Inloggen

×

Nieuws

Cato Zantman beoogd secretaris bestuur ’19

Cato wist dat ze deze dag of gevraagd zou worden, of zou horen dat ze het niet zou worden. Toen ze dus een berichtje kreeg van Tjarco om voor het eten even te gaan zitten, had ze eigenlijk alle hoop al laten varen. Tijdens de vergadering van het sociëteitsbeheer deed iedereen alsof er niks aan de hand was. De agenda werd afgehandeld zoals altijd, tot Romy opeens de envelop op tafel legde..

En toen was de avond begonnen. Bij de envelop zat een van de secretarispennen, je hebt ze misschien wel eens op tafel zien liggen bij een ALV. Deze pen moest ze de hele avond veilig bewaren, ze zou haar nog nodig hebben. Na wat shotjes Jägermeister met het SB, mocht ze door naar de volgende locatie. Hier ontmoette ze een grote aanwas van mensen uit haar commissies Litha, VakanCie en Boot & Huysch. Na wat te eten en uiteraard meer te drinken gekregen te hebben, mocht ze door naar de volgende locatie: café Hesp.

Daar kwam ze Rex tegen en ook Juul sloot nog even aan via digitale wegen. Na ongetwijfeld mooie verhalen en blauwe kleurstof, ging de reis verder naar de Mac bij de Albert Cuypstraat. Hier was haar bootje Absølut samen met Daniel en Lizzy op haar aan het wachten. Zij begeleidde haar uiteindelijk naar het stadsarchief, waar ze geblinddoekt aankwam. Toen ze haar blinddoek afnam, stonden de rode jasjes voor haar neus.

Tjarco nam het woord: “Cato, je weet vast waarom je hier nu staat, maar ik wil je vanavond niet een, maar drie vragen stellen. De eerste vraag luidt: heb je onze pen nog?”. Uiteraard had ze de pen nog, dat liet ze heel trots zien. Tjarco vervolgde: “Mooi, het zou zonde zijn geweest als we meteen een attribuut kwijt waren geraakt. Mijn tweede vraag is: kun je me vergeven voor mijn berichtje van vanmiddag?”. Na even nagedacht te hebben, besloot Cato dat ze het toch wel kon vergeven. “Dan nu naar de laatste vraag. Je hebt nu al een aantal jaar laten zien dat je erg betrokken bent bij Skøll en een groot hart hebt voor haar. Vanavond heb jij een reis gemaakt langs je Skøll geschiedenis. Je begon bij je eigen SB, kwam langs commissies, je ploeg en vrienden. Je hebt laten zien dat je de kwaliteiten bezit die een goede secretaris hoort te hebben, dus nu rest mij nog maar een vraag: wil jij secretaris worden in bestuur ’19?”

Eventjes bleeft het stil. Toen zei Cato: “nee”. Helaas lukte het haar niet om de grap lang vol te houden, want meteen daarna zei ze enthousiast: “Ja natuurlijk!”. Terug op Skøll aangekomen gaf ze een prachtige speech en werd ze toegejuicht door de vereniging op de drukke dinsdagborrel.

Cato, wij denken dat je het fantastisch gaat doen. Gefeliciteerd met deze mooie functie, ik ben nu al trots op je.

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Juli      >

<      Augustus      >

woensdag 22/08/18

Open feest

dinsdag 28/08/18

Open feest NYX

vrijdag 31/08/18

Pool Party

A.A.S.R. Skøll