Inloggen

×

Nieuws

Daan van Ederen beoogd Penningmeester Bestuur ’19!

De vergadering met de seniors van de Sponsorcie werd een uurtje vervroegd. Toch had Daan nog niets door en bestelde hij bij Thuis aan de Amstel een biertje. Niet wetende dat deze heel snel leeg moest want bij de ingekomen post gaf Anouk Dijkman de brief. Na een simpele rekensom die Daan overigens fout had vertrok hij naar de Medewerkerscommissie van de KHB. Na een koninklijk blauw drankje mocht hij vertrekken naar Zwaar ’16. Hier kreeg hij niet alleen te eten maar ook flink wat flessen Ice voor z’n kiezen. Aranka Kops liet weten dat Daan onderweg was naar het befaamde bankje op Rembrandtplein maar dat het moeizaam zou gaan omdat hij maar één hand kon gebruiken. Op de vraag wat er precies gebeurd was: “wat was er niet gebeurd?” De Stad- en Standcie en zijn huisgenoten ontvingen Daan met 3 flessen aan zijn lijf geplakt. Na de opdrachten bij Rembrandtplein werd het tijd om te gaan naar het café waar Skøll haar eerste borrels had: de Hesp. Hier wachten de oud-penningmeesters Daan op om hem kritische vragen te stellen over het penningmeesterschap. Gelukkig werd Daan nog net niet de kroeg uitgezet door het meermaals aflaten gaan van een groene toeter en kon Rosalie hem hier ontvoeren voor de vraagactie. Bestuur ’18 bracht hem naar de Nederlandsche Bank.

Rosalie nam het woord: Beste Daan, we staan hier voor de Nederlandsche Bank, de centrale bank van Nederland. Dit symbolische financiële centrum is natuurlijk de ideale plek om mijn f.t. kort iets te vertellen over het penningmeesterschap. Net zoals vanavond zit deze functie vol verassingen en uitdagingen. Het kan soms zwaar zijn, maar jij hebt je vaker in zwaar weer begeven. Des te mooier indien je alles onder controle hebt. Daan, jij werd lid van Skøll in september 2015. Gelukkig ging jij selectie lopen en belandde jij in Zwaar ’16. Een ploeg waar jullie allen trots op mogen zijn. Het feit dat jullie elkaar nog vaak zien en dat jij hier één van de kartrekkers van bent, siert je enorm. Door commissielid te zijn van de medewerkerscommissie van de KHB, heb jij Skøllies weten te enthousiasmeren voor het bijdragen van hun steentje aan het KHB, één van de mooiste roeiwedstrijden van het jaar. Als penningmeester voel je het ledenaantal zwaar, het is niet voor niets de grootste post op de begroting. Het is daarom elk jaar weer belangrijk om genoeg leden te werven. Als lid van de Stad- en Standcie weet jij hier alle ins en outs van. Ik wil ook de Sponsorcie en Roeibaan noemen, twee belangrijke commissies waar jij hard voor hebt gewerkt. Door jouw ervaring op Skøll en jouw kwaliteiten ben ik ervan overtuigd dat jij de geschikte kandidaat bent voor het penningmeesterschap. Ook wil je meegeven dat ik hoop dat jij binnen Bestuur ‘19 grootse trots zal uitstralen. Ik ben blij dat jij hebt ingezien dat er maar één mooie functie is! Vol vertrouwen wil ik je dan nu de vraag gaan stellen: Daan, wil jij penningmeester worden van Bestuur ’19 van Algemene Amsterdamse Roeivereniging Skøll?

Daan: het antwoord op je vraag is… JA JA JA! De champagne werd ontpopt, het penningmeesterjasje werd overgedragen en in de bus werd luidkeels meegezongen met de verzoekjes van Daan.

Lieve Daan, het penningmeesterjasje zit je als gegoten en ik ben ervan overtuigd dat jij dit meer dan waar gaat maken komend bestuursjaar. Van harte gefeliciteerd met deze mooie functie!

 

 

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Mei      >

<      Juni      >

woensdag 06/06/18

Ringvaart

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll