Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing 17&18 juni: Orca Competitie Slotwedstrijden & Dutch Masters Open

De laatste wedstrijd van het competitiejaar is alweer voorbij. Op de startvlotten werd hier en daar toch een traantje weggepinkt, maar desalniettemin maakten onze comporoeiers er nog een laatste keer een fantastisch weekend van! Na een geweldig jaar met vele winsten werd die lijst nu met maar liefst 5 taarten aangevuld dit weekend! Voor de laatste keer dit seizoen gefeliciteerd Brøthers in Arms, Blikken en Bløzen, EHBØøt, PøahChantal van den Ouweland en 2CØØL4SKØØL! (Door: Samuel Nijhuis)

Zaterdag

Op zaterdagochtend ging de HTopC4+ van start. D’r op en D’r over kwamen helaas niet voorbij de voorwedstrijden. In de onderlinge competitie zijn de heren nu geëindigd op een gelijkspel van 3-3. De heren hebben de NOOC goed afgesloten met het composlotfeest. Op naar volgend jaar!

Op zaterdag startte er niet één maar twee herenclubachten. Niet op gewicht, bestaand uit de lichte pikken van vorig jaar, hoefden dit weekend gelukkig niet in te wegen. Helaas brachten de extra kilo’s niet minder seconden en met maar één seconde achter de HCL ‘17 haalden de heren net niet de B-finale. HCL ’17 behaalden wel de B-finale, daar kwamen ze als zesde over de finishlijn heen.

Ze roeien misschien nog niet heel lang, maar de heren van Pøah wilden toch hun roeitechniek testen in de lentebokaal. Na wat niets anders dan een goede RIT

EHBØøt

kan zijn geweest trapten de heren al hun concurrentie eruit. De eerste winst is binnen, nu op naar de NOOC!

Onze enige echte composaris Tessa Lange, onder de naam Skøll wint de Varsity!, heeft dit weekend ook meegedaan aan de composaris skiff veld. In tegenstelling tot de conventionele wedstrijd moet men hier proberen als eerste het erevlot zien te bereiken. Na een hele reeks waarschuwingen voor de outfits van bijna alle composarissen van alle verenigingen, mocht er gestart worden aan de 500m. Er waren een behoorlijk aantal valste starten te tellen, ook niet alle composarissen waren op de hoogte van de afstand en hebben maar 400m geroeid. De composaris van Aegir dacht daarnaast dat hij de afstand zwemmend mocht afleggen en viel uit zijn skiff. Tessa startte echter braaf wanneer het juiste startsein werd afgegeven. Met coach Lia Witteveen van MGD ’17, die haar langs de kant aanmoedigde begon Tessa aan haar race. Tessa kwam weliswaar als eerste aan bij het erevlot, maar schoot een klein stukje door en nadat ze even terug moest strijken, kon ze toch eindelijk uitstappen. Zo bereikte onze composaris Tessa dus als eerste het erevlot!

EHBØøt domineerde de heren vijf poule. De snelste tijd in de voorwedstrijden en zelfverzekerd aan de start van de A-finale gingen de mannen los. Tijdens de finale zat de gehele top 3 met maar één seconden van elkaar af. Echter, wist EHBØøt met een hele goeie eindsprint de nummer 2 te verslaan met 0.31 seconden! De eerste taart van het weekend was binnen!

Blikken en Bløzen zijn al eerder in een interview op de site verschenen. De dames waren na vorig weekend echter, na een ongelukkige snoek, een poule gedegradeerd. Maar zelfs in poule 3 bleef de dames van Blikken en Bløzen net zo hard strijden. De tijd van de voorwedstrijd was goed genoeg voor de A-finale, maar de dames wisten dat het nog sneller kon! Na een hele spannende finale tegen Njord en met een persoonlijke verbetering van maar liefst 8 seconden,

Blikken en Bløzen

trapten de dames taart!

Chantal van den Ouweland had al een goed seizoen achter de rug. Vandaag moesten alleen de puntjes op de i worden gezet om ook de bokaal binnen te halen. Met de snelste tijd in de voorwedstrijden begon het weekend al goed. Ook in de finale was Chantal weer de sterkste en haalde de winst binnen en daarmee ook de bokaal!

Brøthers in Arms zag dit weekend alsnog de kans om ook de bokaal binnen te halen. Door het blessureleed van Jordan Liev kreeg de concurrentie van de heren de kans om hun in te halen. De enige optie voor Tjarco & Jordan om nog de bokaal binnen te halen, was om dit weekend de winst te behalen. Na wat bijna een makkelijke voorwedstrijd voor de heren van Brøthers in Arms leek, mocht er klaargemaakt worden voor de finale. De heren wisten dat hun laatste kans was en met dat in het achterhoofd schoten ze uit de startblokken. De finale was allesbehalve makkelijk uit te roeien. Brøthers in Arms had de hele wedstrijd lang de concurrentie van DDS naast hun liggen. Een hele spannende eindsprint zag de Skøllies toch net een klein seconde eerder over de finishlijn heen varen. Een geweldig seizoen met een persoonlijk record, de Ask & Embla bokaal en winst als afsluiting!

Brøwmance en Amtelsch Goud mochten in de vierde herenpoule starten. De heren van Brøwmance lieten wat te wensen over na de voorwedstrijden en

Brøthers in Arms

mochten de D-finale starten. Eenmaal opnieuw in de boot kwam het deze keer wel goed samen voor de heren en behaalden de eerste plek! Amstelsch Goud moest tijdens de voorwedstrijden net afzien van de A-finale. De B-finale liet de heren echter niet minder enthousiast achter. Alle laatste beetje kracht werd eruit gehaald en de heren wisten alsnog de eerste plek in de B-finale te halen!

 

Zondag

Op de zondag startte de dames TopC4+ Jøl en Jøt ook hun laatste wedstrijd. Jøt kwam helaas net een plek te kort om naar de halve finale te mogen. Jøl behaalde daarentegen de tweede plek in de voorwedstrijd en mocht daarmee wel door naar de halve finale. In de halve finale bleven de dames keihard strijden en behaalde Jøl daar de eerste plek, meer dan genoeg om naar de finale te mogen! De dames bleven de goede lijn van de dag doorzetten en behaalden een hele sterke tweede plek in de finale!

Zaterdag startte de composaris skiffveld. Zondag was de rest van bestuur ook aan de beurt. De Functie8+ had Stijn Stevens in de voorzittersacht, Raymond van der Kam zat op slag bij de penningsmeesteracht, Juul vond haar weg ook weer terug in de acht met de andere secretarissen, Sophie Vastbinder pakte weer eens de riemen en Tessa was vandaag ook weer opnieuw van de partij. Stijn was zijn lichte pikken jaren nog niet vergeten en trok de voorzittersacht als eerste over de finishlijn. Helaas was ook vandaag echter het doel om als eerste bij het erevlot aan te leggen. De composarissenacht moest halverwege het oproeien al ronden, omdat het veld al was gestart en. Maar Tessa, met de ervaringen van gister nog vers in het geheugen, maakte gebruik van de gelegenheid en legde opnieuw als eerste aan bij het erevlot!

2CØØL4SKØØL en Peddøls mochten startten in de vierde dames poule. Twee hele mooie tijden bracht de dames van beiden bootjes naar de A-finale. In de finale aangekomen waren de dames echter gewoon elkaars competitie en gingen beiden voor de winst. Na de 500m voeren de dames van 2CØØLSKØØL twee seconden achter Nereus. Tijdens de eindsprint gooide de dames er echter alles uit en schoten voorbij het hele veld en bereikten als eerste de eindstreep. Taart voor 2CØØLSKØØL!

De damesclubacht moest ook nog een statement maken dit laatste weekend. Tijdens de voorwedstrijd kwam alles samen voor de dames en werden de dames eerste! De dames konden vervolgens door naar de A-finale! In de A-finale bleven de dames hard trappen en behaalden de zesde plek.

Ook de mannen skiffen mochten nog een keer laten zien wat ze kunnen. Elias de Korte, Daniel Mulder en Jochem Zonneveld pakten nog een laatste keer hun skiff. Elias behaalde een zeer nette tijd goed voor de A-finale, Jochem mocht later op de dag de B-finale startten. Daniel greep deze keer helaas naast de finales. In de A-finale behaalde Elias de zesde plek. Jochem zette nog een keer goed de benen eronder en behaalde de tweede plek in de B-finale.

 

Dutch Masters Open 17 juni

Deze week was er ook een Skøllie te vinden in Tilburg! Charlotte Dijkstra stuurde de mannen Hoop/Skøll-combi acht tijdens de Dutch Master Open. De heren mochten hun krachten laten zien over een race van 1000m. Onder het geschreeuw van Charlotte bereikte de Hoop/Skøll-combi de eerste plek!

 

Hier zijn alle uitslagen van het weekend:

zaterdag

nr. ploeg
slag
veld heat baan tijd pos.
SKO 002 EHBØøt NOOC Bokaal H5 voorwedstrijd 1 [3] 04:04,96 1e
Siem Klok
SKO 007 De Røøde Draeck NOOC Bokaal H5 voorwedstrijd 2 [3] 04:42,39 5e
Mark Akkermans
SKO 012 Sløw Møtion NOOC Bokaal H5 voorwedstrijd 3 [3] 04:11,56 1e
Sebastiaan Brune
SKO 013 De Daltøns NOOC Bokaal H5 voorwedstrijd 3 [4] 04:19,66 4e
Thomas Dijkman
SKO 024 Øl Brødre NOOC Bokaal H2 voorwedstrijd 1 [2] 03:51,66 2e
Marijn van Hoek
SKO 052 STERRENSTØF NOOC Bokaal D5 voorwedstrijd 2 [4] 04:33,33 5e
Liselet de Vries
SKO 062 Gølden Gørls NOOC Bokaal D5 voorwedstrijd 3 [2] 04:48,12 5e
Rosalie van der Woude
SKO 057 Tøny NOOC Bokaal D5 voorwedstrijd 3 [3] 04:34,97 4e
Nina van Lierop
SKO 066 Finding Gløry NOOC Bokaal D5 voorwedstrijd 4 [6] 04:32,81 4e
Marleen Boomsma
SKO 071 Knettâh NOOC Bokaal D3 voorwedstrijd 1 [5] 04:27,74 5e
Berber Speerstra
SKO 074 Blikken en bløzen NOOC Bokaal D3 voorwedstrijd 2 [2] 04:19,50 3e
Naomi Ruijtenberg
SKO 075 Bøunce NOOC Bokaal D3 voorwedstrijd 2 [3] 04:19,97 4e
Merel van Rijn van Alkemade
SKO 080 Røstagh NOOC Bokaal D3 voorwedstrijd 3 [2] 04:22,48 4e
Quiquina van Leeuwen
SKO 123 Brømance NOOC Bokaal H4 voorwedstrijd 2 [1] 04:16,43 6e
Luca Gevers
SKO 126 Ødin’s øl NOOC Bokaal H4 voorwedstrijd 2 [4] 04:00,94 1e
David Stip
SKO 128 Amstelsch Gøud NOOC Bokaal H4 voorwedstrijd 2 [6] 04:07,52 3e
Dylan Houtman
SKO 152 D’r over (NSK) C4+ Klassement Heren voorwedstrijd 3 [2] 03:37,06 4e
Mendel Engelaer
SKO 155 D’r op (NSK) C4+ Klassement Heren voorwedstrijd 3 [5] 03:41,42 6e
Jerko Mors
SKO 174 Pøah HLente C4+ heat 3 [5] 04:06,19 1e
Brecht van Kuijk
SKO 196 Øngepast D 4+ cat. A voorwedstrijd 1 [4] uitgesloten
Annelotte Pelle
SKO 203 Wøest D 4+ cat. A voorwedstrijd 2 [5] 08:34,20 4e
Marion de Ruijter
SKO 204 Clubsandwich D 4+ cat. A voorwedstrijd 2 [6] 08:18,27 2e
Sanne Bril
SKO 228 Søbtiel D 4* voorwedstrijd 2 [4] 08:25,04 5e
Julia Rubingh
SKO 235 Willekørig D 4* voorwedstrijd 3 [6] 08:13,89 4e
Lieke Mundy
SKO 248 Niet op gewicht HCl 8+ voorwedstrijd 3 [1] 06:31,47 5e
Bart Visser
SKO 251 Skøll 1 HCl 8+ voorwedstrijd 3 [4] 06:30,37 4e
Auke Dijkstra
SKO 254 Brøthers in arms H 2x voorwedstrijd 1 [2] 07:29,58 1e
Tjarco Kerssens
SKO 272 Chantal van den Ouweland D 1x voorwedstrijd 1 [2] 08:45,39 1e
Chantal van den Ouweland
SKO 285 Skøll wint de Varsity Composaris 1x heat 1 [5]
Tessa Lange
SKO 007 De Røøde Draeck NOOC Bokaal H5 C-finale [3] 04:38,30 2e
Mark Akkermans
SKO 013 De Daltøns NOOC Bokaal H5 B-finale [1] 04:16,28 4e
Thomas Dijkman
SKO 012 Sløw Møtion NOOC Bokaal H5 A-finale [2] 04:01,52 6e
Sebastiaan Brune
SKO 002 EHBØøt NOOC Bokaal H5 A-finale [3] 03:54,77 1e
Siem Klok
SKO 024 Øl Brødre NOOC Bokaal H2 B-finale [2] 03:57,36 5e
Marijn van Hoek
SKO 062 Gølden Gørls NOOC Bokaal D5 D-finale [5] 04:37,22 1e
Rosalie van der Woude
SKO 052 STERRENSTØF NOOC Bokaal D5 C-finale [1] 04:32,87 4e
Liselet de Vries
SKO 057 Tøny NOOC Bokaal D5 C-finale [2] 04:25,37 2e
Nina van Lierop
SKO 066 Finding Gløry NOOC Bokaal D5 B-finale [1] 04:29,96 3e
Marleen Boomsma
SKO 071 Knettâh NOOC Bokaal D3 C-finale [2] 04:30,26 4e
Berber Speerstra
SKO 080 Røstagh NOOC Bokaal D3 B-finale [1] 04:19,45 2e
Quiquina van Leeuwen
SKO 075 Bøunce NOOC Bokaal D3 B-finale [5] 04:16,68 1e
Merel van Rijn van Alkemade
SKO 074 Blikken en bløzen NOOC Bokaal D3 A-finale [1] 04:11,03 1e
Naomi Ruijtenberg
SKO 123 Brømance NOOC Bokaal H4 D-finale [2] 04:08,64 1e
Luca Gevers
SKO 128 Amstelsch Gøud NOOC Bokaal H4 B-finale [1] 03:58,03 1e
Dylan Houtman
SKO 126 Ødin’s øl NOOC Bokaal H4 A-finale [4] 04:02,74 5e
David Stip
SKO 272 Chantal van den Ouweland D 1x A-finale [4] 08:32,13 1e
Chantal van den Ouweland
SKO 254 Brøthers in arms H 2x A-finale [2] 06:54,87 1e
Tjarco Kerssens
SKO 203 Wøest D 4+ cat. A B-finale [2] 08:38,70 6e
Marion de Ruijter
SKO 204 Clubsandwich D 4+ cat. A A-finale [1] 08:21,52 6e
Sanne Bril
SKO 235 Willekørig D 4* B-finale [5] 08:13,96 3e
Lieke Mundy
SKO 251 Skøll 1 HCl 8+ B-finale [1] 06:41,07 6e
Auke Dijkstra

zondag

nr. ploeg
slag
veld heat baan tijd pos.
SKO 304 Tøga NOOC Bokaal D2 voorwedstrijd 2 [1] 04:30,25 6e
Maartje Wadman
SKO 323 First Røw NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 1 [1] 04:45,20 5e
Ilse Snik
SKO 328 Peddøls NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 1 [6] 04:35,37 1e
Valentina Pavlova
SKO 330 Taørt NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 2 [2] 04:42,82 5e
Marloes Seebregts
SKO 334 ønveilig NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 2 [6] 04:41,04 4e
Marieke Kuipers
SKO 347 2CØØL4SKØØL NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 4 [6] 04:33,02 2e
Charlotte Kap
SKO 425 Spice Skørlls NOOC Bokaal D6 voorwedstrijd 1 [3] 04:35,22 1e
Sophie van Zuuk
SKO 432 Gøudvis NOOC Bokaal D6 voorwedstrijd 2 [6] 04:53,38 3e
Alison Murray
SKO 439 Jøl (NSK) C4+ Klassement Dames voorwedstrijd 1 [3] 04:05,34 2e
Dunja van der Velde
SKO 444 Jøt C4+ Klassement Dames voorwedstrijd 2 [1] 04:09,77 4e
Kris van Velzen
SKO 465 Bløf DLente C4+ heat 1 [2] 04:53,42 5e
Bo-Shan Go
SKO 466 Cresendø DLente C4+ heat 1 [3] 04:35,02 3e
Mariska Hoogkamer
SKO 472 Røring DLente C4+ heat 2 [2] 04:42,86 4e
Puk de Brouwer
SKO 496 Wølf DLente C4+ heat 6 [1] 04:42,43 4e
Kim Garrard
SKO 500 Dames 4 DLente C4+ heat 6 [5] 04:37,65 3e
Julie Tournier
SKO 507 Ship of Føøls D 4+ cat. B voorwedstrijd 1 [5] 09:47,00 4e
Kayla Brugman
SKO 522 Escalatie ’17 H 4+ cat. A voorwedstrijd 1 [6] 07:43,67 4e
Koen van der Laan
SKO 527 Mønsterboot H 4+ cat. A voorwedstrijd 3 [4] 07:52,74 5e
Guus Wits
SKO 529 Middengrøep Gayns H 4+ cat. A voorwedstrijd 4 [6] 07:27,65 4e
Wouter Groen
SKO 557 Skøll DCl 8+ voorwedstrijd 4 [5] 07:24,51 1e
June Weijerman
SKO 577 Siza & Lisa D 2x voorwedstrijd 2 [6] 08:44,15 4e
Lisa Kolodziej
SKO 570 Laura & Myrthe D 2x voorwedstrijd 4 [6] 08:49,72 6e
Laura Hogenboom
SKO 608 Elias H 1x voorwedstrijd 1 [6] 08:14,76 2e
Elias de Korte
SKO 604 Daniel H 1x voorwedstrijd 3 [5] 08:39,93 4e
Daniel Mulder
SKO 607 Jochem H 1x voorwedstrijd 4 [1] 08:16,43 2e
Jochem Zonneveld
ORC 615 Diva Deluxe Functie8+ A-finale [1]
Lauren Vos
ODI 616 Ab-Achtis Functie8+ A-finale [2]
Maartje de Jong
PRO 617 Voorzitters, waarvoor hulde en bravo! Functie8+ A-finale [3]
Stijn Stevens
ASO 619 Succes is te koop Functie8+ A-finale [5]
Raymond van der Kam
PEL 620 Ein Prosit der Gemütlichkeit Functie8+ A-finale [6]
Boris Lamp
SKO 304 Tøga NOOC Bokaal D2 D-finale [6] 04:31,27 4e
Maartje Wadman
SKO 323 First Røw NOOC Bokaal D4 D-finale [3] 04:37,70 2e
Ilse Snik
SKO 330 Taørt NOOC Bokaal D4 C-finale [1] 04:43,07 5e
Marloes Seebregts
SKO 334 ønveilig NOOC Bokaal D4 C-finale [3] 04:38,05 3e
Marieke Kuipers
SKO 347 2CØØL4SKØØL NOOC Bokaal D4 A-finale [1] 04:22,96 1e
Charlotte Kap
SKO 328 Peddøls NOOC Bokaal D4 A-finale [3] 04:29,52 3e
Valentina Pavlova
SKO 439 Jøl (NSK) C4+ Klassement Dames halve-finale 2 [2] 04:05,59 1e
Dunja van der Velde
SKO 432 Gøudvis NOOC Bokaal D6 B-finale [2] 05:06,38 2e
Alison Murray
SKO 425 Spice Skørlls NOOC Bokaal D6 A-finale [4] 05:06,28 5e
Sophie van Zuuk
SKO 607 Jochem H 1x B-finale [4] 08:59,41 2e
Jochem Zonneveld
SKO 608 Elias H 1x A-finale [1] 08:54,37 6e
Elias de Korte
SKO 507 Ship of Føøls D 4+ cat. B B-finale [4] 10:10,93 3e
Kayla Brugman
SKO 557 Skøll DCl 8+ A-finale [2] 07:53,88 6e
June Weijerman
SKO 439 Jøl (NSK) C4+ Klassement Dames A-finale [3] 08:51,55 2e
Dunja van der Velde

—————-Eerdere berichtgeving————————————

De laatste wedstrijd van het composeizoen staat helaas komend weekend alweer op het programma. Zaterdag 17 en zondag 18 juni zal het voor de NOOC-roeiers voor de laatste keer gaan gebeuren op de wedstrijdbaan waar het tijdens de Asopos Najaars ook allemaal begon: de Bosbaan is dit weekend het strijdtoneel tijdens de Orca Competitie Slotwedstrijden. Vele velden zullen dit weekend twee keer 1k of twee keer 2k gaan strijden voor het felbegeerde compoblik. Onder andere de bokaalwinst lonkt nog voor twee Skøll boten dus zorg dat je dit weekend naar Amstelveen komt om nog eenmaal onze compotoppers aan te moedigen. (Door: Kristian Loohuis)

 

De extreem vroege tijden zijn vaak gereserveerd voor de lagere poules van de NOOC en dit is tijdens Slotwedstrijden ook niet anders. Heren poule 5 zal het begin van het einde van het roeiseizoen inluiden met een portie 1k roeien. Vier Skøll boten zullen op de 1k lijn gaan klaar liggen en een boot die daar deel van uit maakt is de boot die zichzelf de “reverse nummer 1” noemt van de NOOC: De røøde draeck. Keer op keer zoeken zij vervangers voor tijdens de wedstrijd terwijl ze, als 1 van de enige boten, nog geen enkel NOOC-feest hebben gemist. Misschien dat beide gebeurtenissen een verband hebben met elkaar maar dat laat de Eindred@acCie in het midden. Dat Skøll-mannen ook echt hard kunnen roeien bewijzen de heren van øl brødre keer op keer. Ondanks de koppositie in de Sabsbokaal zijn zij er in geslaagd om zich te manifesteren tussen hele snelle boten in heren poule 2. Een hele knappe prestatie.

 

Daar waar Heren C4+-en dit jaar helaas nog geen compoblik hebben getrokken komen er in de loop van de ochtend wel heel wat boten het water op die daar wel in geslaagd zijn. Onder andere finding gløry en knettah, welke beiden wonnen op de PEiL in Delft, zullen roeien in respectievelijk dames poule 5 en poule 3. Dat heren C4+-en nog geen taart hebben getrokken betekent niet dat mannen afzonderlijk uit deze boten nog nooit hebben gewonnen. Na de snelle dames uit poule 3 zullen de boten uit heren poule 4 aan de start verschijnen en hierin bevindt zich onder andere Amstelsch gøud. Drie van de mannen uit deze boot wonnen vorig seizoen als onderdeel van de Lentebokaal de Slotwedstrijden. De Eindr@acCie hoopt dat deze ervaring wordt omgezet in een net zo snelle race als vorig jaar.

 

Dat er echt hard geroeid kan worden in een C4+ kan worden aanschouwd rond de klok van half 11. Beide heren top C4+-en, Dr’op en Dr’over, zijn geloot in dezelfde voorwedstrijd en mogen dus onderling uit gaan maken wie recht heeft op een plek in de a-finale. Het hele jaar zijn de boten al enorm aan elkaar gewaagd dus dit belooft een heel spannend gevecht te worden. Na het C4+ klassement mogen de lente ritters het water op. Dit jaar doet er helaas maar 1 heren boot mee aan de lentebokaal maar deze boot presteert wel uitzonderlijk goed. Pøah hoopt na de tweede plek op de Okeanos Sprint dit keer wel het eremetaal mee naar huis te mogen nemen. In de lentevelden kan in tegenstelling tot nagenoeg alle andere velden per heat worden getaart dus dit biedt veel perspectief voor de nieuwe Skøll leden.

 

Na ongekend veel C4+-en van Skøll mogen er richting het middaguur ook gladde boten gaan starten. Zij zullen in tegenstelling tot de houten boten twee keer twee kilometer  roeien. Skøll doet het dit jaar meer dan redelijk in het ouderejaars roeien en dit is dan ook te zien aan bijvoorbeeld de grote Skøll-afvaardiging in categorie A van de dames gladde vieren. Het is keer op keer stuivertje wisselen tussen øngepast, wøest en de clubsandwich wie boven de ander eindigt dus dit is het moment, op de roeiafstand der roeiafstanden, om te laten zien wie nu het beste een 4+ kan versnellen. Twee dubbelvieren vechten elke wedstrijd uit wie de snellere is. Søbtiel heeft deze wedstrijd helaas een invaller nodig om de boot vol te krijgen en daar hoopt Willekørig natuurlijk van te profiteren.

 

Wat een minstens net zo interessante strijd zal worden is de strijd in het clubachten veld. Het wordt opnieuw een strijd tussen de vele trainingen van de herenclubacht en de ervaring van de veelal ex-lichte pikken van niet op gewicht. Nadat de clubachten over de finish zijn haast je dan terug naar de start van de 2k op je fiets want dit is het moment waar heel Skøll met arendsogen naar uit kijkt. Het moment waar Tjarco en Jordan maanden voor hebben gestreden is dan eindelijk daar. Brøthers in arms kunnen tijdens de Slotwedstrijden de Ask & Embla bokaal veroveren. Hiervoor moet nog wel 1 loodzware horde worden genomen. Er moet gewonnen worden zaterdag op de Bosbaan. Tijdens de voorwedstrijd liggen de mannen in baan 2 wat betekent als je de heren naar voren wilt schreeuwen, wat je echt niet wilt missen, je dit het beste kan doen aan de Okeanos-zijde van het water. Mocht de voorwedstrijd als gepland lopen dan zal de a-finale rond 16.20 uur aanvangen. Mis dit niet!

 

Twee skiffjes zullen zaterdag naast alle grote boten ook nog het water op gaan. Chantal van den Ouweland zal de eerste dag van het spektakel afsluiten in het D1x veld en onze eigen composaris Tessa Lange zal na een jaar besturen op de Bosbaan gaan testen of het harde roeien nog steeds in de benen zit. Dit zal ze gaan testen tegen vele andere competitie commissarissen.

 

Na een spetterend slot feest in het Amstel boat house zal de Compocie alweer vroeg op de Bosbaan zijn om alles in goede banen te begeleiden. 3 verschillende dames NOOC poules zullen moeten zorgen voor vertier voor de mensen die al wakker zijn. Niet alleen mannen wisten zich tijdens de NOOC op te werken naar poule 2, ook de dames van Tøga is dit gelukt. Zij hebben daarmee de eer om iets na half 9 mensen te laten zien wat hard roeien is. Kort daarop volgend zijn de dames van poule 4 aan de beurt. Hierin bevindt zich onder meer kandidaat winnaar van de compoladder taørt. Zij zullen dit weekend voor de laatste keer punten kunnen pakken voor deze prestigieuze prijs. Hun directe concurrent op de compoladder, Tøny, zal al op zaterdag gaan roeien. De dames van gøudvis zullen na het Orca-bots incident terug zijn op de plek waar het een tijdje terug helemaal mis ging. Zij zullen starten in poule 6 op de wedstrijd van Orca dus we zijn reuze benieuwd wat de dames in petto hebben.

 

Het C4+ klassement nadert ook bij de vrouwen bijna het einde. Hierin is dit jaar uitzonderlijk goed gepresteerd door Skøll en het zou natuurlijk prachtig zijn als dit kan worden bekroond met een compoblik. Jøt en Jøl zullen iets na half 11 aan de start verschijnen van hun voorwedstrijd. Zij zullen op de voet worden gevolgd door de lentedames. In tegenstelling tot de mannen zijn de Skøll dames wel goed vertegenwoordigd in de Lentebokaal. De winst in deze bokaal hoort ook nog steeds tot de mogelijkheden door onder meer een zeer solide optreden van Crescendø op de Okeanos Sprint.

Net als op zaterdag zullen na alle C4+ boten ook gladde boten het water op gaan. Tijdens het oproeien zullen maar liefst 5 gladde vieren achter elkaar aan gaan. Twee Skøll boten zullen verschijnen aan de start in het D4+ (CAT B) veld en drie boten in het H4+ (CAT A) veld. Wat zal zondag gaan zorgen voor veel bekijks? Wordt het het invallende stuurtje van ship of føøls, de looks van lløks, de routine van escalatie’17, de EDR overwinning van Mønsterboot of wordt het toch roeitalent van Middengrøep Gayns? Hierna mogen de dames van de clubacht eindelijk weer hun eigen boot in. Op de Asopos Driekamp moesten de meiden noodgedwongen in de boot van de heren. Dit is natuurlijk een totaal niet ideale situatie maar hier werd alsnog boven verwachting gepresteerd dus dat biedt zeker perspectief voor dit weekend.

 

Ook de kleine nummers zullen zondag weer worden verroeid. 2 damesdubbeltweeën en 3 herenskiffjes zullen in de loop van de middag gaan laten zien hoe 2 keer 2k er uit hoort te zien. Onder andere Daniel Mulder zal na het geven van talloze skifflessen tijdens de skiffweken zelf weer in een skiff stappen. Om het composeizoen af te sluiten staat er een heel speciaal nummer op het programma: de Functie8+. Bestuursleden van verschillende verenigingen zullen samen een 8 vormen waarbij ze alleen in de boot zitten met bestuursleden met dezelfde functie. Zo zien wij Stijn Stevens terug in Voorzitters, waarvoor hulde en bravo!, Juul Huitema in de Ab Actis boot, penningmeester Raymond van der Kam in Succes is te koop, Tessa Lange samen met haar concurrenten van het skiffveld in de Knorren-boot en als laatste Sophie Vastbinder zal met andere Soosdozen gaan roeien in de boot Ein Prosit der Gemütlichkeit.

 

Zoals je ziet gaan er vele Skøllies strijden voor dat felbegeerde compoblik dus allen, comporoeier of niet, begeeft u komend weekend naar de Bosbaan om al deze kanjers over de finish te schreeuwen. Wil je weten wanneer iedereen start kijk dan in het volgende schema:

 

zaterdag

nr. ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO 002 EHBØøt NOOC Bokaal H5 voorwedstrijd 1 08:30 [3]
Siem Klok
SKO 007 De Røøde Draeck NOOC Bokaal H5 voorwedstrijd 2 08:35 [3]
Mark Akkermans
SKO 012 Sløw Møtion NOOC Bokaal H5 voorwedstrijd 3 08:40 [3]
Sebastiaan Brune
SKO 013 De Daltøns NOOC Bokaal H5 voorwedstrijd 3 08:40 [4]
Thomas Dijkman
SKO 024 Øl Brødre NOOC Bokaal H2 voorwedstrijd 2 08:50 [2]
Marijn van Hoek
SKO 052 STERRENSTØF NOOC Bokaal D5 voorwedstrijd 2 09:10 [4]
Liselet de Vries
SKO 057 Tøny NOOC Bokaal D5 voorwedstrijd 3 09:15 [3]
Nina van Lierop
SKO 062 Gølden Gørls NOOC Bokaal D5 voorwedstrijd 4 09:20 [2]
Rosalie van der Woude
SKO 066 Finding Gløry NOOC Bokaal D5 voorwedstrijd 4 09:20 [6]
Marleen Boomsma
SKO 071 Knettâh NOOC Bokaal D3 voorwedstrijd 1 09:25 [5]
Berber Speerstra
SKO 074 Blikken en bløzen NOOC Bokaal D3 voorwedstrijd 2 09:30 [2]
Naomi Ruijtenberg
SKO 075 Bøunce NOOC Bokaal D3 voorwedstrijd 2 09:30 [3]
Merel van Rijn van Alkemade
SKO 080 Røstagh NOOC Bokaal D3 voorwedstrijd 3 09:35 [2]
Quiquina van Leeuwen
SKO 123 Brømance NOOC Bokaal H4 voorwedstrijd 2 10:10 [1]
Luca Gevers
SKO 126 Ødin’s øl NOOC Bokaal H4 voorwedstrijd 2 10:10 [4]
David Stip
SKO 128 Amstelsch Gøud NOOC Bokaal H4 voorwedstrijd 2 10:10 [6]
Dylan Houtman
SKO 152 D’r over C4+ Klassement Heren voorwedstrijd 3 10:35 [2]
Mendel Engelaer
SKO 155 D’r op C4+ Klassement Heren voorwedstrijd 3 10:35 [5]
Jerko Mors
SKO 174 Pøah HLente C4+ heat 3 10:55 [2]
Brecht van Kuijk
SKO 196 Øngepast D 4+ cat. A voorwedstrijd 1 11:30 [4]
Annelotte Pelle
SKO 203 Wøest D 4+ cat. A voorwedstrijd 2 11:35 [5]
Marion de Ruijter
SKO 204 Clubsandwich D 4+ cat. A voorwedstrijd 2 11:35 [6]
Sanne Bril
SKO 228 Søbtiel D 4* voorwedstrijd 2 12:00 [4]
Julia Rubingh
SKO 235 Willekørig D 4* voorwedstrijd 3 12:05 [6]
Lieke Mundy
SKO 248 Niet op gewicht HCl 8+ voorwedstrijd 3 12:20 [1]
Bart Visser
SKO 251 Skøll 1 HCl 8+ voorwedstrijd 3 12:20 [4]
Auke Dijkstra
SKO 254 Brøthers in arms H 2x voorwedstrijd 1 12:25 [2]
Tjarco Kerssens
SKO 272 Chantal van den Ouweland D 1x voorwedstrijd 1 12:40 [2]
Chantal van den Ouweland
SKO 285 Skøll wint de Varsity Composaris 1x heat 1 12:55 [5]
Tessa Lange

zondag

nr. ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO 304 Tøga NOOC Bokaal D2 voorwedstrijd 2 08:35 [1]
Maartje Wadman
SKO 323 First Røw NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 1 08:50 [1]
Ilse Snik
SKO 328 Peddøls NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 1 08:50 [6]
Valentina Pavlova
SKO 330 Taørt NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 2 08:55 [2]
Marloes Seebregts
SKO 334 ønveilig NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 2 08:55 [6]
Marieke Kuipers
SKO 347 2CØØL4SKØØL NOOC Bokaal D4 voorwedstrijd 4 09:05 [6]
Charlotte Kap
SKO 425 Spice Skørlls NOOC Bokaal D6 voorwedstrijd 1 10:25 [3]
Sophie van Zuuk
SKO 432 Gøudvis NOOC Bokaal D6 voorwedstrijd 2 10:30 [6]
Alison Murray
SKO 439 Jøl C4+ Klassement Dames voorwedstrijd 1 10:40 [3]
Dunja van der Velde
SKO 444 Jøt C4+ Klassement Dames voorwedstrijd 2 10:45 [1]
Kris van Velzen
SKO 465 Bløf DLente C4+ heat 1 11:00 [2]
Bo-Shan Go
SKO 466 Cresendø DLente C4+ heat 1 11:00 [3]
Mariska Hoogkamer
SKO 472 Røring DLente C4+ heat 2 11:05 [2]
Puk de Brouwer
SKO 496 Wølf DLente C4+ heat 6 11:25 [1]
Kim Garrard
SKO 500 Dames 4 DLente C4+ heat 6 11:25 [5]
Julie Tournier
SKO 507 Ship of Føøls D 4+ cat. B voorwedstrijd 2 11:50 [3]
Kayla Brugman
SKO 508 LLØKS D 4+ cat. B voorwedstrijd 2 11:50 [4]
Nora van Arkel
SKO 522 Escalatie ’17 H 4+ cat. A voorwedstrijd 1 12:00 [6]
Koen van der Laan
SKO 527 Mønsterboot H 4+ cat. A voorwedstrijd 3 12:10 [4]
Guus Wits
SKO 529 Middengrøep Gayns H 4+ cat. A voorwedstrijd 4 12:15 [6]
Wouter Groen
SKO 557 Skøll DCl 8+ voorwedstrijd 4 12:35 [5]
June Weijerman
SKO 570 Laura & Myrthe D 2x voorwedstrijd 1 12:50 [2]
Laura Hogenboom
SKO 577 Siza & Lisa D 2x voorwedstrijd 2 12:55 [3]
Lisa Kolodziej
SKO 608 Elias H 1x voorwedstrijd 1 13:10 [6]
Elias de Korte
SKO 604 Daniel H 1x voorwedstrijd 3 13:20 [4]
Daniel Mulder
SKO 607 Jochem H 1x voorwedstrijd 3 13:20 [6]
Jochem Zonneveld
ORC 615 Knorren Functie8+ A-finale 13:50 [1]
Lauren Vos
ODI 616 Ab-Achtis Functie8+ A-finale 13:50 [2]
Maartje de Jong
PRO 617 Voorzitters, waarvoor hulde en bravo! Functie8+ A-finale 13:50 [3]
Stijn Stevens
ASO 619 Succes is te koop Functie8+ A-finale 13:50 [5]
Raymond van der Kam
PEL 620 Ein Prosit der Gemütlichkeit Functie8+ A-finale 13:50 [6]
Boris Lamp

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll