Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Tromp Boat Races

Afgelopen weekend hebben onze wedstrijdroeiers in Hilversum laten zien wat ze in hun mars hebben tijdens de Tromp Boat Races. Onder het genot van een nazomers zonnetje en een lichte bries in de zij hebben de skiffeurs, de viermet en de dubbeltweeën mooie resultaten neergezet. Naast de gouden gloed van de zon zijn er namelijk ook blinkende blikken getrokken. Gefeliciteerd Elsbeth Beeres, Obbe Tibben, Rinske van Oosterhout, Job Huigsloot, Jan van der Bij, David Kampman en Michiel Moerman! Door: Willem van der Kuijl

Overwinnen is taart!

Op zaterdag ochtend barstte het geweld los in het dames dubbeltwee veld waarin onze Skøllies streden met dertig andere ploegen. De spanning zat hoog bij Elsbeth Beeres voor haar eerste wedstrijd na de zomer, toch weet ze dit samen met Rosa Bas (Orca) om te zetten naar een mooie race. De dames roeiden vooral in het begin heel lekker, maar bij finish was het toch wel spannend wie de beste tijd zou pakken. Met een nipte zes seconden voorsprong op de nummer twee winnen Elsbeth en Rosa met een tijd van 20:16.5, blik! Daarnaast doen de andere Skøllboten het bovengemiddeld goed. Nika Vos en Lia Witteveen hebben zich volgeladen met koffie en hebben de gelukssokken (eenhoornsokken met glitters) aangetrokken en het resultaat mocht er zijn. De start ging niet helemaal lekker en de dames waren bijna in het riet beland, maar daarna pakten ze het op en zijn ze drie boten voorbij getrapt om uiteindelijk te eindigen op de vierde plek.

Zaterdagmiddag kregen de zware ballen na hun derde ontbijt de eerste kans van het weekend om zichzelf te bewijzen. Guillaume Krommenhoek werd de week voor de wedstrijd geteisterd met ziekte en voer daardoor een fysiek en technisch tegenvallende race. Ondanks de tegenvallers loopt Guillaume minder achter op de koplopers dan verwacht en behaalt hij vierde plek. Op de negende plek eindigt Lennart van Lierop, die hiermee laat zien dat hij als lichte pik prima meedraait bij OJZ. Job Huigloot, Maarten Klop, Jan van der Bij en Daan Stolk eindigen met de 9e, 15e, 17e, 20e en 34e plek respectievelijk. Vooral Maarten heeft goed getrapt en nestelt zich hiermee tussen de zwaargewichten Job en Jan.

Trots op Obbe!

De lichte pikken die na het inwegen eindelijk eens wat naar binnen konden werken startten tegelijkertijd met OJZ. Toch blijkt de lichte roeier van Skøll efficienter te zijn met zijn calorieën, want Obbe Tibben pakt de eerste plek met een tijd van 19:53.2. Gevolgd door David Kampman op de negende plek. Michiel Moerman eindigt in de middenmoot van het SB skiff veld met de twintigste plek en uit de jeugdroeiershoek van Skøll worden we gerepresenteerd door Joram Nottrot, die als zesde over de finish kwam.

Naast het gebulder en gebeuk van OJZ heeft OJD zich gewaagd aan het skiffen. Een vijf kilometer lange strijd met jezelf. In het dames skiff veld zijn Lia Witteveen en Ashley Rijst gefinisht op de vijfde en achtste plek respectievelijk. Op haar eerste skiff-wedstrijd zet Lia een sterke prestatie neer, door alleen skiffeurs met meer ervaring voor zich te laten. Ashley had een sterke start, maar werd geplaagd door wat fysiek malheur. Het senioren dames veld is niet niks met maar liefst 64 aanmeldingen, toch heeft Nika Vos zich naar boven weten te roeien en de achtste plek veroverd door goed technisch te roeien. Anne-Sophie Romijn heeft een mooie wedstrijd gevaren, desondanks dat ze een tijd vast heeft gezeten achter een Gyaanse skiffeur.

Met een indrukwekkende eindsprint naar de overwinning!

Het weekend werd feestelijk afgesloten met een daverende overwinning voor de viermet. Onder de vaste stem van Rinske van Oosterhout – vorige week behaalde zij nog een baanrecord op de Abcoude-Amsterdam- hebben de mannen; Job Huigsloot, Jan van der Bij, David Kampman en Michiel Moerman een tijd van 18:34.1 neergezet. Even ter vergelijking, de tweede plek ging naar Proteus met meer dan veertig seconden achterstand. Zo blijkt dat de mannen van OJZ elkaar vinden in de samenwerking.

Toch wel een lap droge tekst, maar om jullie voor je geduld te belonen heeft de FilmCie een sfeerimpressie gefilmd die ***hier*** te vinden is, komt dat zien!

Voor de volledige uitslagen: check https://www.trompboatraces.nl/uitslagen/uitslagen 

 

Eerdere berichtgeving


Aankomend weekend is de 32e editie van de Tromp Boat Races in Hilversum. Hier zullen een aardig aantal Skøllies te water gaan om 5250m te knallen. Voor sommige zal dit een van de eerste langere wedstrijden zijn die ze in een skiff starten. Met veel riet aan beide wallen, twee bruggen en één kleine bocht zal dit toch voor wat gezonde spanning zorgen. (Door: Dante de Lang)

Op zowel de zaterdag als de zondag zal er rood-wit op het water te zien zijn. Zaterdag zijn het grotendeels skiffeurs die het water op gaan, voornamelijk OJZ. Maar voordat deze zware ballen het water onrustig gaan maken zullen er eerst een aantal dames in de dubbeltwee neerstrijken. Nika Vos, Elsbeth Beeres, Lia Witteveen, Ashley Rijst en Anne-Sophie Romijn zullen beide heften in handen nemen om de baan eigen te maken. Deze strakke race zal in het D2x veld om 10:30 (Blok 1) beginnen. Op Elsbeth na is dit voor de dames ook een mooie kans om de baan even beter te verkennen voordat ze zondag in de skiff weer de baan op zullen gaan.

Nadat de dames in paartjes geweest zijn zal OJZ het water op gaan. Namen als Lennart van Lierop, Job Huigsloot, Guillaume Krommenhoek, Daan Stolk, Mark Nijmeijer, Maarten Klop en Jan van der Bij zijn niet nieuw. Voor hen is dit een mooi testmoment om te laten zien wat ze uit de lange ED-trainingen van de afgelopen tijd hebben gehaald. Zij zullen allen om 13:30 starten in het H1x veld (tweede blok). Binnen datzelfde blok zal ook het SB1x veld plaatsvinden, hier zal Michiel Moerman laten zien wat hij in het onder-23 veld petto heeft. In datzelfde blok zal ook het LSB1x veld starten. Ook hier zal het Vikingschip te zien zijn. David Kampman en Obbe Tibben zullen hier laten zien dat snelheid niks te maken heeft met gewicht. Verder zal ook Joram Nottrot zich aansluiten in het twee blok, deze verse Skøllie zal in het J18 1x veld laten zien dat leeftijd ook maar een getal is.

Op de zondag zullen er vier eenmansboten en één viermansboot te water gaan. Ditmaal zullen, zoals eerder vermeld, de dames de skiffjes bevaren. Van de vier dames gaan Lia Witteveen en Ashley Rijst in het D1x veld starten en Nika Vos en Anne-Sophie Romijn in het DSB1x veld, beiden om 10:00 (Blok 4). Om naast al het dubbelen ook het boordroeien eer aan te doen zal er om 13:00 in het H4+ veld nog éénmaal gestreden worden door OJZ. Rinske van Oosterhout zal hier het bijna volledige powerhouse van de acht langs alle boten sturen. Van boeg naar slag zullen Job Huigsloot, Jan van der Bij, Guillaume Krommenhoek en Michiel Moerman laten zien dat ze van alle markten thuis zijn.

Kortom een mooi weekend om te zien wat voor krachtpatsers Skøll rijk is. Met de skiff als ultieme mentale test zal hier te toon gezet worden voor komend seizoen, komt dat zien!

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Januari      >

<      Februari      >

<      Maart      >

<      April      >

zaterdag 14/04/18

Amstel Skøll Cup

zondag 15/04/18

Amstel Skøll Cup

<      Juni      >

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll