Inloggen

×

Nieuws

BLWERB: De Sociëteitsweek: Litha

Op een hete maar verder doorsnee dinsdag avond was het daar opeens: Litha! Een sociëteitsweek vlak voor het einde van het jaar. Hé maar dat is nieuw! Maar liefst 8 enthousiastelingen vlogen de bar op in witte t-shirts met oranje bedruking. Ze vertelden iets over een chique diner, een festival en een theater. Maar wat dat Litha nou precies? (door: Lin Tabak)

Litha is ontstaan na het grote succes van de ‘lustrumweek’ vorig jaar. De saamhorigheid, energie en feeststemming hebben een dusdanige indruk achtergelaten dat het idee over een jaarlijkse sociëteitsweek kwam opborrelen. Maar natuurlijk is het niet elk jaar lustrum en zal Litha zeker wel verschillen van de ‘lustrumweek’. Toch zijn beide weken gebouwd op dezelfde principes en zal Skoll zich nog één keer maximaal verenigen voordat de zomerstop begint.
Litha zal dus een terugkerend fenomeen worden op Skoll. Vele verenigingen gingen ons al voor met verschillende sociëteitsweken en nu is het moment dat wij als Skollies ook hiervan kunnen gaan genieten. Het wordt een week waar het verenigingsleven centraal staat en Skoll zich als studentenvereniging verrijkt.
Vanaf maandag 3 juli tot en met zondag 9 juli zal Skoll dus in het teken staan van Litha. Met de naam Litha houden we vast een de traditie van de Noorse Mythologie op Skoll. Litha is een Noors midzomernachtfeest. Hieruit ontstond dan ook het thema voor dit jaar: ‘Een Midzomernachtdroom’. In deze midzomernachtdroom die maar liefst een hele week duurt gaan we een hoop beleven.
Zo vinden we op de maandag (na uittraining) een brakke brunch en een waterpretpark, op de woensdag de heuze nacht van NYX met daaraan voorafgaand een chique diner, op vrijdag en zaterdag theater uitvoeringen en op zondag zelfs een festival! Maar ook gebeuren er in deze een week een paar serieuze zaken. Zo is er de FAV, de JAV en de bestuurswissel. De momenten waar je als Skollie je stem kunt laten horen.
De 8-koppige commissie die bestaat uit Daniëlle Akkermans (voorzitter), Jasper Snoek, Sanne Vagevuur, Eva van Vliet, David Bordewijk, Tine Tabak, Niels Bout en Cato Zantman heeft er alles aan gedaan om de week fantastisch voor te bereiden.
Voor het precieze rooster, tijden en tickets kun je terecht op de facebook. Inschrijven voor al deze evenementen gaat via TONCI.
Laten we hopen dat deze week een grote midzomerse nachtdroom wordt!

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Mei      >

<      Juni      >

woensdag 06/06/18

Ringvaart

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll