Inloggen

×

Nieuws

Lars Schouwink beoogd voorzitter Bestuur ’19

Dinsdag 20 maart, Lars heeft afgesproken om samen met Tess te studeren. Eigenlijk ging dat de hele middag niet lekker en toen het eindelijk vlotte vond Tess het een goed idee om Lars af te leiden met een cadeautje. Vol verbazing had hij in een keer een brief in zijn handen die vroeg of hij naar het oude borrel adres van Skøll wou komen want er zaten mensen op hem te wachten waar hij zich graag in de soos mee omringt.

Zo begon voor Lars een avond die hem langs een groot deel van zijn Skøll vrienden zou brengen. In de Hesp zat een bijna voltallig Heidrunn op hun praeses te wachten. Na een goede pre borrel stuurden zij hem door naar SB’17 waar Lars vorig jaar voorzitter van was. Na een paar shotjes jager moesten zij hem ook weer op weg helpen. Ditmaal ging de reis naar oud ploeggenoten, de clubachten van ‘16 en ‘17 hebben beiden van Lars zijn roeikunsten gebruik kunnen maken en  wisten hem met een potje poolen nog bijna te lang op te houden. Ook van deze roeiers kreeg Lars een brief, of hij zich wou melden op de 23e verdieping van het Okura, hier zou een meer prominent gezelschap op hem wachten. Toen Lars op locatie ook eindelijk goed had gelezen dat hij naar de 23e verdieping moest wachtten daar een paar oud-voorzitters op hem om samen hun visie van Skøll te delen en vooral om Lars goede tips mee te geven wat hij later op de bar zou moeten zeggen.

Inmiddels was de avond al ver gevorderd en Lars moest op weg naar zijn laatste bestemming, hij fietste naar het gegeven adres en stond ineens voor het Tuschinski theater. Voor hij te lang kon genieten van het zicht op dit gebouw werd hij geblinddoekt en meegenomen. Toen Lars zijn blinddoek af mocht doen stond bestuur ‘18 voor zijn neus op het podium in de grote zaal en nam Abel het woord:

“Beste Lars,

Zoals menig Skøll lid zet jij je al jaren in voor de vereniging die wij allemaal zo mooi vinden. Zodra men jou opzoekt in het smoelenboek kan men zich direct afvragen wat jij niet hebt gedaan of waar jij je niet mee bezig hebt gehouden. Het feit dat men zich dit af kan vragen betekent voor mij dat we je niet anders kunnen bestempelen dan als een voorbeeld voor iedereen die lid wordt.

Al de hele avond heb jij kunnen genieten van de mensen die jij tijdens al jouw bezigheden op Skøll hebt ontmoet. Samen met hen heb jij al je jaren kunnen herleven en weet je weer waarom Skøll zo een mooie vereniging is en dat zij de moeite waard is om energie in te steken. Ook heb jij gesproken met oud voorzitters die hun ervaringen en visie van Skøll met jou hebben gedeeld. Ik hoop dat deze verhalen jou hebben geïnspireerd om je nog harder in te zetten voor Skøll en om onze prachtige vereniging weer een stapje hoger en verder te brengen. Want met Skøll gaat het goed! Er wordt hard geroeid op alle fronten, we hebben meer commissies dan ooit en alles dat wij organiseren is een groot succes. Maar dit succes is een resultaat van jaren hard werken door mensen die zich met wel 200% willen inzetten voor Skøll en, in samenwerking met haar leden, altijd kritisch zijn op hoe wij nog groter kunnen worden, harder kunnen roeien en Skøll de mooiste plek op de wereld te laten zijn waar iedereen zich thuis voelt.

Wij als 52e bestuur van de A.A.S.R. Skøll zijn van mening dat jij degene bent die Skøll volgend jaar ook weer goed weet te organiseren en dat wij al onze ambitieuze doelen kunnen halen.

Hieruit volgt dan ook de vraag waarvan jij al de hele avond weet dat hij gesteld zal worden.

Lars Schouwink, wil jij voorzitter worden van het 53e bestuur der Algemene Amsterdamse Studenten Roeivereniging Skøll?”

Met een grote grijns en een volmondig “JA!” schalde het antwoord door de zaal en mocht Lars het rode jasje van Abel overnemen.

Lars is lid geworden tijdens de HerfstRIT 2014 en heeft zich vanaf moment één vol in Skøll gestort. Na een jaartje NOOC roeien heeft hij maarliefst twee jaar Skøll vertegenwoordigd in de Herenclubacht. Ook is hij commissielid van de BarCie en de KHB cateringcommissie en is hij in 2017 voorzitter geweest van het Sociëteitsbeheer. Naast het roeien en commissiewerk is Lars ook al jaren actief binnen A.H.D. Heidrunn waar hij zich dit jaar Praeses mag noemen. Al met al hebben wij er het volste vertrouwen in Lars dat hij met al deze ervaring Skøll weer een stap verder kan helpen en onze ambitieuze doelen kan helpen behalen.

Lars, hartelijk gefeliciteerd en heel veel succes komend jaar!

Wil jij ook deel uitmaken van bestuur ‘19? Neem dan contact op met het huidige bestuur.

Reacties (2)

Wouter Groen
22 maart om 17:15
Driewerf bravo!
Peter Walrecht
22 maart om 17:16
'vo voor de Praeses!

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll