Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing 30 juni en 1&2 juli: Argo Sprint & NSRF Slotwedstrijden

Dat was het dan. Wedstrijdseizoen 2017 zit er op. Wedstrijdroeiend Nederland heeft nog eenmaal laten zien wat zij allemaal kunnen. Slechts een enkeling traint nog door voor een internationale wedstrijd komende maand. Skøll kwam dit weekend in 48 boten aan de start. OJZ en een combi met MGD lieten nog eenmaal zien dat zij het hardst gingen van alle verenigingen van Nederland. Daarnaast werden verschillende NSK-titels binnen gesleept. Allen, van harte gefeliciteerd!

Zaterdag
Ieder jaar worden enkele weken voor de NSRF Slotwedstrijden Talentenboten gevormd. Deze boten bestaan voornamelijk uit mensen die het jaar er op wedstrijd willen gaan roeien en alvast een voorproefje willen op dat leven. Dit jaar werden een DTal 8+, een HTal 8+ en een DTal 4* gevormd. Beide achten deden er alles aan om een plekje in de finale te veroveren, maar moesten hun meerdere erkennen in de andere talenten. De dames vier daarentegen had met een ruime marge de voorwedstrijd gewonnen en mocht dus aantreden in de finale. In deze finale gingen ze weer hard, wat ze uiteindelijk een tweede plek op heeft geleverd. Nu hopen dat we de dames volgend jaar weer zien.

De vierzonder van MGD gaat het hele jaar al hard. Zo werden er al eerder een klassements- en klasserend blik binnen getrokken. Ook dit weekend voeren de dames weer erg hard. In de voorwedstrijd van het DDev 4- veld moesten de dames echter hun meerdere erkennen in een bordeauxrode ploeg en dit beeld bleef zo in de finale, tweede. Toch was er reden tot blijdschap, aangezien de dames de tweede plek in het klassement veilig hadden gesteld. Gefeliciteerd! Wie dit weekend ook weer lekker ging was Jonneke van OJD. Op zaterdag combineerde zij met een roeister van Orca in het DDev 2x veld. De voorwedstrijd was het nog niet helemaal, maar in de finale voeren zij naar een nette tweede plek achter de boot die het klassement al het gehele jaar domineert.

Het was in de voorbeschouwing al aangekondigd, Job stond op scherp wat betreft het halen van de SA-status. Hij kwam nog één blik te kort en tot op heden was het geluk hem niet goed gezind. Op zaterdag startte hij samen met Lennart, Jan en Pieter in het E 4- veld. Er waren geen voorwedstrijd, meteen een directe finale. Concurrentie kwam o.a. van een Middengroep viertje met Daan, Maarten, Nick en Bauke. De vier van Job pakte vanaf de start meteen de leiding en bouwde deze voorsprong alleen maar uit. De eindsprint werd nog ingezet, maar het was al duidelijk wie er zou gaan winnen. Blik! Maar nog belangrijker, Job is SA. Van harte gefeliciteerd eindbaas! De Middengroep vier werd vierde en voer na de finish direct naar het erevlot om Job en zijn bootgenoten toe te zingen met de rest van de vereniging. De lichte ‘sjaars’ hebben eveneens een succesvol jaar achter de rug. Beginneling-af, een blik op de Head en veel punten in het klassement. Ook dit weekend voeren zij weer een prima race in het LEj 8+ veld. In de voorwedstrijd moesten zij het net aan afleggen tegen de klassementsleider, in de finale eindigden zij op een derde plek. Dit was ook de plek die de mannen in het klassement bezetten en daarom mochten zij plaatsnemen op het podium. Gefeliciteerd mannen! Wie eveneens een podiumplek in hun klassement hadden veroverd was de A-boot van MGZ. Zij kwamen dit weekend niet meer in actie in het development-veld, maar hun podiumplek konden zij niet meer verliezen. Gefeliciteerd mannen!

Zondag
EJD was eerder dit jaar beginneling-af geworden. De twee dames die toen naast de boot stonden waren uiteraard blij, maar wilden zelf ook zo’n mooi blik naar huis. Door te combineren met MGD bestond deze kans er in het DB 4+ veld. In de voorwedstrijd gingen de dames zonder al te veel moeite door naar de finale. In de finale was de start goed en lagen de dames voor aan de wedstrijd. Er werden gestreden om de koppositie, maar op de meet kwamen zij net iets te kort. Met een derde plek hebben zij echter een prima resultaat neergezet. Het andere deel van MGD had besloten om met hun nemesis van het seizoen plaats te nemen in de 8+ in het DE 8+ veld. Zonder samen getraind te hebben voeren zij meteen naar de eerste plek in de voorwedstrijd, welke toegang gaf tot de finale. In de finale troffen zij onder andere de welbekende SilVia-boot. De dames moesten diep gaan, maar zij wisten deze boot mooi het nakijken te geven. Blik! Degenen met de grootste ballen van het weekend waren misschien wel de lichte dames van EJLD Op zaterdag waren zij al twee keer de baan overgegaan, maar op zondag deden zij dit nog eens dunnetjes over met deelnames in de volgende velden: DB 8+, LDE 4x, DE 4x, LDG 2x, DE 1x en LDB 1x. Ieder van de dames is zo viermaal de baan overgegaan. Petje af voor een dergelijke inzet dames!

 

Zoals hierboven al genoemd was Job op zaterdag SA geworden. Op zondag diende zich alweer de volgende kans aan om blikken te pakken. In een boot met wederom Lennart en Pieter, aangevuld met Guillaume, startten de mannen het G 4- veld. De bezetting van het veld was iets minder zwaar, maar dat mocht de pret niet drukken. In een goede race raceten de mannen naar de eerste plek en wederom een blik! Naast de vierzonder starten de mannen ook in het E 4x veld, waarbij Guillaume was vervangen door David. Tegenstand was er onder andere van een nationale ploeg uit Indonesië. De voorwedstrijd werd ruim gewonnen, in de finale werden zij uiteindelijk derde. Voor EJZ was het laatste weekend van het seizoen ongeveer de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Hun laatste kans om beginneling-af te worden. De voorgaande wedstrijden waren ietwat wisselend geweest, daarnaast lag er ook een middengroep-combi in het B 8+ veld. Waar sommigen zouden bezwijken onder de druk voeren de mannen één van hun beste races van het seizoen. Jammer genoeg was het niet genoeg, ze werden uiteindelijk derde in de finale. MGZ had haar zinnen gezet op een blik in het E 8+ veld. Op de KHB startte zij het eerst in dit veld en dit smaakte naar meer. In de voorwedstrijd konden de puntjes op de i gezet worden, zij werden eerste aldaar. Beentjes omhoog en klaar maken voor de finale. De eerste 1000 was rete snel, de 1000 die volgende deed er niet veel voor onder. Helaas was er een ploeg die nog net iets beter was. De mannen werden tweede. Maar de nasmaak was zoet. Omdat iedereen in de boot nog student is dongen de mannen mee naar de NSK-titel, welke glansrijk binnen werd gehaald. Gefeliciteerd. Een ander deel van MGZ nam deel in de watertaxi, ofwel de twee met stuurvrouw. Het klinkt zwaar en dat is het zonder twijfel ook. Het tempo was een groot deel van de race veels te laag, maar toen de volgende versnelling werd gevonden stoven Martijn, Sven en Ellen door het veld heen. Helaas kwamen zij net te kort om een plaats in de finale af te dwingen. Maar misschien waren ze ook wel een beetje blij.

De lichte mannen van MGL hadden een divers weekend. Waar op zaterdag kleinere nummers (2x en 2-) werden gevaren, waren het op zondag de LG 4x en de LG 4-. In de 4- werd via voorwedstrijden de finale gehaald, in de 4x hadden de mannen een directe finale. In het eerstgenoemde veld haalden zij de 6e plek, in het laatstgenoemde veld de derde plek.

zaterdag

  ploeg
slag
veld heat baan tijd pos.
SKO Skøll HTal 8+ voorwedstrijd 3 [1] 06:40,31 3e
  Mendel Engelaer          
SKO Skøll DTal 8+ voorwedstrijd 3 [4] 07:42,60 5e
  Tessa Siertsema          
SKO Skøll DTal 4* voorwedstrijd 2 [5] 08:09,95 1e
  Iris Visser          
SKO Skøll 2 G 2- voorwedstrijd 1 [5] 07:41,42 4e
  Martijn Jong          
SKO Skøll 1 G 2- voorwedstrijd 2 [2] 07:25,52 4e
  Floris Stevens          
SKO Skøll/Okeanos G 2- voorwedstrijd 3 [3] 07:45,53 4e
  Jeffrey Talboom          
SKO Skøll LB 2x voorwedstrijd 2 [4] 07:33,42 4e
  Josia BrŸggen          
SKO Skøll DEj 8+ voorwedstrijd 2 [3] 07:11,72 5e
  Annemieke Efdee          
SKO Skøll DDev 4- voorwedstrijd 1 [3] 07:03,24 2e
  Jessica Niemeijer          
SKO Skøll LDEj 4* voorwedstrijd 2 [6] 07:48,89 3e
  Anne-Sophie Enthoven          
SKO Skøll 2 DG 1x voorwedstrijd 3 [3] 08:40,94 4e
  Rianne der Weduwe          
SKO Skøll 1 DDev 2x voorwedstrijd 1 [2] 08:11,57 4e
  Chantal van den Ouweland          
ORC Orca/Skøll DDev 2x voorwedstrijd 1 [5] 08:01,83 3e
  Jonneke Boere          
SKO Skøll 2 DDev 2x voorwedstrijd 2 [4] 07:54,05 3e
  Anne-Sophie Romijn          
SKO Skøll Ej 8+ voorwedstrijd 2 [4] 06:09,63 3e
  Noud van Maanen          
SKO Skøll LEj 8+ voorwedstrijd 3 [5] 06:21,73 2e
  Jochem Stormmesand          
SKO Skøll LG 2- voorwedstrijd 2 [5] 07:40,07 2e
  Jesper van Duuren          
SKO Skøll LG 1x voorwedstrijd 3 [5] 07:44,74 2e
  David Kampman          
SKO Skøll DB 2x voorwedstrijd 1 [4] 08:22,48 4e
  Sterre Roelofs          
WIL Willem III/Skøll E 2x voorwedstrijd 2 [5] 06:55,26 3e
  Thomas Hogeboom          
SKO Skøll DTal 4* A-finale [3] 08:12,07 2e
  Iris Visser          
ASO Asopos/Skøll DE 4- A-finale [4] 07:33,68 4e
  Fleur Jaspers          
SKO Skøll DDev 4- A-finale [2] 06:52,36 2e
  Jessica Niemeijer          
SKO Skøll LDEj 4* A-finale [6] 07:38,34 6e
  Anne-Sophie Enthoven          
SKO Skøll 2 DDev 2x A-finale [1] 07:44,54 6e
  Anne-Sophie Romijn          
ORC Orca/Skøll DDev 2x A-finale [6] 07:30,00 2e
  Jonneke Boere          
SKO Skøll Dev 2x A-finale [2] 07:03,77 5e
  Maarten Klop          
SKO Skøll LG 2- A-finale [5] 07:25,56 5e
  Jesper van Duuren          
SKO Skøll Ej 8+ A-finale [1] 06:13,63 6e
  Noud van Maanen          
SKO Skøll LEj 8+ A-finale [6] 06:09,23 3e
  Jochem Stormmesand          
SKO Skøll LG 1x A-finale [5] 07:35,67 4e
  David Kampman          
SKO Skoll 2 (NSK) E 4- A-finale [2] 06:32,44 4e
  Daan Stolk          
SKO Skoll 1 (NSK) E 4- A-finale [4] 06:14,65 1e
  Lennart van Lierop          
WIL Willem III/Skøll E 2x A-finale [1] 06:58,82 5e
  Thomas Hogeboom          

zondag

  ploeg
slag
veld heat baan tijd pos.
SKO Skøll/Okeanos G 4+ voorwedstrijd 1 [6] 06:54,37 5e
  Jeffrey Talboom          
PRO Proteus/Skøll G 4+ voorwedstrijd 2 [3] 06:43,46 3e
  Victor Waegenaere          
SKO Skøll G 4+ voorwedstrijd 2 [4] 07:09,73 5e
  Dante de Lang          
SKO Skøll LDB 1x voorwedstrijd 3 [1] 08:59,92 5e
  Danielle Akkermans          
SKO Skøll LDE 4x voorwedstrijd 1 [5] 07:13,92 2e
  Anne-Sophie Enthoven          
SKO Skøll DB 4+ voorwedstrijd 1 [3] 07:48,56 2e
  Sterre Roelofs          
NER Nereus/Skoll (NSK) DE 8+ voorwedstrijd 1 [2] 06:31,06 1e
  Miriam Visser          
SKO Skoll (NSK) DE 8+ voorwedstrijd 2 [4] 06:54,94 4e
  Annemieke Efdee          
SKO Skøll LG 4- voorwedstrijd 2 [5] 06:41,87 3e
  Josia BrŸggen          
SKO Skøll/Orca DE 4x voorwedstrijd 1 [2] 07:00,41 3e
  Pam Scheer          
SKO Skøll 2 DE 4x voorwedstrijd 1 [5] 07:31,92 4e
  Danielle Akkermans          
SKO Skøll 1 DB 1x voorwedstrijd 1 [5] 08:37,05 4e
  Chantal van den Ouweland          
SKO Skøll 1 DE 1x voorwedstrijd 1 [3] 08:52,64 3e
  Anne-Sophie Enthoven          
SKO Skøll 2 DE 1x voorwedstrijd 1 [4] 08:32,66 2e
  Rianne der Weduwe          
SKO Skøll B 1x voorwedstrijd 3 [1] 08:02,46 4e
  Jim Hoffmann          
SKO Skoll (NSK) E 1x voorwedstrijd 1 [4] 07:22,39 2e
  David Kampman          
SKO Skøll/Nereus DB 8+ voorwedstrijd 2 [6] 07:27,67 6e
  Clarine Pameijer          
SKO Skøll LDG 2x voorwedstrijd 2 [4] 08:03,63 2e
  Anne-Sophie Enthoven          
SKO Skøll E 4x voorwedstrijd 1 [4] 06:03,04 1e
  Lennart van Lierop          
SKO Skoll (NSK) E 8+ voorwedstrijd 1 [3] 05:54,75 1e
  Jan van der Bij          
SKO Skoll (NSK) LE 8+ voorwedstrijd 2 [3] 06:09,90 2e
  Jochem Stormmesand          
SKO Skøll/Okeanos G 2+ voorwedstrijd 2 [6] 08:04,94 4e
  Jeffrey Talboom          
SKO Skøll G 4- A-finale [5] 06:21,20 1e
  Lennart van Lierop          
SKO Skøll LDE 4x A-finale [2] 07:31,65 6e
  Anne-Sophie Enthoven          
SKO Skøll DB 4+ A-finale [5] 07:40,59 3e
  Sterre Roelofs          
SKO Skøll LG 4- A-finale [1] 06:49,20 6e
  Josia BrŸggen          
SKO Skøll/Orca DE 4x A-finale [1] 06:58,43 6e
  Pam Scheer          
SKO Skøll 2 DE 1x A-finale [5] 08:29,41 5e
  Rianne der Weduwe          
NER Nereus/Skoll (NSK) DE 8+ A-finale [4] 06:23,38 1e
  Miriam Visser          
SKO Skoll (NSK) E 1x A-finale [5] 07:22,86 5e
  David Kampman          
SKO Skøll B 8+ A-finale [6] 05:58,35 3e
  Noud van Maanen          
SKO Skøll E 4x A-finale [4] 06:04,07 3e
  Lennart van Lierop          
SKO Skøll LE 4x A-finale [5] 06:43,95 3e
  Josia BrŸggen          
SKO Skoll (NSK) E 8+ A-finale [3] 05:52,29 2e
  Jan van der Bij          
SKO Skoll (NSK) LE 8+ A-finale [2] 06:17,35 5e
  Jochem Stormmesand          

—————-Eerdere berichtgeving——————

Wat hebben we toch een geluk met onze keuze om te roeien in Amsterdam: na de Orca Slotwedstrijden twee weken geleden en de Koninklijke-Holland Beker vorige week is de Bosbaan opnieuw het theater van een hoop roeigeweld. Dit weekend is het namelijk tijd voor de allerlaatste wedstrijden van het seizoen: de Argo Sprint en NSRF Slotwedstrijden. Ploegen vanuit de Verenigde Staten tot aan Hong Kong komen naar Amsterdam maar het is toch weer eens Skøll dat met 52 boten op de NSRF en 20 boten op de Sprint één van de hofleveranciers is van deze evenementen. Uittraining lonkt voor alle wedstrijdroeiers maar ook dat felbegeerde blik is nog eenmaal mogelijk dus kom alvorens het feest op zondagavond deze toppers aanmoedigen langs de Bosbaan! (Door: de voltallige Eindred@acCie ’17: Sven Valster, Samuel Nijhuis, Kim van den Houten, Julia Edelbroeck, Evelien Stevenson, Marion de Ruijter, Dante de Lang & Kristian Loohuis)

Talenten

Het spektakel zal zaterdagochtend aanvangen met alle talentenboten die het land rijk is. 8 heren en 12 dames zullen namens Skøll voor het eerst in hun leven een wedstrijd gaan starten in de 8+ / 4*. De herentalenten8+ heeft de eer om het spits af te bijten. Alle slag- en boegplekken zijn geclaimd door Herfstrit’16 terwijl het middenschip volledig is bezet door Lenterit’17. We zijn heel erg benieuwd of deze lente-herfst combiboot de andere talenten van Nederland weet te verslaan. Na de heren is het de beurt aan de damestalenten8+. Dat er ploegen enigszins angstig zijn voor deze aanstormende talenten bleek wel in de voorbereiding naar de NSRF waarbij de de boot werd aangevaren door een acht van Okeanos. Wonder boven wonder bleef iedereen ongedeerd en het is dus te hopen dat deze ervaring wordt omgezet in positieve energie tijdens de Slotwedstrijden! Als laatste talentenboot is het de beurt aan de damestalenten4*. Dat lichte dames een konijnendieet volgen is door deze dames hoogstpersoonlijk ontkracht. Zij gaan namelijk om zogenaamd te “bonden” na trainingen als uitje naar de snackbar. Dat dit niets af doet aan prestaties was wel te zien aan de sparretjes tegen de damestalenten8+ waar zeer scherpe halen werden neergezet. Alle drie de talentenboten zijn vrijdag tijdens de Argo Sprint ook al te aanschouwen op de Bosbaan!

EJLD

EJLD kan maar geen genoeg krijgen van het roeien en ze hebben er daarom voor gekozen om talloze velden te gaan starten tijdens de Slotwedstrijden. Van een skiff, dubbeltwee, dubbelvier zonder, dubbelvier met tot en met een 8, de lichte dames halen de hele vloot van Skøll uit de kast om nog één keer te mogen blikken. Op zaterdag zal de 4* voor de laatste keer het water op gaan om klassementspunten te behalen. Sieske en Chantal zullen daarnaast twee kilometer lang de dubbeltwee gaan versnellen. Op zondag zijn Emma en Anne-Sophie te vinden in de dubbeltwee voor hun wedstrijd over 2 kilometer terwijl Danielle in het lichte beginnerlingenveld zal gaan skiffen. Later op de middag zal Anne-Sophie opnieuw de boot inklimmen en ditmaal heeft zij gekozen om te gaan skiffen in het eliteveld. Wat een heel interessant nummer gaat zijn, zijn de lichte dames in de combi-8 met Nereus. Voor het eerst in tijden zal het scullen worden verruild voor het boordroeien dus we zijn heel erg benieuwd of de lichte dames multi-inzetbaar zijn. De 4 lichte dames hebben alle boegplekken geclaimd wat in ieder geval betekent dat Skøll eerder over de finish komt dan Nereus, zoals het hoort.

EJD
EJD 
maakt zich gereed om zaterdag te revancheren voor de KHB (Kon Heus Beter). Annemieke zal net als tijdens het langebaanseizoen de rol van slagvrouw vervullen. Aangezien Astrid en Sylvie op zondag gaan jagen op de status beginner af, zullen de vrijgekomen plekjes 3 & 4 worden ingevuld door twee zéér ervaren dames: Jolien  Verweij & Marjolijn Hulsbos zullen samen EJD in het Dames Eliteveld aan de start verschijnen.  Zij zijn het roeien nog lang niet verleerd en EJD voelt zich vereerd deze talenten in hun boot te hebben.

MGD

De vierzonder van MGD met Jessica, Ashley, Nika en Lia won vorige week overtuigend op de KHB. Komende zaterdag zullen ze weer twee goede races moeten laten zien om hun tweede plek in het development klassement veilig te stellen. Op zondag zullen ze met hun grootste concurrent uit datzelfde veld, Nereus, combineren tot een Elite 8+. Laura en Sterre gingen op de ZRB al meermaals de baan over, en dat beviel. Zij zullen dit weekend dat dan ook nog eens herhalen. Vrijdag, zaterdag en mogelijk zondag starten ze in hun ondertussen vertrouwde dubbeltwee. Zondag zullen zij samen met Astrid en Sylvie, gestuurd door Rinske, een gooi doen naar dat felbegeerde beginnelingblik. De trainingen afgelopen week lieten een stijgende lijn zien, wat een goed teken is voor dit weekend. Rianne zal dit seizoen afsluiten in haar skiff op vrijdag op de sprint in het druk bezette gevorderde skiff-veld. Ook zal zij instappen bij Asopos in het DE4- veld.

MGLD en OJD

MGLD start zaterdag met Pam Scheer en Anne-Sophie Romijn het klassement in hun vertrouwde dubbeltwee. Met de KHB nog vers in het geheugen, zijn de dames wel uit op een revanche dit weekend. Echter, zullen de dames niet alleen de dubbeltwee starten dit weekend. Zo combineren zij met Sanne en Jonneke van OJD tot een dubbelvier. Sanne en Jonneke zullen komend weekend hun vierjarig roei-jubileum vieren. Zij zullen dan ook naast de skiff, samen in meerdere combi’s stappen. Bijvoorbeeld stappen de twee dames in de vierzonder, en wel in een combi met Njord en Aegir. Maar als waardig afscheid van hun vier jaar roeien starten deze dames samen in de twee-met, gestuurd door Anne-Sophie. Met al deze nummers besluit Jonneke haar geweldige roeicarrière wetende dat ze in álle nummers wedstrijden gestart heeft.

EJZ

Voor EJZ is aankomend weekend een laatste kans voor dat felbegeerde blik, zowel voor als na de KHB zijn trainingen gedraaid in de NSRF opstelling om ervoor te zorgen dat de acht goed op elkaar afgestemd is. Het word een zeer spannend weekend waar in de laatste week nog even alles op alles gezet word om het maximale eruit te kunnen halen. Naast de acht word er ook een vier op het water gelegd waar de overige twee roeiers, Dante de Lang en Luuk Engele, samen met Laurens Goderie (EJZ’16) en Paul Hofma (EJL’17) zullen roeien. Zij starten de zondag in het G4+ veld en proberen daar het maximale te halen uit dit laatste wedstrijdweekend.

EJL

Vorig weekend kwam EJL helaas net 8 honderdste van een seconde tekort om het Skøll record te verbreken. Dit weekend willen ze wél onder de 6 gaan en daarmee ook gelijk hun 3e plek in het klassement verzekeren en op die manier aan fantastisch seizoen besluiten met onder andere blik op de Head of the River en de Damen. Kom EJL dus allemaal aanmoedigen, want ze hebben alle steun nodig om minder dan 6 minuten pijn te hoeven lijden.

OL

Oudlicht start dit weekend in verschillende velden. David start dit weekend twee keer in verschillende skiff velden en op zondag stapt hij met een deel van de skiffgroep in de 4* met als doel het Skøll record te verbeteren. Later stappen zij in de dubbeltwee en gaan ze proberen de U23 lichte 2 het vuur aan de schenen te leggen. Josia en Daan starten in het LB2x veld. Ze trainen hier pas sinds kort voor, maar hopen toch mee te kunnen varen met de rest van het veld. In de 2- zullen Werner en Jesper plaats nemen, zij hebben lekker getraind en zijn benieuwd of ze hard kunnen varen in het LG2- veld. Daarna zullen deze twee boten met elkaar in de 4- stappen om daar nog een mooie race in te varen in het LE4x en in het LG4- veld.

MGZ en OJZ

Het weekend begint voor MGZ met de Argo Sprint op vrijdag. De 2- van Alexander en Jeffrey laat de Sprint links liggen, de twee van Martijn en Sven wilden wel graag, maar door te weinig concurrentie is hun race gecanceld. De B-boot (Daan, Floris, Maarten & Nick) start samen met stuur Aranka in het 4+ veld. Daarnaast peddelt de A-boot (Jan, Steven, Bauke & Mark) de laatste wedstrijd samen in het 4- veld. Daarnaast zouden beide boten een 8+ vormen, maar ook hier was sprake van te weinig concurrentie.

Op zaterdag uit de ware aard van de NSRF zich; starten wat je starten kan! Jan neemt plaats in de E 4- met OJZ. Steven en Maarten showen hun juniorenskills in de Dev2x. Daan, Bauke, Nick & Maarten nemen het onder andere op tegen OJZ in het E 4- veld. Floris & Mark zijn bezig met hun laatste halen voordat de riemen aan de wilgen gehangen worden. Vorig jaar hebben zij een seizoen lang gestreden in de 2-, dit weekend maken zij een eenmalige rentree in het G 2- veld. In dat veld vinden zij tegenstand van de Skoll/Okeanos-combi (Alexander & Jeffrey) en van Martijn & Sven. Met 18 inschrijvingen is het veld goed gevuld. Op zondag zijn de inschrijvingen wat minder talrijk te noemen. De tweetjes van Alexander, Jeffrey, Martijn en Sven combineren nog eenmaal tot een 4, zij starten het G 4+ veld. Tevens willen Alexander en Jeffrey bewijzen dat zij enorme platvoeten hebben, zij starten de Platvoetbokaal, ofwel de G 2+. Ze worden gestuurd door Inge Struijk. De twee viertjes van de A- en B-boot hebben op de KHB de 8+ gestart en dit smaakte naar meer. Ook dit weekend gaan zij weer van start in dat nummer in het E 8+ veld. De beste achten van het seizoen zijn naar Henley, dus wie weet wat er mogelijk is!

OJZ laat de Sprint uiteraard niet links liggen. Lennart had de Sprint graag willen starten in zijn vertrouwde skiff, maar niemand van de ervaren skiffeurs heeft zin in een sprintje. Zijn race is dus geschrapt. Wie wel starten zijn Job en Pieter, zij zullen dit doen in het E 2x veld.

Een van de vragen voor dit weekend was hoe vaak de mannen van OJZ zouden gaan starten. Het antwoord op deze vraag is: tweemaal. Op zaterdag is het doel om Job SA-roeier te maken in het E 4- veld. Hij doet dit met ondersteuning van Lennart, Pieter en Jan. De mannen zijn al een aantal maal heel dichtbij geweest (tweemaal tweede), waarbij en passant een nieuw Skøll record werd genoteerd. Het is dus zeer te hopen dat het dit weekend gaat lukken. Op zondag starten de mannen het E 4x veld. Omdat Jan de MGZ 8+ voorslaat wordt zijn plek overgenomen door de man wiens ster rijzende is: Guillaume Krommenhoek. In een sterk veld hopen deze mannen hun seizoen uiteraard af te sluiten met een mooi glanzend blik.

VRIJDAG

  ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll LG 4- voorwedstrijd 2 17:33 [2]
  Josia BrŸggen        
SKO Skøll LDEj 4* voorwedstrijd 2 17:39 [3]
  Anne-Sophie Enthoven        
SKO Skøll 3 DG 1x voorwedstrijd 1 18:00 [2]
  Ashley Rijst        
SKO Skøll 1 DG 1x voorwedstrijd 2 18:03 [3]
  Rianne der Weduwe        
SKO Skøll 2 DG 1x voorwedstrijd 2 18:03 [5]
  Jonneke Boere        
SKO Skøll LG 1x voorwedstrijd 2 18:21 [3]
  David Kampman        
SKO Skøll DTal 4* voorwedstrijd 1 18:24 [4]
  Iris Visser        
SKO Skøll 2 DE 2x voorwedstrijd 1 18:36 [5]
  Sterre Roelofs        
SKO Skøll 1 DE 2x voorwedstrijd 3 18:42 [3]
  Anne-Sophie Romijn        
SKO Skøll/Aegir DE 2x voorwedstrijd 3 18:42 [4]
  Floor Stam        
SKO Skøll DTal 8+ voorwedstrijd 1 18:51 [5]
  Tessa Siertsema        
SKO Skøll E 2x voorwedstrijd 2 19:00 [3]
  Job Huigsloot        
SKO Skøll HTal 8+ voorwedstrijd 2 19:06 [4]
  Mendel Engelaer        
SKO Skøll LG 2- A-finale 20:42 [4]
  Jesper van Duuren        
SKO Skøll LE 2x A-finale 20:45 [5]
  Josia BrŸggen        
SKO Skøll G 4- A-finale 21:06 [5]
  Jan van der Bij        
SKO Skøll G 4+ A-finale 21:09 [3]
  Daan Stolk      

ZATERDAG

  ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll HTal 8+ voorwedstrijd 3 08:12 [1]
  Mendel Engelaer        
SKO Skøll DTal 8+ voorwedstrijd 3 08:30 [4]
  Tessa Siertsema        
SKO Skøll DTal 4* voorwedstrijd 2 08:42 [5]
  Iris Visser        
SKO Skøll 2 G 2- voorwedstrijd 1 09:34 [5]
  Martijn Jong        
SKO Skøll 1 G 2- voorwedstrijd 2 09:38 [2]
  Floris Stevens        
SKO Skøll/Okeanos G 2- voorwedstrijd 3 09:42 [3]
  Jeffrey Talboom        
SKO Skøll LB 2x voorwedstrijd 2 09:50 [4]
  Josia BrŸggen        
SKO Skøll DEj 8+ voorwedstrijd 2 10:16 [3]
  Annemieke Efdee        
SKO Skøll DDev 4- voorwedstrijd 1 10:20 [3]
  Jessica Niemeijer        
SKO Skøll LDEj 4* voorwedstrijd 2 10:54 [6]
  Anne-Sophie Enthoven        
SKO Skøll 2 DG 1x voorwedstrijd 3 11:06 [3]
  Rianne der Weduwe        
SKO Skøll 1 DDev 2x voorwedstrijd 1 11:14 [2]
  Chantal van den Ouweland        
ORC Orca/Skøll DDev 2x voorwedstrijd 1 11:14 [5]
  Jonneke Boere        
SKO Skøll 2 DDev 2x voorwedstrijd 2 11:18 [4]
  Anne-Sophie Romijn        
SKO Skøll Ej 8+ voorwedstrijd 2 12:20 [4]
  Noud van Maanen        
SKO Skøll LEj 8+ voorwedstrijd 3 12:35 [5]
  Jochem Stormmesand        
SKO Skøll LG 2- voorwedstrijd 2 12:59 [5]
  Jesper van Duuren        
SKO Skøll LG 1x voorwedstrijd 3 13:39 [5]
  David Kampman        
SKO Skøll DB 2x voorwedstrijd 1 14:23 [4]
  Sterre Roelofs        
WIL Willem III/Skøll E 2x voorwedstrijd 2 14:39 [5]
  Thomas Hogeboom        
ASO Asopos/Skøll DE 4- A-finale 16:19 [4]
  Fleur Jaspers        
AEG Aegir/Njord/Skøll DE 4- A-finale 16:19 [5]
  Donna Christen        
SKO Skøll Dev 2x A-finale 16:39 [2]
  Maarten Klop        
SKO Skøll 2 E 4- A-finale 17:45 [2]
  Daan Stolk        
SKO Skøll 1 E 4- A-finale 17:45 [4]
  Lennart van Lierop        
SKO Skøll DE 2+ A-finale 18:31 [1]
  Sanne Bruggink        

ZONDAG

  ploeg
slag
veld heat tijd baan
SKO Skøll/Okeanos G 4+ voorwedstrijd 1 08:36 [6]
  Jeffrey Talboom        
SKO Skøll G 4+ voorwedstrijd 2 08:40 [4]
  Dante de Lang        
SKO Skøll LDB 1x voorwedstrijd 3 09:08 [1]
  Danielle Akkermans        
SKO Skøll LDE 4x voorwedstrijd 1 09:48 [5]
  Anne-Sophie Enthoven        
SKO Skøll DB 4+ voorwedstrijd 1 10:44 [3]
  Sterre Roelofs        
NER Nereus/Skøll DE 8+ voorwedstrijd 1 11:03 [2]
  Miriam Visser        
SKO Skøll DE 8+ voorwedstrijd 2 11:08 [4]
  Annemieke Efdee        
SKO Skøll LG 4- voorwedstrijd 2 11:16 [5]
  Josia BrŸggen        
SKO Skøll 1 DE 4x voorwedstrijd 1 11:20 [2]
  Pam Scheer        
SKO Skøll 2 DE 4x voorwedstrijd 1 11:20 [5]
  Danielle Akkermans        
SKO Skøll DG 2x voorwedstrijd 1 11:36 [2]
  Sterre Roelofs        
SKO Skøll 1 DB 1x voorwedstrijd 1 11:44 [5]
  Chantal van den Ouweland        
SKO Skøll 1 DE 1x voorwedstrijd 1 11:52 [2]
  Anne-Sophie Enthoven        
SKO Skøll 2 DE 1x voorwedstrijd 1 11:52 [4]
  Rianne der Weduwe        
SKO Skøll 3 DE 1x voorwedstrijd 2 11:56 [4]
  Sanne Bruggink        
SKO Skøll B 1x voorwedstrijd 2 12:04 [6]
  Jim Hoffmann        
SKO Skøll E 1x voorwedstrijd 1 12:16 [4]
  David Kampman        
SKO Skøll/Nereus DB 8+ voorwedstrijd 2 12:45 [6]
  Clarine Pameijer        
SKO Skøll LDG 2x voorwedstrijd 2 13:09 [4]
  Anne-Sophie Enthoven        
SKO Skøll E 4x voorwedstrijd 1 13:45 [4]
  Lennart van Lierop        
SKO Skøll E 8+ voorwedstrijd 1 14:01 [3]
  Jan van der Bij        
SKO Skøll LE 8+ voorwedstrijd 2 14:13 [3]
  Jochem Stormmesand        
SKO Skøll/Okeanos G 2+ voorwedstrijd 2 14:21 [6]
  Jeffrey Talboom        
SKO Skøll G 4- A-finale 15:09 [5]
  Lennart van Lierop        
SKO Skøll B 8+ A-finale 16:52 [6]
  Noud van Maanen        
SKO Skøll LE 4x A-finale 17:51 [5]
  Josia BrŸggen      

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Juli      >

<      Augustus      >

woensdag 22/08/18

Open feest

dinsdag 28/08/18

Open feest NYX

vrijdag 31/08/18

Pool Party

A.A.S.R. Skøll