Inloggen

×

Nieuws

Tamara Broughton Voorzitter Skøll Cup ’18

Afgelopen weekend vond Nederlands mooiste wedstrijd-wedstrijd plaats op de bosbaan; onze Koninklijke- Holland Beker. Het was een prachtige regenachtige dag toen Tamara Broughton achter de publieksbar snakte naar wat eten. Zoals we allemaal wel eens hebben bij honger gaan de gedachtes te loop. Tamara dacht terug naar een dag waarop zij ook hongerig en moe op de bosbaan stond. Net als nu had ze toen ook de tijd van haar leven. Toen waren er wat meer bierdrinkers dan nu, toen waren er iets meer Skøllburgers dan nu, toen waren er iets meer ludieke acties dan op dit moment gebeurde. Een weekend vol roeien, maar eigenlijk ook vooral een feest op de kant; de Skøll Cup. Tamara dacht aan de negen keren dat de Skøll Cup werd verkozen tot de beste competitiewedstrijd van Nederland.

Het begon allemaal toen ze hem zelf roeide met haar TopC4 Schluss in ‘14, wat had ze genoten van dat weekend. Dat jaar daarop, als coach, bekeek ze dit pareltje van een wedstrijd vanaf de kant in plaats vanaf het water. Ze besloot dat ze deel uit wilde maken van deze fabuleuze organisatie en beleefde de Skøll Cup nu met een portofoon om, met Skøll Cupcommissie ‘16. Wat was ze trots op wat zij met haar commissie kon neerzetten! Dat jaar daarop zou haar coachploeg, DTopC4+ ‘17 tot grote hoogtes coachen en daarnaast op de Skøll Cup bijspringen als oud-commissielid.

Had ze er genoeg van?.. Nee, nog lange niet. De Skøll Cup en Tamara waren verbonden als de zon en de maan, als wolf Skøll en Hati: onlosmakelijk.

In gedachte verzonken riep Danielle Akkermans haar: ‘Tam! Kom! De VIP lunch is voorbij, laten we snel eten halen.’ Tamara’s maag maakte een dansje, de VIP lunch op de K-HB is berucht. Ze hobbelde razend snel naar de VIP tent. Er bleek geen eten te zijn.

Als ik ooit iemand nog een hoedje heb zien schrikken was het Tamara op het moment dat de VIP tent vol bleek te staan met Schluss, Skøll Cup ‘16 en een hele hoop bestuursleden. Tessa nam het woord en vertelde over Tamara’s geschiedenis op Skøll en haar competenties, zoals dat ze voorzitter was van de Galacommissie afgelopen jaar. Ze sprak haar vertrouwen in haar uit om vervolgens de vraag te stellen. ‘Lieve Tamara, zou jij voorzitter willen worden van Skøll Cup Commissie ‘18?’ Tamara zei ja en de fles champagne werd ontkurkt.

Gefeliciteerd Tamara met je voorzitterschap van de Skøll Cup. We hebben er het volste vertrouwen in dat jij en je commissie er een succes van gaan maken!

Wil je deel uitmaken van Skøll Cup ‘18? Spreek Tamara aan en geef je op via de link op de site. Ook als je vragen hebt over de tijd die de Skøll Cup Commissie kost en waarom het zo leuk is, ben je bij Tamara aan het juiste adres

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll