Inloggen

×

Nieuws

K-HB – “Kijkje in de keuken van… Sjoerd Verwijs”

Op 24 en 25 juni staat de crème de la crème van de roeiwedstrijden weer voor de deur, de Koninklijke – Holland Beker. Toproeiers uit de hele wereld komen dit jaar naar Amsterdam om te strijden voor die enige echte Beker. Vanwege het internationale karakter van de K-HB zijn we als Skøll enorm vereerd om mede-organisator te zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er onwijs veel Skøllies betrokken bij alle voorbereidingen, denk aan de baancommissie, PR-commissie, de cateringcommissie en de wervingscommissie. Daarnaast nemen er ook een aantal (oud-)Skøllies plaats in het bestuur van de K-HB. Omdat niet iedereen weet hoe het er achter de schermen aan toe gaat, leek het ons leuk om jullie een kijkje in de keuken te geven. We sluiten af met Skøllie en venue manager, Sjoerd Verwijs.

Naam: Sjoerd Verwijs
Leeftijd: 24 jaar
Lidmaatschap Skøll: September 2013 – heden
Roeien: Clubacht ’14
Commissies: o.a. Boot&Huysch, Wervingsteam, Bouwteam & Bestuur ’16

Hoe ben je ooit bij de Koninklijke Holland Beker terecht gekomen?
Op Skøll was ik altijd een beetje huiverig met het accepteren van shifts. Ik was nou eenmaal al erg actief en probeerde het een beetje van mij af te houden, maar zoals het Gerstenat dispuut mij al meerdere opdrachtjes had opgelegd, werd ik door Jurriaan Nip gevraagd te helpen opbouwen bij de KHB, omdat ze daar handjes tekort kwamen. Van het één kwam het ander en zodoende stond ik het hele weekend op de bosbaan te helpen. Een weekendje in de zon met veel gezelligheid is niet iets waar je zomaar ‘nee’ tegen zegt. Er werden veel extra’s georganiseerd voor shifters, zoals drankjes, broodjes en een vierentwintig-meter televisiescherm om Nederland-Argentinië op te kijken. Het weekend vloog voorbij en een paar dagen later kreeg ik een belletje van Pieter Kooijman of ik de Baancommissie niet ook de komende editie wilde helpen als volwaardig lid. Een paar jaar laten werd ik gevraagd om deel uit te maken van het Holland Beker bestuur als Baan Commissaris. Je kan je wel voorstellen dat ik eigenlijk heel blij ben geweest met mijn keuze om toch maar eens een keertje te luisteren naar Jurriaan Nip.

Wat maakt voor jou de Koninklijke Holland Beker zo’n speciale wedstrijd?
Waar ik altijd een beetje mee opschep is dat de K-HB zoveel geld uit geeft. Ik vind het erg koel dat dit gewoon dé wedstrijd van het jaar is voor roeiend Nederland. Internationale koningen en koninginnen vegen het roeiwater aan en alles ziet er ontzettend gelikt uit. Het beste wordt uit de kast getrokken voor de Holland Beker, zo waren wij bijvoorbeeld de allereerste regatta die live verslag deed van de wedstrijd met behulp van een drone, check die mooie beelden ouwe. Een week later heeft de Henley Royal Regatta ook maar eventjes snel een drone aangeschaft ;-).

Waarom moeten alle Skøllies volgens jou dit jaar naar de Koninklijke Holland Beker komen?
Ik snap als geen ander dat de Skøllie door de bomen het bos niet meer ziet qua shifts. Je wilt je niet zomaar vastleggen in een shiftschema en semi-verplicht naar de bosbaan komen, maar je snapt hopelijk wel waarom we het doen. Toch wil ik je vragen ruimte te maken dat weekend. Schrijf je in voor een shift, dat is namelijk een goede stok achter de deur, en kom helpen bij de Koninklijke-Holland Beker. Skøll is ontzettend trots dat zij deze wedstrijd organiseert en als je de KHB een kans geeft door er deel van uit te maken, zal jij ook begrijpen waarom zoveel Skøllies verliefd zijn op de Holland Beker.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll