Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing 3 september: Fylí Agon

Almere is een bijzondere stad. Naast het feit dat de stad pas pakweg 40 jaar bestaat en een titel als ‘lelijkste plek van Nederland’ op zak heeft, is het tevens het thuis van de jongste studentenroeivereniging van Nederland: Agon. Dit weekend werd voor het tweede jaar op rij de ‘Fyli Agon’ georganiseerd. Wederom was de sfeer gemoedelijk, ongetwijfeld geholpen door een fijn zonnetje, een liveband en ‘granensmoothies’. Op Skøll geldt dat als iets tweemaal gebeurt het een traditie mag heten, dus met de tweede editie van de Fyli lijkt een traditie geboren. Wat eveneens traditie lijkt te zijn geworden is dat het aantal Skøllies op deze wedstrijd het aantal Agonezen ver lijkt te overstijgen. Dit jaar waren er welgeteld 26 Skøllies aanwezig. Deze startten in 5 verschillende nummers, welke allemaal werden gewonnen.

Dames
De ervaren rotten Marjolijn en Madeline hadden weer roeikriebels en besloten om samen in de tweezonder te stappen in het D 2- veld. De concurrentie was dun bezaaid (lees: non-existent), maar de dames hebben aardig wat roeikilometers gemaakt, dus mogen ze gewoon tevreden zijn met hun overwinning!

Minder ervaren, maar tijdens deze wedstrijd net zo succesvol was een acht gevuld met dames. Zij startten in het D 8+ veld. Met verschillende roeiachtergronden konden de dames ook een lekker stuk peddelen. Het was ook hier jammer dat ze zich niet konden meten met concurrentie, maar desalniettemin hebben ze nu wel een mooie medaille thuis.

Heren
De Brøthers in Arms zijn inmiddels tot synoniem voor succes verworden. Alles wat zij aanraken lijkt in goud te veranderen. Hoewel het hart van Jordan geel/blauw kleurt, de kleuren van Almere en tevens van Pampus, startte hij dit weekend gewoon, zoals het heurt, met een vikingschip op de borst. Het veld waar zij in startten, het 2x veld, was het best bezette veld met 7 inschrijvingen. Met een laatste overwinning op zak kan Brøther Tjarco zich volledig gaan richten op zijn bestuursfunctie van dit jaar. Gefeliciteerd mannen!

Een flink aantal Skøllies heeft haar oorsprong in Almere. Zo ook de gebroeders Groen. Wouter was onderdeel van Licht ’16, zijn iets zwaardere broer begon bij Skøll, maar is zijn wedstrijdroei carrière begonnen bij de overburen. Aangevuld met Bart, eveneens Licht ’16, en Jordan waren de mannen hun eigen concurrentie in het 4+ veld. Ze hadden nog nooit samengeroeid, dus het was even wennen, maar uiteindelijk hebben ze met een nieuw record de overwinning veilig weten te stellen. Gefeliciteerd.

Niet alleen de mannen van Brøthers in Arms zijn synoniem voor succes, ook de mannen van Zwaar ’16 weten maar al te goed wat dit begrip inhoudt. Op sportief vlak valt het aantal blikken nog mee, maar op sociaal vlak hebben zij goud in handen. Na wederom gezamenlijk op vakantie te zijn geweest werd er weer als vanouds op het water gelegd. Een mooie invalbeurt was er voor Maarten, die de meeste mannen kent uit hun gezamenlijke MGZ-jaar. Of het aan lucky charm Maarten lag of niet, de race was behoorlijk te noemen en leverde een prima tijd op. Eveneens een overwinning voor de 8+!

————–Eerdere berichtgeving—————-

“Een banaan is een langwerpige, licht gebogen vrucht, die afkomstig is van de bananenplant. De banaan is een uiterst voedzame versnapering en zal u over die beruchte Fylí-finish helpen.” aldus de website van de wedstrijd die morgen op de Hoge Vaart in Almere plaats zal vinden. Terwijl de meeste Skøllies nog ontkennen dat de zomervakantie aan zijn eind is gekomen, zijn er toch 5 dappere ploegen die aan deze 2k-wedstrijd gaan meedoen morgen. Lees snel verder! Door: Kim van den Houten. 

Brøthers in Arms is terug van (toch eigenlijk nooit) weggeweest en zal in Almere laten zien waarom zij ook alweer zo’n succesverhaal zijn. Dapper als hij is stapt Jordan niet alleen met secretaris & roeimaatje Tjarco in de 2x, maar ook in de 4+ waar de broertjes Groen de rol van boeg en slag vertegenwoordigen. Onze eigen Wouter zal op nr. 4 plaatsnemen en zijn bordeaux-rode broer Jasper zit op boeg. Daartussenin zitten Jordan Illiev en Bart Visser en de vier mannen hebben niemand minder dan composaris Emma Nagel als stuurvrouw. Bestuur’18 begint duidelijk gemotiveerd aan het nieuwe seizoen!

Zwaar Weer zal Zwaar Weer niet zijn als ook zij (weer) aan de start verschijnen. Dat de mannen van EJZ’16 het nog steeds gezellig met elkaar hebben werd wel duidelijk nadat zij voor de 2e keer op ploegvakantie gingen; of het ook hard roeit zal morgen duidelijk worden. Gelukkig hebben zij hun vertrouwde stuurvrouw Aranka Kops bij zich om extra gemotiveerd te worden. Julia Groenveld stuurde afgelopen jaar de herenclubacht, maar zal morgen een heuse damesacht over de Almeerse wateren begeleiden. Voor een aantal dames zal dit de eerste 2k wedstrijd worden, spannend! Tenslotte stappen kanjers Madeline Mol en Marjolijn Hulsbos in de tweezonder. Zij zijn het roeien nog lang niet verleerd en wij hebben zeer veel vertrouwen in hun kansen morgen.

Het belooft een mooie dag te worden. Mocht je toch nog even vakantie hebben, schroom dan vooral niet om af te reizen naar Almere en deze dappere Skøllies over de finish te schreeuwen!

 

Meefietsen is meemaken.

Starttijd / baan: slag (veld)

4:00 / baan 2: Tjarco Kerssens (2x)
4:00 / baan 1: Tian Noorlander (D8+)
4:00 / baan1: Madeline Mol (D2-)
5:30 / baan 2: Wouter Groen (4+)
5:30 / baan 1: Sven Valstar (8+)

 

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Juni      >

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll