Inloggen

×

Nieuws

K-HB – “Kijkje in de keuken van… Merrit Beck”

Op 24 en 25 juni staat de crème de la crème van de roeiwedstrijden weer voor de deur, de Koninklijke – Holland Beker. Toproeiers uit de hele wereld komen dit jaar naar Amsterdam om te strijden voor die enige echte Beker. Vanwege het internationale karakter van de K-HB zijn we als Skøll enorm vereerd om mede-organisator te zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er onwijs veel Skøllies betrokken bij alle voorbereidingen, denk aan de baancommissie, PR-commissie, de cateringcommissie en de wervingscommissie. Daarnaast nemen er ook een aantal (oud-)Skøllies plaats in het bestuur van de K-HB. Omdat niet iedereen weet hoe het er achter de schermen aan toe gaat, leek het ons leuk om jullie een kijkje in de keuken te geven. Deze week Oud-Skøllie en hoofd medewerkers, Merrit Beck.

Foto door: Merijn Soeters https://www.facebook.com/MerijnSoetersFotografie/

Naam: Merrit Beck
Leeftijd: 25 jaar
Lidmaatschap Skøll: september 2010 – oktober 2016
Roeien: DamesClub8’12, Club4’13
Commissies: o.a. Promo en K-HB medewerkers

Hoe ben je ooit bij de Koninklijke-Holland Beker terecht gekomen?
Inmiddels wordt komende editie mijn 5e jaar als medewerkerscommissie! Daarvoor had ik natuurlijk al twee jaar shifts gedraaid dus kon ik mijn geluk niet op toen ik in 2013 door Laurens van der Graaf – toen voorzitter van de K-HB medewerkerscommissie – werd gevraagd om te helpen werven en managen van alle vrijwilligers! Ieder jaar startten de voorbereidingen voor het werven al in januari, en vanaf april staan we elke borrel op Skøll vrijwilligers te werven. Zo leer je ieder jaar weer alle nieuwe, leuke, en actieve Skøllies kennen!

Wat maakt voor jou de Koninklijke-Holland Beker zo’n speciale wedstrijd?
Het allermooiste vind ik – als voorzitter de K-HB medewerkscommissie – dat ik tijdens het weekend trots als een pauw om me heen kijk naar alle Skøllies die als één vereniging en met z’n allen de wedstrijd neerzetten. Bij elkaar meer dan 400 shifts! Zo bijzonder dat we als enige roeivereniging in Nederland zo’n grote – en tevens de enige internationale – roeiwedstrijd kunnen neerzetten. Zonder Skøll geen Holland Beker, maar zonder Holland Beker ook geen Skøll!

Waarom moeten alle Skøllies volgens jou dit jaar naar de Koninklijke-Holland Beker komen?
Skøllies die een – of meerdere – shifts draaien maken de wedstrijd het meest van dichtbij mee: Olympische topatleten met een busje naar de Bosbaan rijden; de Holland 8 wegstarten; de VIP-lunch serveren en na afloop van alle overgebleven lekkernijen proeven; op de rijdende tribune de hele middag roeispektakel kijken; de winnaars feliciteren als Kiss Miss. Elk jaar zijn er supershifters die langskomen voor één shift en na afloop vragen of we nog meer leuke dingen te doen hebben, om vervolgens het hele weekend te blijven! Kortom, heb je nog géén shift? Mail dan nu naar khbmedewerkers@skoll.nl!

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll