Inloggen

×

Nieuws

Trainingskamp: Aegon Nationaal RoeiTeam Dames

Terwijl op Skøll de voorbereidingen voor het volgende seizoen langzaamaan op gang beginnen te komen, ben ik in Italië seizoen 2017 nog eventjes aan het rekken. Over 7 weken, eind september, beginnen namelijk de wereldkampioenschappen in Sarasota, Florida. Om ons daar zo goed mogelijk op voor te bereiden, zijn wij (ANRT dames) nu drie weken op roeivakantie in Lombardije. Over een weekje mogen we weer even naar huis, maar twee weken later zijn we hier weer terug om nog de laatste twee weken te beulen in de Italiaanse zon, alvorens we vertrekken naar de Verenigde Staten. (Door: Lies Rustenburg)

ANRT Dames

Klinkt natuurlijk niet verkeerd, en dat is het gelukkig een groot deel van de tijd ook niet. Na de afgelopen maanden waarin ik werken en roeien heb geprobeerd te combineren, is het heerlijk dat ik hier echt alléén maar hoef te roeien. Geen lange fietstochten naar de Bosbaan, niet zelf hoeven koken, een masseur en fysio die de hele dag beschikbaar zijn, onze vuile was gewoon beneden mogen inleveren en elke ochtend een Italiaanse cappuccino. Speciaal voor ons staat er in het hotel ook elke ochtend een enorme kom havermoutpap, want de bondscoach staat toch wat kritisch tegenover de crostata (soort van taart) die ze hier normaal gesproken bij het ontbijt serveren.

Het actieve gedeelte van deze vakantie bestaat uit een gevarieerd programma. In Florida is het voorlopige plan om zowel in de vierzonder als in de acht te gaan starten. Daarom roeien we elke dag één keer in de acht en één keer in de vier. Zeven weken is nog best lang, dus we doen veel duurtrainingen en technische drilsessies. Soms is het heerlijk, omdat je merkt dat je door het ongedraaid blad, de stopjes of het uitlengen echt heel veel beter gaat roeien. Soms is het verschrikkelijk, als jouw zwakke punt aan bod is en je elke haal opnieuw hoort dat je het nog steeds niet goed doet. Op woensdag en zaterdag staan de zware trainingen op het programma: ik ben stiekem een beetje bang voor aanstaande woensdag, als we 3×20 minuten gaan AT’en (lang!), maar ik kijk uit naar zaterdag, waarop we met alle boten naast elkaar met startverschil gaan sparren. De derde training wisselt per dag: dan weer sprintjes op de ergometer, de andere dag krachttrainen en dan weer pilates (de ANRT-variant van BP).

 

Dan is het eindelijk zondag. Zondag is het namelijk tijd voor mijn lievelingsonderdeel van dit trainingskamp: de vrije dag. Echt een complete vrije dag.

 Ik kan me niet herinneren dat ik dit ooit eerder tijdens een trainingskamp heb gehad (alleen middagen), maar ik vind het fantastisch. Zwemmen in het meer waarop we normaal roeien, een berg beklimmen, een stadje in de omgeving bezoeken, bovenop een berg aan van die lange tafels een 5-gangen diner eten: ik kan het echt alleen maar als vakantie omschrijven. Maar hoewel rust een essentieel onderdeel is van een trainingsschema, is het niet heel waarschijnlijk dat ik met alleen nog maar rustdagen net als Elsbeth wereldkampioen ga worden. Morgen dus uitgerust weer een goede training neerzetten, en dan nog één, en dan nog één. Stap voor stap op naar Florida.    

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Juni      >

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll