Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing 24 en 25 juni: Aegon Koninklijke Holland Beker

En voor je het weet is het weer voorbij! Hét weekend waar veel mooie races te zien waren, waar vele (inter)nationale toppers aan de start verschenen, waar records aan diggelen gevaren werden en waar vele Skøllies hun steentje aan bijgedragen hebben. Het weekend van de Aegon Koninklijke-Holland Beker. Een stevig briesje mee en hier een daar een bui waren de omstandigheden waar de roeiers het mee moesten doen. En dat deden de Skøllies zeker niet onverdienstelijk! Zo werd het Skøll-record van de zware mannen skiff twee maal verbroken dit weekend, waarbij Guillaume het nieuwe record op zijn naam mag schrijven. Daarnaast won de vierzonder van MGD hun veld en kunnen zij blikken op de KHB van hun bucket-list afstrepen. Ook Lies Rustenburg mocht aan het erevlot aanleggen na het winnen van het tweezonder veldElsbeth Beeres stapte als voorbereiding voor Henley in de bekende combi-vierzonder en won daar het veld. Ten slotte won ook Skøll’s bedrijfsacht KPMG met een ruime voorsprong hun veld. Allen, van harte gefeliciteerd!

Toppers
Lies blikt terug op een wat wisselend weekend, met een tweezonder race zaterdag die niet helemaal uit de verf kwam maar een zondag waar ze in datzelfde veld naar een overwinning voer. Daarnaast stapte ze samen met Elsbeth in de KNRB-8 waarmee ze zonder te trainen een zeer lekkere race voeren, maar daarmee helaas net naast het blik grepen. Elsbeth stapte naast deze acht ook in een vierzonder en een dubbeltwee. In de vierzonder voeren zij naar een ruime overwinning, in de dubbeltwee moesten ze na een spannende race genoegen nemen met een tweede plek. Ook Bjorn voer in de KNRB-8, die met de snelste tijd de beste papieren had voor de finale ’s middags. Helaas moesten zij zich wegens omstandigheden terugtrekken. Lennart en Guillaume startten beiden in een van de hoofdnummers van de KHB, de zware skiff. Waar Lennart op zaterdag het Skøll record verbrak met een tijd onder de zeven, ging Guillaume zondag nog net een tandje harder en mocht hij uiteindelijk het nieuwe Skøll-record op zijn naam schrijven: 6:56:05!

Middengroepen/Ouderejaars
MGZ kijkt terug op een weekend waar vooral in de 8 hard gevaren werd met een nieuw pr van 5.47.8! Geruchten gaan er dat ze er volgend weekend weer zijn, wie weet wat voor moois dat zou kunnen brengen. MGD startte ook in de acht, en roeiden daar een rappe tijd van 6.31 (slechts een dikke seconde van het Skøll-record). De vierzonder met Jessica, Ashley, Nika en Lia startte daarnaast in het development-veld. De dames pakten vanaf de eerste haal de leiding en gaven dit in een zeer sterke race niet meer weg: BLIK! Pam en Anne-Sophie mochten ook in het dubbeltwee development-veld aan de start verschijnen, maar voeren daar helaas niet hun beste race. Job en Pieter startten in het zwaar bezette tweezonder veld, en mochten tegen olympische kampioenen van start. De tegenstand bleek daar wel een maatje te groot. David Kampman startte beide dagen in een combi-dubbelvier met mannen uit Utrecht (Orca en Triton) tegen vele internationale ploegen en behaalde een nette 4e en 5e plek. Een dubbelvier op snelheid kan een acht ongeveer evenaren, iets wat de mannen lieten zien met een eindtijd van 06:01.64

 

Eerstejaars
De drie eerstejaars achten verschenen aan de start dit weekend. EJZ roeide op zaterdag in hetzelfde veld als MGZ. Zij kwamen hard uit de startblokken en roeiden de eerste 500m lekker mee met het veld, maar moesten daarna hun meerdere erkennen in de ouderejaars-achten. Geen schande, iedere ervaring is meegenomen voor de races van hun leven die ze komend weekend gaan varen. EJD heeft de afgelopen weken gevochten voor een plekje op de KHB, maar kon uiteindelijk niet de race varen waar ze voor gekomen waren. Volgend weekend zijn ze uit op revanche! EJL voer een zeer goeie race waarmee ze tweede werden. Ze hadden de eerste eerstejaars licht van Skøll kunnen worden die onder de magische grens van 6 plat dook. De tijdsmeting is echter onverbiddelijk, ze eindigden op luttele honderdsten van het Skøll-record en boven die 6 plat.

Bedrijfsacht
KPMG bleek oppermachtig in het bedrijfs-achten veld; de ploeg won met 15 seconden voorsprong hun veld!

Saturday

crew
stroke
event round lane time pos.
SKO Skøll M 2- Heat 1 [3] 06:59.88 4th
Job Huigsloot
SKO Skøll M 4+ Heat 2 [5] 06:38.22 6th
Daan Stolk
TRI Triton/Orca/Skøll LM 4x Heat 1 [2] 06:01.64 3rd
Ben van Brussel
SKO Skøll 2 MI 8+ Heat 1 [2] 06:08.07 5th
Noud van Maanen
SKO Skøll 1 MI 8+ Heat 2 [3] 05:51.39 1st
Jan van der Bij
SKO Skøll 1 M 1x Heat 2 [2] 06:57.04 3rd
Lennart van Lierop
SKO Skøll 2 M 1x Heat 3 [1] 06:57.87 3rd
Guillaume Krommenhoek
KNR KNRB/Triton/Skøll W 2- Final A [5] 07:14.31 3rd
Lies Rustenburg
KNR KNRB-combi (1) W 4- Final A [3] 06:36.07 1st
Veronique Meester
TRI Triton/Orca/Skøll LM 4x Final A [1] 06:05.23 5th
Ben van Brussel
SKO Skøll WI 8+ Final A [1] 06:31.65 3rd
Jessica Niemeijer
SKO Skøll 1 MI 8+ Final A [4] 05:47.84 3rd
Jan van der Bij
SKO Skøll 1 M 1x Repechage 1 [2] 07:19.05 4th
Lennart van Lierop
SKO Skøll 2 M 1x Repechage 2 [1] 07:05.41 3rd
Guillaume Krommenhoek
SKO Skøll WDev 2x Final A [2] 07:36.40 4th
Pam Scheer

Sunday

crew
stroke
event round lane time pos.
SKO Skøll M 2- Heat 1 [2] 06:53.32 5th
Job Huigsloot
KNR KNRB-combi 2 (2) W 8+ Heat 1 [3] 06:16.41 1st
Monica Lanz
SYD Sydney RC-combi W 8+ Heat 2 [3] 06:43.03 3rd
Madeline Farrar
KNR KNRB-combi 1 M 8+ Heat 2 [1] 05:33.32 1st
Robert Lücken
HOO Delta Lloyd Corp 8+ Final A [3] 07:23.47 4th
Niall Deasy
SKO KPMG Corp 8+ Final A [5] 06:57.57 1st
Pieter-Bastiaan Bouwer
SKO Skøll 1 M 1x Final D [3] 07:08.01 2nd
Lennart van Lierop
SKO Skøll 2 M 1x Final C [5] 06:56.05 3rd
Guillaume Krommenhoek
SKO Skøll M 4+ Final A [3] 06:38.97 5th
Daan Stolk
SKO Skøll/Orca W 2x Final A [4] 07:00.12 2nd
Elsbeth Beeres
KNR KNRB/Triton/Skøll W 2- Final A [4] 07:10.79 1st
Lies Rustenburg
TRI Triton/Orca/Skøll LM 4x Final A [5] 06:04.76 4th
Ben van Brussel
SYD Sydney RC-combi W 8+ Final A [1] 06:48.15 5th
Madeline Farrar
KNR KNRB-combi 2 (2) W 8+ Final A [3] 06:08.53 2nd
Monica Lanz
SKO Skøll WDev 4- Final A [3] 06:47.77 1st
Jessica Niemeijer
SKO Skøll MDev 4- Final A [3] 06:18.75 3rd
Jan van der Bij
SKO Skøll WFm 8+ Final A [6] 6th
Katinka Krom
SKO Skøll LMFm 8+ Final A [2] 06:00.58 2nd
Jochem Stormmesand

——————————Eerdere berichtgeving————————–

Dit weekend is het tijd voor de grootste Nederlands internationale roeiwedstrijd: de Aegon Koninklijke-Holland beker (K-HB). Een nu al veel besproken wedstrijd tijdens de borrels, want Skøllies konden zich de afgelopen dinsdagen inschrijven om te komen shiften tijdens deze mooie wedstrijd. Roeiers van over de hele wereld zullen naar Amstelveen komen om te gaan strijden in verschillende velden. Dit roeigeweld is zeker waard om te komen bezichtigen, maar de sfeer langs de kant zal ook weer als vanouds gezellig zijn. Zo is er, onder andere, lekker eten en drinken, een picknick en een rijdende tribune. Komt dus allen kijken!

Toppers

Lies Rustenburg zal dit weekend namens de KNRB starten met een roeister van Triton in het W2- veld. Zij zullen samen op zaterdag en zondag aan de start verschijnen. Lies zal zondag ook nog in een 8 stappen waar Elsbeth Beeres ook in zal zitten. Dit is niet de enige wedstrijd voor Elsbeth. Zij zal in een de KNRB-combi stappen samen met roeisters van Gyas, Orca en Nereus, waar zij zaterdag en zondag mee zal starten. Daarnaast start ze ook nog in een dubbel2 met een roeister van Orca. Bjorn van den Ende laat zien de stap naar de zware mannen goed te kunnen maken. Hij zit dan ook in de KNRB-8 op zondag. Sanne Bruggink, Lennart van Lierop en Guillaume Krommenhoek zullen in een van de hoofdnummers van dit weekend starten. Zij starten alle drie op zondag. Sanne in het W1x veld en de heren in het M1x veld. In deze velden starten ook de grote namen als Emma Twigg en Ondřej Synek. In deze velden zal gestreden worden voor respectievelijk de Ladies Trophy en de Holland Beker. Zeker het kijken en aanmoedigen waard!

Ouderejaars

Dames
MGD zal dit weekend weer in het 8+ stappen, op zaterdag zullen de dames aan de start verschijnen. Ook de MGD vierzonder met Nika, Lia, Ashley en Jessica is in deze samenstelling op zaterdag en zondag te zien. Zij doen het dit seizoen erg goed, we zijn benieuwd of dit weekend met internationale sferen nog beter gaat. Ook Anne-sophie en Pam behaalden de benodigde top 6 en starten in het WDev2+ veld.

Heren
MGZ stapt zaterdag weer in een 8. Zij starten in hetzelfde veld als EJZ in het MI8+ veld. Ook benieuwd naar het verschil, kom kijken! Daarnaast zal MGZ ook nog met een 4+ met Daan, Floris, Maarten en Nick zaterdag en zondag op het water verschijnen. Op zondag zal zwaar met een 4- het water opgaan met Jan, Steven, Bauke en Mark.
Job en Pieter zullen zaterdag en zondag samen in het M2- veld starten. Zullen zij dit weekend de Vidar/Theta combinatie kunnen verslaan? David Kampman zal dit weekend als lichte pik in het LM4x veld starten met roeiers van Triton en Orca op zaterdag en zondag.

Eerstejaars

Dit jaar starten de EJD en de EJL op de KHB, hiervoor hebben ze hard gestreden. Je moet namelijk bij de top 6 van het klassement horen om deze wedstrijd te mogen starten. Beide ploegen zullen op zondag starten. De dames in het WFm8+ veld en de heren in het LMFm8+ veld. Beiden ploegen zeggen zin te hebben in deze race en zullen gaan knallen. EJZ grijpt de kans om in het nieuwe intermediate-veld te starten met beide handen aan. In dit veld mogen ook buitenlandse ploegen starten, wij zijn dan ook heel benieuwd hoe zij in dit veld zullen liggen.

Bedrijfsacht

De bedrijfsacht zal dit weekend ook weer aan de start verschijnen. Zij zullen tegenstand krijgen van drie andere bedrijfsachten uit Nederland.

Voor het voorlopige tijdsschema is hier te vinden. De definitieve loting vindt de avond van de te voren plaats en is te vinden op time-team.

Heb je op- of aanmerkingen over een voor- of nabeschouwing. Of wil je na dit weekend graag ergens je sterke verhalen, foto’s en filmpjes kwijt? Dat kan! Door te mailen naar eindredactie@skoll.nl.

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Mei      >

<      Juni      >

woensdag 06/06/18

Ringvaart

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll