Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing 25 november: Hel van het Noorden

Waar meestal het weer als een Hel wordt omschreven in de nabeschouwing van deze wedstrijd, wordt nu toch even de tijdsmeting uitgelicht. Het bleek chaos. De livestream werkte niet mee, verkeerde winnaars werden aangewezen en de prijsuitreiking was met een uur vertraagd. Pas bij deze uitreiking werd bekend dat OBBE de snelste overall was en LENNART gedeeld een eerste plek had behaald. Gefeliciteerd mannen!

Voor de duidelijkheid:
Bij de Hel worden de uitslagen van de verschillende velden als één uitslag gepubliceerd. Bij deze nabeschouwing zijn de behaalde plekken in het eigen veld genoemd. Voor het volledige overzicht kan je het beste op time-team kijken.

 

DAMES
In het DSB 1x veld gingen Elsbeth en Nika van start. ELSBETH heeft een heel goede race gevaren en is tweede geworden in dit sterke veld. Wat een super prestatie! Met haar tijd is ze 12e geworden van de dames. Ook NIKA kan tevreden zijn over haar 10e plek. Ze heeft daarmee 20 dames  van het DSB 1x veld achter zich gelaten. Door de harde tegenwind was het flink bikkelen in de skiffjes. In het D 1x veld, waar de concurrentie al enorm was, hebben LIA en ASHLEY alles uit hun benen gehaald. Beiden hebben een prima race gevaren, zeker als je bedenkt dat ze nog niet lang in de skiff zitten. Zij behaalden respectievelijk een 19e en 23e plaats. De twee lichte dames, ADINDA en EMMA hebben na een korte en koude nacht gestreden om van de start naar de finish te komen. Tijdens het boot tillen kwam Amber Kraak haar oude bootje tegen in de handen van Adinda, waarna zij in hetzelfde veld er met de winst vandoor ging. De ene coach rende 8x de dam op en neer, de andere coach riep voor het eerst: Allez Skøll! Ook schreeuwden twee oud ploeggenootjes hen de wedstrijd door, wat het 6 km tegen de wind in beuken iets dragelijker maakte. Het werd een paar derdejaars nog aardig moeilijk gemaakt en leverde uiteindelijk een 15e en 19eplek op. De tijd die ongeveer 10 minuten langzamer was dan het veld vorig jaar, laat wel zien dat het weer een echte Hel was dit jaar. Na het uitroeien overleefd te hebben, waren ze tevreden met de uitslag bovenaan in het veld vergeleken met de andere tweedejaars die meededen. Voldaan en trots op Adinda haar eerste skiffwedstrijd en de prestaties sluiten zij dit wedstrijdweekend af.

 

HEREN
Bij de heren was het dubbel succes! LENNART heeft de Hel gewonnen in het H 1x veld! Dit deed hij niet alleen, maar samen met Niki van Sprang. Bij de prijsuitreiking moest er een slijptol aan te pas komen om het blik in tweeën te krijgen. In hetzelfde veld heeft GUILLAUME een nette 6e plaats gehaald en kwam JOB met de 8e tijd over de finish. JAN heeft het zeker goed gedaan met een 10e plek! MAARTEN behaalde een 19e plek.

Nieuwe Skøllie JORAM ging van start in het SB 1x veld. In dit veld heeft hij een 6e plaats kunnen noteren. We zijn benieuwd naar zijn volgende prestaties!

En dan nu: het LSB 1x veld. DAVID heeft hard gestreden en eindigde bovenin het veld met een 6e plaats. OBBE is toch wel de man van de wedstrijd geworden. Met blik in het lichte SB skiff veld op zak, bleek zijn tijd ook de snelste tijd overall te zijn! Een lichte pik met een snellere tijd dan de zware ballen! Een zeer knappe prestatie. Gefeliciteerd Obbe! Om de nabeschouwing te eindigen met Obbes eigen samenvatting: “De Hel was te beschrijven als: het begint met een K en eindigt met een T. Koud en Nat.”

——————Eerdere berichtgeving——————

Het beestje bij de naam noemen, dat is ook wat de bedenkers van de ‘Hel van het Noorden’ gedacht moeten hebben. Satan of de Onderwereld hebben er niets mee te maken, maar gezien de omstandigheden waarin deze wedstrijd doorgaans geroeid wordt is er zeker sprake van een ‘Hel’. Regen, hagel, (natte) sneeuw, snijdende wind, vrieskou, het zijn vaak deze weesomstandigheden die deze wedstrijd eind november geselen en dan hebben we het nog niet eens over de afstand van 6 kilometer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wedstrijd meer dan eens geen doorgang heeft gevonden en dat terwijl de Bond meekijkt naar de resultaten van de wedstrijd. Voor morgen zijn de voorspellingen ook niet denderend (regen, buien (mogelijk hagel of natte sneeuw), wind, met een temperatuur van 7 graden), maar de kans is wel groot dat er geroeid kan worden. Voor Skøll gaan er 14 bootjes en evenveel held(inn)en richting het Noorden om de Hel te trotseren.

Dames
Skøll hard roeien. Elsbeth heeft dit motto in iedere vezel van haar lichaam. U23 wereldkampioen en op de vorige wedstrijd, de Tromp, pakte ze de winst in het D 2x veld. Ditmaal weer vertrouwd in het skiffje, start zij het DSB 1x veld. Met 30 inschrijvingen is het een vol veld, maar wij zijn vol overtuiging dat Elsbeth haar beste haaltje voor zal zetten. Concurrentie in het veld komt in de eerste plaats van Nika. Nog niet heel lang actief in de skiff, maar op de Tromp wist zij een prima race te varen. Inmiddels zijn we weer een aantal weken verder en zijn we eveneens benieuwd wat zij in petto heeft. In het D 1x veld starten Ashley en Lia. Vorig jaar voeren zij nog met onder andere Nika in een vierzonder, ditmaal mogen zij het opnemen tegen vele olympiërs. De winst kunnen we niet verwachten, maar een goede race kunnen de dames zeker neer gaan zetten. De meeste Skøllies die starten behoren tot de ouderejaars, echter de lichte dames Emma en Adinda zijn de uitzondering op de regel. Al wat ervarener in het scullen na een jaar in de 4* zijn zij direct doorgegaan in de skiff. Deze wedstrijd wordt gestart in het LDSB 1x veld. Er is zeker noemenswaardige concurrentie en tevens dienen de dames voor het eerst weer in te wegen, maar hun uiterste best gaan zij zeker doen.

Heren
Tijdens de Novembervieren waren de mannen van Oud-Zwaar/Oud-Licht, in twee verschillende boten, akelig dicht bij zeer mooie prestaties in de 4*. Job, Lennart, Guillaume en Obbe bemanden de ene boot, David, Maarten, Jan en Joram bemanden de andere. Ditmaal doen alle mannen het in hun eentje, zonder stuur of steun in de boot. Jan, Guillaume, Job, Maarten en Lennart starten allen in het H 1x veld. Bij de vorige wedstrijd in de skiff, de Tromp, was het een wisselend succes. Guillaume eindigde dicht op de winnaar, Maarten voer een puike race, maar de anderen waren niet geheel enthousiast over hun race. Ditmaal dus tijd voor revanche. Alle mannen hebben in het verleden laten zien hard te kunnen gaan, en wat geeft je meer motivatie dan te starten tegen roeiers die het afgelopen WK in Sarasota hebben gestart. Voor wie de Tromp wel het gewenste resultaat gaf was Obbe. Hij was destijds de snelste in het LSB 1x veld. Ditmaal start hij samen tegen o.a. David in het LSB 1x veld. Zou hij zijn prestatie kunnen herhalen of vliegt David dit weekend misschien wel over het water? Als laatste noemen we hier Joram. Deze jonge aanwinst van De Alkmaarsche is meteen ingestroomd bij de ouderejaars en legt ze soms het vuur aan de schenen. Op de Tromp startte hij nog het J18 1x veld, maar ditmaal zoekt hij de concurrentie in een iets zwaardere klasse: het SB 1x veld. We zijn benieuwd wat hij hier kan laten zien.

Voor allen die starten, succes! Het motto ‘meefietsen is meemaken’ gaat ook hier op, maar we nemen het je niet kwalijk als je toch liever met een warme chocolademelk voor de open haard zit.

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Januari      >

<      Februari      >

zaterdag 16/02/19

Winterwedstrijden

zondag 17/02/19

Winterwedstrijden

zaterdag 23/02/19

Gyas Hunze

zondag 24/02/19

Gyas Hunze

<      Maart      >

zaterdag 09/03/19

Heineken Roeivierkamp

zondag 10/03/19

Heineken Roeivierkamp

zaterdag 16/03/19

Head of the River Amstel

zondag 17/03/19

Head of the River Amstel

zaterdag 23/03/19

HNOT

zondag 24/03/19

HNOT

zaterdag 30/03/19

Tweehead

Aegir Lente Sprint

zondag 31/03/19

Aegir Lente Sprint

Skiffhead

<      April      >

zondag 07/04/19

Varsity

zaterdag 13/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

zondag 14/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

zaterdag 20/04/19

Traianus Regatta

Hollandia NK klein

zondag 21/04/19

Hollandia NK klein

<      Mei      >

zaterdag 04/05/19

Okeanos Competitie Tweekamp

ZRB

zondag 05/05/19

ZRB

zaterdag 11/05/19

PEiL

World Cup I

zondag 12/05/19

PEiL

World Cup I

zaterdag 18/05/19

EDR

Westelijke Roeiwedstrijden

zondag 19/05/19

EDR

Westelijke Roeiwedstrijden

zaterdag 25/05/19

SIR

zondag 26/05/19

SIR

Spaarne Lente Race

vrijdag 31/05/19

EK

Thetis Sprint

<      Juni      >

zaterdag 01/06/19

EK

Asopos 3Kamp

ARB

zondag 02/06/19

EK

Asopos 3Kamp

ARB

zaterdag 08/06/19

Rottebokaal

zondag 09/06/19

Rottebokaal

zaterdag 15/06/19

Gyas Meerkamp

Damen NK Groot

zondag 16/06/19

Gyas Meerkamp

Damen NK Groot

zaterdag 22/06/19

Orca Slot (NSK)

World Cup II

zondag 23/06/19

Orca Slot (NSK)

World Cup II

vrijdag 28/06/19

Argo Sprint

zaterdag 29/06/19

NSRF Slotwedstrijden

zondag 30/06/19

NSRF Slotwedstrijden

<      Juli      >

zaterdag 06/07/19

Henley Royal Regatta

zondag 07/07/19

Henley Royal Regatta

vrijdag 12/07/19

World Cup III (KHB)

zaterdag 13/07/19

World Cup III (KHB)

zondag 14/07/19

World Cup III (KHB)

A.A.S.R. Skøll