Inloggen

×

Nieuws

Exotische temperaturen & alligators: het WK in Sarasota

Dan denk je dat het nog niet exotisch genoeg is om in temperaturen boven de dertig graden te moeten roeien, steekt er ook nog eens hier en daar een alligator zijn kop omhoog om mee te genieten van het WK Roeien in Sarasota. Op dit moment bevinden ons eigen toppers Bjorn van den Ende en Lies Rustenburg zich ook in het subtropisch Florida. Beiden hebben zich geplaatst voor de A-finales die vandaag en morgen plaatsvinden. Skøll opent haar soosdeuren om op groot scherm zaterdag Lies te zien schitteren in de 4- (17:38) en op zondag mee te genieten van zowel Bjorn als Lies in de mannen (17:12) en vrouwen (17:42) Holland 8+ finales. Intussen sprak de Blwerb Lies om te horen hoe het er daar aan toegaat. Lees snel verder! Door: Kim van den Houten

En, al een alligator gezien?
Ja! We hebben er eindelijk een gezien in een vijvertje naast ons hotel! (zie foto) Het is heel bijzonder om voor een roeiwedstrijd naar zo’n exotische plek te gaan, een beetje dolfijnen en alligators spotten is wel leuk.

Is het wel een beetje uit te houden in die tropische hitte?
We dragen natte witte shirts en petjes en direct na de race kunnen we aanleggen en krijgen we koelvesten en hersteldrankjes (eiwitten en elektrolyten). Tijdens het roeien zelf gaat het wel, je moet alleen niet te lang stilliggen. En na de finish is het steeds echt klaar, bijna niemand gaat hier uitroeien.

Heftig! Is het wel leuk daar?
Ja, het is leuk! Behalve vlak voor de wedstrijden, dan voel ik me echt ellendig en blijf ik me maar afvragen waarom ik mezelf dit aandoe. En als een wedstrijd niet goed is gegaan, is dat natuurlijk ook niet leuk.

Wat vind je van het resultaat tot nu toe?
Tevreden. Twee finales was het doel, nu moeten we uitrusten en zorgen dat we in die finales onze beste races varen. De herkansing van de acht was niet per se een leuke wedstrijd, het is best frustrerend om te besluiten de laatste 500 m uit te varen. Eindsprinten is leuker!

Is het lastig te schakelen tussen de acht en de vierzonder?
Schakelen is roeiend niet zo moeilijk. Wel merkte ik dat ik het mentaal soms lastig vond om te switchen. Ik was veel zenuwachtiger voor de 4 dan voor de 8, omdat het in de 4 spannender was of we de finale wel of niet gingen halen. Een medaille is in allebei de velden geen zekerheid, dus ik denk dat ik daar dit weekend geen last meer van ga hebben.

Zijn er daar in Florida ook van die leuke commentatoren?
De commentatoren van de wedstrijden zelf zijn hetzelfde als altijd. Ze hebben hier alleen een extra commentator die allemaal Amerikaanse opzwepende dingen aan het roepen is. En er is een mascotte. Daar heb ik echt heel veel medelijden mee, het is hier echt heel warm.

Heb je zelf ook nog je eigen fans bij je?
Nee, ik heb geen fans mee. Ergens vind ik dat ook wel fijn, omdat je toch weinig tijd hebt om familie of vrienden die komen kijken te zien tijdens een toernooi en dan ga ik me alleen maar schuldig voelen.

Heb je verder wel contact met de buitenwereld?
Het contact met de buitenwereld wisselt. Je kunt niet alleen maar zenuwachtig zijn, dus het is ook heel fijn om het echt over compleet andere dingen te hebben met mensen in Nederland. En als ik met mijn ploeg en het racen bezig wil zijn, kan ik mijn telefoon gewoon wegleggen. Niet antwoorden op appjes gaat me sowieso al wel goed af. ; )

En, mogen jullie tussen de races nog naar andere wedstrijden kijken? De mannenacht bijvoorbeeld?
De mannenacht moet altijd vlak voor of vlak na ons racen, dus dan zitten we nog op het water. Anders waarschijnlijk ook niet, het is echt heel heet hier, dus het is dan beter voor je herstel om terug te gaan naar het hotel. We hebben iets anders gevonden om ons mee bezig te houden tussen de wedstrijden: puzzelen! Tijdens het laatste trainingskamp was een groot deel van de acht aan het haken, maar daar heb ik me verre van gehouden.

 

De Blwerb wenst Bjorn en Lies beiden ontzettend veel succes tijdens de finales. Kom vooral allemaal meekijken op groot scherm in de soos. Check het evenement op facebook.

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Mei      >

<      Juni      >

woensdag 06/06/18

Ringvaart

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll