GebouwCøm-jaar en een hoop leuke verhalen. Het SB moest er streng op toezien dat Myrthe niet zomaar weg zou glippen om een kijkje te nemen bij de voorbereidingen van de Loodsrave in de Matloods. Het moet natuurlijk een verrassing voor Skøll blijven wie er zou worden gevraagd en een vraagactie op Skøll brengt voor de geheimhouding natuurlijk enige risico’s met zich mee.

Het werd langzaam etenstijd en tijd voor de volgende halte. De brief werd overhandigd waarin aangegeven werd dat ze op zoek mocht naar haar mede-engeltjes van de liefde. Ze moest hiervoor een lekker stukje fietsen door Amsterdam, om vervolgens aan te komen bij haar NOOC-bootje: Cupibøøt. Om de gezelligheid compleet te maken was tevens het bootje LOCO vertegenwoordigd, met wie Myrthe ook een leuke tijd heeft gehad. Er stond een lekker bord eten voor haar klaar samen met een groot glas wijn. Dit was maar goed ook, want ze had niks te drinken gehad tijdens dat lange stuk onderweg en ze was intussen alweer aardig dorstig geraakt. Als echte engel van de liefde moest ze natuurlijk zelf ook in staat zijn om mensen tot zich te verleiden. Er werd daarom een paaldanssessie georganiseerd op straat, waar Myrthe uiteraard menig hart wist te veroveren. Mede door toedoen van de engelvleugels op haar rug werd door een voorbijganger ‘fallen angel’ geroepen.

Intussen was het alweer tijd om door te gaan naar de volgende halte. Een rebus, waar Myrthe toch wel enige moeite mee had, onthulde de volgende locatie: Café de Groene Vlinder. Hier zou zij kennismaken met een groep legendarische individuen binnen de Skøllgeschiedenis: de oud gebouwcøms. Myrthe wist met een hoop praatjes deze mensen te overtuigen van haar kunnen. Verder werd er een spoedcursus power-management en flow-management gegeven. Belangrijke basisinfo voor iedere gebouwcøm. Tot slot werd gedeeld dat Skøll sinds enkele jaren over een HoogRendementsKetel beschikt. Een bijpassend drankje met bijpassende eigenschappen als het gaat om hoog rendement werd gedronken.  

Een aantal drankjes later was het alweer tijd voor de laatste stop. Het raadselachtige: ‘heb jij ook weleens over je idealen gedroomd?’ verhulde de volgende locatie. Myrthe wist de aanwijzing te herleiden en stapte vrolijk weer op de fiets. De Boot&Huysch had extra hard gewerkt bij de voorbereidingen van de Loodsrave om tijd te maken voor dit bijzondere moment. De voltallige commissie wachtte haar al op in het Martin Luther Kingpark. Myrthe was dolgelukkig toen ze aankwam en was nog eens extra in de wolken door de promotie van Laurens Goderie tot tweede Boot&Huysch voorzitter wat dezelfde avond nog was gebeurd. Naar verluidt zijn weinig samenwerkingen op Skøll minder intiem ingeluid. Natuurlijk wordt er bij de Boot&Huysch een zekere mate van handigheid van je verwacht en Myrthe ontkwam er natuurlijk niet aan te bewijzen deze skill in Huysch te hebben. Een van de toch wel stevigere tafels die momenteel op Skøll te vinden zijn werd geboren.

Toen stond ineens Sebas voor haar neus, die zonder pardon een trui over haar heen gooide en haar meenam naar de bussen die met lopende motoren klaarstonden om Myrthe te ontvoeren. Myrthe wist goed aan te geven hoe overdonderd ze was door alles, door een klein spraakgebrek te ontwikkelen. Haar gehele vocabulaire werd tijdelijk beperkt tot de woorden: ‘Oh’, ‘My’ en ‘God’, welke ze in deze volgorde menigmaal uitbracht.

Eenmaal aangekomen op de locatie stond daar het gehele bestuur op een rij, met Sebas een stap naar voren. Locatie: The Edge, het meest duurzame gebouw van Amsterdam. Sebas gaf aan na 1,5 jaar intensieve samenwerking overtuigd te zijn van de geschiktheid van Myrthe als zijn opvolger. Verder diende de locatie een inspiratie te zijn voor de duurzaamheidsplannen die Myrthe mee zou nemen haar bestuursjaar in.

De uiteindelijke vraag volgde: Myrthe, zou jij Commissaris Gebouw willen worden van bestuur ’18 der A.A.S.R. Skøll.  Een luidde ‘JA’ volgde, en de champagne werd ontkurkt.

Myrthe, we heb alle vertrouwen in je! Maak er een mooi jaar van!

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Juni      >

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll