Inloggen

×

Nieuws

NABESCHOUWING ZRB

Afgelopen weekend vond in Tilburg tussen de zebra’s en giraffen van Safaripark Beekse Bergen de ZRB plaats. Tijdens het trainingskamp in het paasweekend hadden de ploegen van Skøll al de gelegenheid gehad te wennen aan het Brabantse water, maar een nieuwe pittige externe factor was het warme, veelal benauwde weer. Toch hebben onze Skøllies zich hier goed door heen weten te bijten en zowel over de 2K, als over de ‘klassementskilometertjes’ hard gestreden. Alhoewel speculatie over ZRBlik vooral binnen de zware sectie plaatsvond (zie eerdere berichtgeving), werd het enige blik voor Skøll door onze MGD Lia Witteveen, Nika Vos, Ashley Rijst en Jessica Niemeijer binnengehaald. Zij werden hiermee beginneling af, proficiat dames! Lees snel verder. Door Kim van den Houten.

 

Eerstejaars

EJD sleepte dit weekend geen blik binnen, maar wel 13 flessen prosecco door hun knappe prestatie in het Dames Elite 8+ veld. Zij wisten Asopos (mgd) achter zich te laten en het de Gyas/Aegir combi tot op het einde lastig te maken. Helaas drukte de combi in de eindsprint haar punt ervoor en was de 3e plek voor EJD. Zondags hebben de dames nog even hun plekje voor de KHB veilig gesteld. EJL bewees dit weekend wederom in de top van het klassement mee te roeien. Ze pakten Nereus in de winter al op de langste wedstrijd van het seizoen, de Head of the River, maar maakten het tijdens de A-finale van het lichte eerstejaarsklassement ook over de 1000m bijzonder moeilijk voor de bordeauxrode lichte pikken. De snelle tijd van 3:01:59 (1e 500m 1.25.30 (!)) waarmee de mannen 2e werden, laat zien hoe sterk het veld is dit jaar.

EJZ zocht de wedstrijdvoorbereiding in verbroedering door de gehele ploeg plus coaches in één 6persoons zwart-wit gestreept huisje te laten overnachten .  Het weekend verliep voor de zware ballen niet helemaal naar wens, maar des te meer zullen ze er de komende tijd op gebrand te zijn nog goed van zich te gaan laten horen tijdens de NSRF. De Eindred@cCie heeft hier het volste vertrouwen in. EJLD werden tijdens de ARB beginneling af, maar verkeerden na de ZRB in mindere feeststemming. De goede trainingen hadden moed gegeven voor het weekend, maar het wilde er naar eigen zeggen net niet lekker uitkomen. Danielle en Marcha waagden zich eraan met maar 2x trainen in de dubbel twee te starten, dit keer nog helaas geen A-finale, maar een combinatie om in de gaten te houden.

Middengroepen / Ouderejaars

Rianne (MGD) zette zondag de mooie prestatie neer door 1e te worden in haar voorwedstrijd in het DG1x veld, zij plaatste zich hiermee voor de A-finale en werd uiteindelijk 4e. In het DB1x veld wist Anne-Sophie ook 1e te worden in haar voorwedstrijd, waarna zij er met een mooie 3e plek vandoor ging in de A-finale. De MGD vierzonder met Nika, Lia, Ashley en Jesscia lieten na hun mooie prestatie van zaterdag (blik!) ook op zondag zien dat zij hard kunnen roeien. In hun timetrial vaarden zij een knappe 3e tijd in het Developmentsklassement, waar zij nu op een 2e plek staan! Laura en Sterre startten maar liefst 4x op 1 dag, waarvoor hulde! Zij laten de laatste tijd een sterk stijgende lijn zien, de twee begint steeds beter te lopen, met zeer tevreden en trotse coaches als resultaat.

De MGZ A-boot was vooral erg tevreden over de zaterdagochtend, ’s middags waren de koppies na afloop van de race iets minder blij. Toch een zeer mooie 3e plek in het sterke G4- veld voor heren Mark, Jan, Bauke en Steven. Na zondag houden de mannen hun 3e plek vast in het Developmentsklassement.  De 4+ formatie zoals wij hem kennen van de Varsity (Nick, Daan, Floris, Maarten, st Aranka) plaatste zich zaterdagochtend met het grootste gemak voor de A-finale. Daar moesten de mannen plus stuurvrouw Aranka, die later het weekend ook nog bij Proteus op de stuurplek van hun EJZ plaatsnam, genoegen nemen met een 2e plek. De 4+ met Martijn, Sven, Jeffrey en Alexander heeft hard gewerkt en er is zeker sprake van een stijgende lijn. Deze 4 mannen zijn de laatste tijd ook vaak gesplitst in de 2- te vinden, zo ook dit weekend: zowel Jeffrey en Alexander als Sven en Martijn wisten zich te plaatsen voor de B-finale. Laatstgenoemde had zelfs dubbele belasting gedraaid door eerder op de dag met onze EJZ mee te roeien op boeg.

Job en Pieter plaatsten zich dit weekend in de lijn der verwachting voor de A-finale in zowel het E2- veld als het G2- veld, maar moeten tweemaal de winst afstaan aan een Vidar/Theta combinatie. Thuisvoordeel? Oud-Licht heeft veel te kampen gehad met blessures en startten zaterdag in de 4- met Jesper, Werner, Daan en Josia. Ondanks de vele opstellingswisselingen hebben de mannen de tanden erin gezet en hard gevaren.

Het was een warm en zwaar weekend, daar in het Brabantse zuiden. Wij verheugen ons op de Koninklijke Holland Beker, waar op de mooiste baan van het land de misschien wel mooiste wedstrijd van het jaar zal plaatsvinden. We zien je daar!

Meefietsen is meemaken.

 

Volledige uitslagen:

zaterdag

ploeg
slag
veld heat baan tijd pos.
SKO Skøll G 4- voorwedstrijd 1 [3] 06:28,61 1e
Jan van der Bij
SKO Skøll DG 4- voorwedstrijd 2 [1] 07:08,50 1e
Jessica Niemeijer
SKO Skøll E 2- voorwedstrijd 1 [3] 07:02,40 2e
Job Huigsloot
SKO Skøll G 4+ voorwedstrijd 3 [2] 06:44,43 1e
Daan Stolk
SKO Skøll/Okeanos G 4+ voorwedstrijd 3 [3] 06:57,60 3e
Jeffrey Talboom
SKO Skøll LDE 1x voorwedstrijd 2 [3] 08:20,39 4e
Pam Scheer
SKO Skøll LG 4- voorwedstrijd 3 [1] 06:46,89 4e
Josia BrŸggen
SKO Skøll DB 1x voorwedstrijd 2 [1] 08:38,82 1e
Anne-Sophie Romijn
SKO Skøll DE 1x voorwedstrijd 2 [2] 08:44,68 4e
Rianne der Weduwe
WIL Willem III/Skøll E 2x A-finale [4] 06:59,79 3e
Thomas Hogeboom
SKO Skøll G 4- A-finale [2] 06:26,38 3e
Jan van der Bij
SKO Skøll DG 4- A-finale [3] 06:56,80 1e
Jessica Niemeijer
SKO Skøll E 2- A-finale [1] 06:58,64 3e
Job Huigsloot
SKO Skøll G 4+ A-finale [4] 06:34,18 2e
Daan Stolk
WIL Willem III/Skøll LG 2x A-finale [3] 06:47,29 2e
Thomas Hogeboom
SKO Skøll DB 1x A-finale [3] 08:34,64 3e
Anne-Sophie Romijn
SKO Skøll B 8+ A-finale [4] 06:01,34 3e
Noud van Maanen
SKO Skøll DE 8+ A-finale [3] 06:54,07 3e
Katinka Krom

zondag

ploeg
slag
veld heat baan tijd pos.
SKO Skøll Dev 4- time-trial 03:00,44 3e
Jan van der Bij
SKO Skøll DDev 4- time-trial 03:21,20 3e
Jessica Niemeijer
SKO Skøll 1 DDev 2x time-trial 03:40,73 4e
Anne-Sophie Romijn
SKO Skøll 2 DDev 2x time-trial 03:55,21 6e
Sterre Roelofs
SKO Skøll LDEj 4* time-trial 03:38,40 7e
Anne-Sophie Enthoven
SKO Skøll DEj 8+ time-trial 03:14,70 2e
Katinka Krom
SKO Skøll Ej 8+ time-trial 02:58,50 8e
Noud van Maanen
PRO Proteus/Skøll Ej 8+ time-trial 02:53,86 4e
Dylan Thissen
SKO Skøll LEj 8+ time-trial 02:57,49 1e
Jochem Stormmesand
SKO Skøll G 4+ voorwedstrijd 2 [2] 06:36,63 1e
Daan Stolk
SKO Skøll DG 1x voorwedstrijd 1 [1] 08:25,64 1e
Rianne der Weduwe
SKO Skøll 1 G 2- voorwedstrijd 1 [2] 07:36,18 3e
Martijn Jong
SKO Skøll/Okeanos G 2- voorwedstrijd 2 [2] 07:24,94 2e
Jeffrey Talboom
SKO Skøll 2 G 2- voorwedstrijd 3 [2] 06:59,26 2e
Job Huigsloot
SKO Skøll LDB 2x voorwedstrijd 3 [2] 08:28,47 3e
Danielle Akkermans
SKO Skøll DB 2x voorwedstrijd 2 [2] 08:14,95 3e
Sterre Roelofs
SKO Skøll Dev 4- halve-finale 2 [2] 03:03,47 2e
Jan van der Bij
SKO Skøll DDev 4- halve-finale 2 [2] 03:24,08 2e
Jessica Niemeijer
SKO Skøll 2 DDev 2x C-finale [2] 03:58,55 2e
Sterre Roelofs
SKO Skøll 1 DDev 2x halve-finale 1 [2] 03:43,46 2e
Anne-Sophie Romijn
SKO Skøll LDEj 4* C-finale [1] 03:44,85 4e
Anne-Sophie Enthoven
SKO Skøll DEj 8+ halve-finale 2 [3] 03:18,69 2e
Katinka Krom
SKO Skøll Ej 8+ C-finale [1] 02:57,54 4e
Noud van Maanen
PRO Proteus/Skøll Ej 8+ halve-finale 1 [2] 02:57,94 2e
Dylan Thissen
SKO Skøll LEj 8+ halve-finale 1 [3] 02:59,04 1e
Jochem Stormmesand
SKO Skøll G 4+ A-finale [3] 06:40,52 4e
Daan Stolk
SKO Skøll DG 1x A-finale [2] 08:38,79 4e
Rianne der Weduwe
SKO Skøll/Okeanos G 2- B-finale [4] 07:18,52 2e
Jeffrey Talboom
SKO Skøll 2 G 2- A-finale [4] 06:56,17 3e
Job Huigsloot
SKO Skøll DB 2x B-finale [3] 08:07,50 2e
Sterre Roelofs
SKO Skøll Dev 4- B-finale [3] 03:03,27 1e
Jan van der Bij
SKO Skøll DDev 4- B-finale [3] 03:23,71 2e
Jessica Niemeijer
SKO Skøll 1 DDev 2x B-finale [2] 03:49,73 2e
Anne-Sophie Romijn
PRO Proteus/Skøll Ej 8+ B-finale [3] 02:57,15 2e
Dylan Thissen
SKO Skøll LEj 8+ A-finale [3] 03:01,59 2e
Jochem Stormmesand
SKO Skøll DEj 8+ B-finale [3] 03:25,64 2e
Katinka Krom

Eerdere berichtgeving
——————————————————————————————————————————————————-

Huisjes met giraffeprint, een sloot bestemd voor vrachtverkeer en een dierentuin, niet helemaal de omgeving die je verwacht bij een roeiwedstrijd. Toch is het dit weekend weer tijd voor de ZRB. Heel hardroeiend Nederland reist af naar Tilburg om daar voor roem en blikken te strijden. Niet alleen de omgeving van de wedstrijd is bijzonder, ook de races zelf zijn anders. De klassementsvelden (Development en Eerstejaars) worden gevaren over een afstand van 1000m, beginnend met een time-trial. Alle finales en overige races bestaan uit 4 boten boord-aan-boord, in tegenstelling tot de 6 boten op de Bosbaan of WAB. Namens Skøll komen er 29 ploegen aan de start. Wie dat zijn en wat ze starten lees je hieronder. Door: Sven Valstar

Zaterdag
In navolging op het bovenstaande is er nog meer dat bijzonder is aan de ZRB. Bij eigenlijk alle wedstrijden zijn het Development-/Eerstejaarsklassement op zaterdag en de classificerende races op zondag. Dit is omgedraaid op de ZRB. Van de eerstejaars staat alleen EJZ voor de zware taak om hun beginnelingen-blik te trekken. De voortekenen zijn goed. Van oudsher* heeft, met name de zware sectie, Skøll een warme band met de ZRB. Vorig jaar wist zelfs de gehele zware sectie in verschillende velden te blikken. Dit jaar is de sectie nog iets gegroeid, dus zullen we met nog wat meer blikken terugreizen naar Amsterdam. EJZ heeft laten zien aanspraak te kunnen maken op het blik, nu is het tijd voor daden. MGZ begon het seizoen met 3 vierzonders, maar komend weekeinde komt alleen de A-boot aan de start zonder stuur. Deze boot heeft al enkele malen binnen handbereik van de overwinning gelegen, hopelijk haalt het speciale Tilburgse water het allerbeste in ze naar boven. De twee andere boten zullen elkaar en de rest van Nederland beconcurreren in het G 4+ veld. Vorige wedstrijd eindigde een van de boten als tweede in het veld, ditmaal eerste? OJZ heeft een tweetje gevuld met Job en Pieter op het water in het E 2- veld. Vorig jaar wist Job een 2- blik op de ZRB te trekken, dit weekend weer? MGL start in het LG 4- veld. Daarnaast start David van OL in een combinatie met Willem III tweemaal op deze dag. Eerst in het E 2x veld, vervolgens ook nog in het LG 2x veld. Beiden mannen hebben al laten zien hard te kunnen skiffen, dus de verwachting is dat deze boot ook hard zal gaan.

EJD is twee wedstrijden geleden beginneling-af geworden. Waar ze vorige wedstrijden nog rust namen, zoeken ze dit weekend de concurrentie in het DE 8+ veld. Er liggen twee middengroep boten in het veld, maar wie weet verrassen de dames ons. De A-boot van MGD zit het hele jaar al dicht tegen een blik aan, misschien nog wel dichter dan hun evenknieën van zwaar. Dit weekend laat hun grootste concurrent verstek gaan, dus ook deze race belooft wat! Ook komen er nog twee skiffjes op het water deze komende zaterdag. Eerst zal Anne-Sophie van MGLD strijden voor het afschudden van de beginnelingenstatus, zij start het DB 1x veld. Iets later komt Rianne van MGD aan de start. Zij is vorig jaar beginneling-af geworden (in scullen) op de ZRB, dit jaar start zij het DE 1x veld. 

Zondag
De meeste Skøllies komen dit weekend in actie op de zondag. Door de eerder genoemde time-trials voor de klassementsvelden dienen de eerstejaars en middengroepen vroeg in actie te komen. Zowel de vier van MGD als de A-vier van MGZ staan hoog in het klassement en hopen ook dit weekend weer de nodige punten mee te nemen naar Amsterdam. Naast de viertjes start een dubbeltwee van MGLD en een twee van MGD in het DDev 2x veld. De dames van MGLD doen het behoorlijk goed in het zware dames veld, op dit moment liggen zij op koers voor een startbewijs voor de KHB in genoemd veld. Na de developmentsvelden komen de eerstejaars aan start. EJL is blijkens hun eerdere behaalde winst op de Head in ieder geval goed in lange afstanden, maar de vraag voor dit weekend is of zij ook snel zijn op de kortere afstanden. Ze hebben al een aantal maal geroken aan winst in het klassementsveld. EJLD werd afgelopen wedstrijd beginneling-af. Wie weet heeft die overwinning de dames vleugels gegeven en vliegen zij komende wedstrijd het water over. Een vlammende race kunnen de dames goed gebruiken, als zij 6 punten pakken en Phocas niets dan wordt een felbegeerd ticket naar de KHB verdiend. Eveneens spannend is het voor EJD. Zij staan op dit moment veilig voor een startbewijs voor de KHB, maar moeten dan de directe concurrentie achter zich houden. Voor EJZ is de KHB buiten bereik. De time-trial lijkt hun echter wel op het lijf geschreven, op de ARB hadden zij de snelste time-trial van het veld. Na het kortere werk van 1000m komen als eerste de 4+’en van MGZ op het water. Wellicht heeft een van de boten de overwinning op zaterdag veilig kunnen stellen, dan kunnen zij het op zondag dunnetjes overdoen. Rianne van MGD start ook op zondag in de skiff, ditmaal in het DG 1x veld. Iets later komen er drie 2-’s op het water in het G 2- veld. Twee van boten zijn gevuld met roeiers van MGZ, het andere bootjes is gevuld met OJZ. De mannen van OJZ zullen zeker mee doen om de winst, een plek in de A-finale is voor de mannen van MGZ een mooi doel. Zoals eerder gezegd werd EJLD vorige wedstrijd beginneling-af. Niet iedereen van die ploeg zat toen in de boot. Dit weekend is het haar kans te shinen, Danielle start, samen met Marcha van EJLD ’16, die een rentree maakt, in het LDB 2x veld. De dubbeltwee van MGD start deze zondag sowieso vier maal. Eerst starten zij zoals gezegd in het DDev 2x veld, het is dan zaak zo snel mogelijk de benen omhoog te doen, want iets later starten zij het DB 1x veld. In beide wedstrijden hebben de dames wat er ook gebeurd een finale.

De Eindred@cCie heeft er weer zin in dit weekend! Mocht jij niets te doen hebben en toevallig in de buurt zijn van Tilburg: ‘meefietsen is meemaken’!

zaterdag

ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll G 4- voorwedstrijd 1 08:00 [2]
Jan van der Bij
SKO Skøll DG 4- voorwedstrijd 2 08:12 [1]
Jessica Niemeijer
SKO Skøll E 2- voorwedstrijd 2 08:24 [2]
Job Huigsloot
SKO Skøll G 4+ voorwedstrijd 3 09:08 [2]
Daan Stolk
SKO Skøll/Okeanos G 4+ voorwedstrijd 3 09:08 [3]
Jeffrey Talboom
SKO Skøll LDE 1x voorwedstrijd 3 10:24 [3]
Pam Scheer
SKO Skøll LG 4- voorwedstrijd 3 10:56 [1]
Josia BrŸggen
SKO Skøll DB 1x voorwedstrijd 2 11:56 [1]
Anne-Sophie Romijn
SKO Skøll DE 1x voorwedstrijd 2 12:08 [2]
Rianne der Weduwe
WIL Willem III/Skøll E 2x A-finale 14:10 [4]
Thomas Hogeboom
WIL Willem III/Skøll LG 2x A-finale 16:40 [2]
Thomas Hogeboom
SKO Skøll B 8+ A-finale 17:30 [4]
Noud van Maanen
SKO Skøll DE 8+ A-finale 18:10 [3]
Katinka Krom

zondag

ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll Dev 4- time-trial 08:00
Jan van der Bij
SKO Skøll DDev 4- time-trial 08:08
Jessica Niemeijer
SKO Skøll 1 DDev 2x time-trial 08:16
Anne-Sophie Romijn
SKO Skøll 2 DDev 2x time-trial 08:16
Sterre Roelofs
SKO Skøll LDEj 4* time-trial 08:56
Anne-Sophie Enthoven
SKO Skøll DEj 8+ time-trial 09:12
Katinka Krom
SKO Skøll Ej 8+ time-trial 09:20
Noud van Maanen
SKO Skøll LEj 8+ time-trial 09:28
Jochem Stormmesand
SKO Skøll/Okeanos G 4+ voorwedstrijd 2 10:14 [2]
Jeffrey Talboom
SKO Skøll G 4+ voorwedstrijd 3 10:18 [2]
Daan Stolk
SKO Skøll DG 1x voorwedstrijd 1 10:38 [2]
Rianne der Weduwe
SKO Skøll 1 G 2- voorwedstrijd 1 11:18 [1]
Martijn Jong
SKO Skøll/Okeanos G 2- voorwedstrijd 2 11:22 [2]
Jeffrey Talboom
SKO Skøll 2 G 2- voorwedstrijd 3 11:26 [2]
Job Huigsloot
SKO Skøll LDB 2x voorwedstrijd 3 11:50 [2]
Danielle Akkermans
SKO Skøll DB 2x voorwedstrijd 2 12:02 [2]
Sterre Roelofs

*De overlevering leert ons dat EJZ twee opeenvolgende jaren beginneling-af is geworden op de ZRB. Zoals u allen weet is een gebeurtenis traditie als het tweemaal heeft plaatsgevonden.

 

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Juni      >

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll