Inloggen

×

Nieuws

Chantal van den Ouweland voorzitter Årbok ’17

Op een zonnige woensdagmiddag had ik afgesproken met Chantal van den Ouweland om het te hebben over het eventuele voorzitterschap van Årbok ’17. Chantal had al voor zichzelf bedacht om komend jaar een master te gaan doen, maar helemaal stoppen met Skøll wilde ze niet. Met haar brede ervaring binnen Skøll en als bestuurslid van SSA leek ze mij heel erg geschikt om de rol van voorzitter op zich te nemen. Chantal moest alleen nog even overtuigd worden van het feit dat ze echt wel meer mensen op Skøll kent dan ze zelf denkt.

Na het gesprek verliet Chantal het gebouw met een positief en enthousiast gevoel. Ze wilde er echter toch even over nadenken. Na enkele dagen kreeg ik het verlossende berichtje. Het leek haar onwijs leuk om voorzitter te worden van Årbok ’17. Uiteraard speelde ik het heel cool en maakte een afspraak om alle details nog eens door te spreken.

Vandaag was het geplande gesprek. Chantal en ik namen plaats op het balkon en het gesprek ging eigenlijk vooral over roeien. Totaal onopvallend klommen er enkele bestuursleden uit het raam, maar Stijn kwam met een zeer geloofwaardig excuus in de trant van ‘spullen opruimen’ en ‘gek doen’. Super subtiel bracht ik toch de Årbokcommissie ter sprake en Chantal en ik raakte toch verwikkeld in een gesprek over haar toekomstige commissie. Dit zorgde er gelukkig voor dat ze een klein beetje verrast was toen het bestuur op ons af kwam rennen in rode jasjes. Snel trok ik ook mijn jasje aan en nam het woord.

‘Lieve Chantal, we hebben elkaar in de afgelopen maanden vaak gesproken over jouw toekomst op Skøll. Uiteindelijk besloot jij een master te gaan doen, maar het zou zonde zijn als jij daarnaast niet een plek op Skøll zou hebben. Wij zijn heel blij met een actief en gemotiveerd lid zoals jij en ik ben onder te indruk van jouw inzet. Je hebt dit jaar in de skiff bewezen dat je alles kunt bereiken als jij je ertoe zet. Ik ben er daarom van overtuigd dat je bij deze uitdaging ook succesvol zult zijn. Chantal, wil jij voorzitter worden van Årbok ’17?’. Na een ‘Ja’ werd de kinderchampagne (Chantal start de NSRF) ontkurkt en werd er een fanatiek potje ‘de vloer is lava’ gespeeld in de soos.

Chantal, gefeliciteerd en heel veel succes!

Wil jij Chantal versterken in Årbokcommissie ’17? Geef je interesse op via My Skøll of neem contact op met Chantal.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll