Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Silverskiff Turijn

Elsbeth Beeres en Lennart van Lierop zijn terug van een fantastisch weekend in Turijn. Daar hebben ze de 11km mogen overbruggen in een skiff en zich kunnen meten met de internationale concurrentie! Door Samuel Nijhuis

Lennart heeft in Turijn de 8ste plek in zijn veld behaald en is daarmee sneller dan olympisch kampioen Drysdale, die 9de werd! Tijdens de race maakte Lennart gebruik van een van zijn “random concurrenten” om daarvan weg te trappen. Iedereen aan de kant wist dat dit Nico Stahlberg was! De strijdkracht om een inhaalactie van deze bekende skiffeur te voorkomen, bracht natuurlijk het nodige Skøll-gebrul met zich mee! Lennart zelf was nog niet geheel tevreden over de keerboei, maar dat laat zich zeker niet zien in de uitslag! Nu op naar de Hel van het Noorden! Hieronder een paar woorden van niemand meer dan Lennart zelf:

Elsbeth mocht in het vrouwen onder 23 veld starten en stelde ook niet teleur! Op het water liet Elsbeth al zien dat ze vrij hard aan het trappen was en moest meermalen “Move!” roepen naar andere skiffeuses die niet wilden wijken voor haar. Met uiteindelijk maar 1 minuut en 25 seconden achter de nummer één, bemachtigde Elsbeth een hele sterke 4e plek! Met die tijd is ze dan ook sneller dan de andere Nederlander in haar veld Minke Holleboom!

 

Als je in Turijn bent dan moet je ook natuurlijk even rondkijken. Niemand had zich erop voorbereid, maar de kleine groep Skøllies gingen toch op avontuur uit en ieder uitstapje eindigde toch weer met onverwachtse taferelen en is het nieuwe spel Ballz ontdekt, de vraag blijft of het record van Job Huigsloot is verbroken. Uiteindelijk is het dan tijd voor de laatste avond en mocht het mooie resultaat dan ook gevierd worden. De lokale winebar werd tot sluitingstijd onveilig gemaakt! De liter wijn voor 2.65eu was helaas niet meer gevonden…

 

Beiden Lennart en Elsbeth laten zien dat ze, naast de nationale concurrentie, ook zeker de internationale concurrentie onder druk kunnen zetten! De Blwerb feliciteert beiden roeiers met een prachtige race!

Winebar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitslagen veld Elsbeth Beeres: http://www.silverskiff.org/download/arrivals/2017/silverskiff/S2017_WU23.pdf

Uitslagen veld Lennart van Lierop: http://www.silverskiff.org/download/arrivals/2017/silverskiff/S2017_MSEN.pdf

 

 

 

 

 

——————–Eerdere Berichtgeving——————–

Mahe Drysdale gaat even aan de kant voor Elsbeth

Lennart van Lierop en Elsbeth Beeres vertoeven zich op dit moment in het Italiaanse Turijn, waar zij over 11km zullen strijden tijdens de Silverskiff. Vandaag hebben beiden al voor het eerst gevaren en het “fabelachtige roeiwater” mogen voorproeven. De lange race wordt een uitdagende krachtmeting, waar hier en daar een beroep wordt gedaan op de stuurkunsten van de skiffeurs. Bovendien wordt de route zo nu en dan opgeleukt met bruggetjes en een prachtig kasteel. De gastvereniging van de Silverskiff Turijn bevindt zich naast het stadhuis, wat ook een plaatje is. Een kleine delegatie Skøllies vergezellen onze toppers hier. Zij vermaken zich prima met free (we blijven Hollanders) walking tours door Turijn en steunen Elsbeth en Lennart waar mogelijk; zij het met aanmoedigingen langs de kant; zij het met het inslaan van roeiersmaaltijden. De Blwerb heeft er alle vertrouwen in dat Elsbeth en Lennart ook in Bella Italia  zullen laten zien dat zij van goede huizen komen én de internationale concurrentie zullen imponeren. Door Kim van den Houten

Silverskiff

Ook bekende Minke Holleboom verschijnt aan de start

#fitgirls

 

 

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Juni      >

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll