Inloggen

×

Nieuws

Loes Peters beoogd Commissaris Club- en Competitieroeien Bestuur ’19

Afgelopen dinsdag was Loes nog even hard aan het studeren voor ze naar Skøll zou gaan. Ze had dan ook niet door dat haar huisgenoten, tevens oud ploeggenoten van Turbøøt, de rest van de ploeg al binnen hadden gelaten. Op de vraag of ze kwam eten antwoordde ze: “Nee, ik eet op Skøll”. Toen ze na aandringen toch de woonkamer binnenkwam en haar ploeg zag zitten wist ze eigenlijk al genoeg. De eerste brief die volgde bevestigde dit vermoeden.

“Je ligt aan de voorstart van een onvergetelijk jaar. Een jaar vol uitdagingen, nieuwe ervaringen en bovenal heel veel geluksmomenten! In de aanloop naar het startschot zul je eerst hetgeen passeren wat je zo ver heeft gebracht. Lieve Loes, geniet ervan, met volle teugen. Dit is JOUW avond!
ht”

Na een goede bodem gelegd te hebben ontving ze de tweede brief en vertrok ze richting de Pijp waar de OCC haar opwachtte. De OCC-queen kroon werd op haar hoofd geplaatst en even later vertrok ze met de hint “Ga naar het dichtstbijzijnde stukje Ierland” naar O’Donnels waar de .IMG al klaar zat met bier en shotjes. Op de derde en laatste locatie in de Pijp wachtte CompoCie ’17, de beruchte shotjeskandelaar stond klaar en Loes werd versierd met slingers met daarop “GroetenvanLOES”.

De CompoCie overhandigde haar de derde brief waarin de vraag werd gesteld of ze de capaciteiten bezit om Skøll uit te stralen naar externe verenigingen en potentiële leden. Met de woorden “Wacht, nu eerst een shotje en dan kom ik eraan” vertrok ze richting de Jan Vroegopsingel 22 waar ze werd opgewacht door haar vriend, broertje en zusje. Ze werd hier stevig aan de tand gevoeld over allerlei Skøll feitjes, maar heeft zich goed staande gehouden waardoor ze uiteindelijk dan toch de vierde en laatste brief ontving. De sudoku werd opgelost en Loes vertrok richting de Hesp waar oud Composarissen Tessa, Laura en Hannah haar opwachtten en voorbereidden op de functie die ze aankomend jaar zal vervullen. Ondanks dat ze dacht dat de kleur van Gyas Okergeel is, verscheen er een goedkeurende glimlach op de gezichten van de oud Composarissen.

Even later werd ze plots van achter geblinddoekt en in de bestuursbus gezet. Onderweg naar de eindlocatie vroeg ze zich meerdere malen af wie er nog meer in de bus zaten. Aangekomen op de Bosbaan mocht ze haar blinddoek afdoen en stond ze voor de vlotten, met uitzicht over de Bosbaan en voor haar, in het licht van de koplampen, het bestuur en Lars. Emma stapte naar voren en nam het woord:

“Lieve Loes,

Hier sta je dan, aan de voet van de Bosbaan. De plek waar een collega roeibestuur zich vestigt, waar de bondsroeiers trainen, waar Skøll een deel van haar vloot heeft liggen, waar vele competitie- en wedstrijd-wedstrijden plaatsvinden. Voor jou de plek waar je zelf meerdere keren gespannen aan de start hebt gelegen, als CompoCie vele uren hebt doorgebracht en de plek waar de Amstel Skøll Cup plaatsvindt.

De eerste roeiwedstrijd voor de eerstejaars, de Asopos Najaarswedstrijden,  vindt hier plaats. Evenals de Orca Slotwedstrijden, de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen. In de tussentijd zie je vele Skøllies uitgroeien tot ambitieuze roeiers, commissieleden, borrelaars. Zo ook jij, op de Skøll Cup 2015 legde jij voor het eerst met Turbøøt op de Bosbaan een C4 in het water. Na dit eerste NOOC jaar gingen wij samen glad roeien met LOCO. Tijdens dit roei jaar leerde ik je kennen als enorm enthousiast en sociaal persoon. Iemand die ik het jaar erna maar al te graag in mijn CompoCie wilde. In CompoCie ‘17 heb je me verbaasd met je enorme inzet en leergierigheid en vaak genoeg laten huilen van het lachen om je gevatte opmerkingen. Dit heb je fantastisch doorgezet in de OCC dit jaar en tevens heb je binnen de .IMG hard gewerkt aan de huisstijl van Skøll. Met dit alles heb je me voor de volle 100% overtuigd van je capaciteiten.

Lieve Loes, ik ben nu bijna over de finishlijn, jij maakt je startklaar. Een prachtig jaar ligt voor je. Voor het startschot klinkt heb ik één vraag voor je: Wil jij Commissaris Club- en Competitieroeien van het 53e bestuur der Algemene Amsterdamse Studenten Roeivereniging Skøll worden?”

Er klonk een overduidelijke Ja vanuit Loes, het rode jasje werd overgedragen en de prosecco werd ontpopt. De kurk landde nog geen meter voor haar, maar we deden net alsof hij ver in de Bosbaan terecht kwam.

Lieve Loes, gefeliciteerd met deze prachtige functie. Ik heb er alle vertrouwen in dat je het fantastisch gaat doen!

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Januari      >

<      Februari      >

zaterdag 16/02/19

Winterwedstrijden

zondag 17/02/19

Winterwedstrijden

zaterdag 23/02/19

Gyas Hunze

zondag 24/02/19

Gyas Hunze

<      Maart      >

zaterdag 09/03/19

Heineken Roeivierkamp

zondag 10/03/19

Heineken Roeivierkamp

zaterdag 16/03/19

Head of the River Amstel

zondag 17/03/19

Head of the River Amstel

zaterdag 23/03/19

HNOT

zondag 24/03/19

HNOT

zaterdag 30/03/19

Tweehead

Aegir Lente Sprint

zondag 31/03/19

Aegir Lente Sprint

Skiffhead

<      April      >

zondag 07/04/19

Varsity

zaterdag 13/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

zondag 14/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

zaterdag 20/04/19

Traianus Regatta

Hollandia NK klein

zondag 21/04/19

Hollandia NK klein

<      Mei      >

zaterdag 04/05/19

Okeanos Competitie Tweekamp

ZRB

zondag 05/05/19

ZRB

zaterdag 11/05/19

PEiL

World Cup I

zondag 12/05/19

PEiL

World Cup I

zaterdag 18/05/19

EDR

Westelijke Roeiwedstrijden

zondag 19/05/19

EDR

Westelijke Roeiwedstrijden

zaterdag 25/05/19

SIR

zondag 26/05/19

SIR

Spaarne Lente Race

vrijdag 31/05/19

EK

Thetis Sprint

<      Juni      >

zaterdag 01/06/19

EK

Asopos 3Kamp

ARB

zondag 02/06/19

EK

Asopos 3Kamp

ARB

zaterdag 08/06/19

Rottebokaal

zondag 09/06/19

Rottebokaal

zaterdag 15/06/19

Gyas Meerkamp

Damen NK Groot

zondag 16/06/19

Gyas Meerkamp

Damen NK Groot

zaterdag 22/06/19

Orca Slot (NSK)

World Cup II

zondag 23/06/19

Orca Slot (NSK)

World Cup II

vrijdag 28/06/19

Argo Sprint

zaterdag 29/06/19

NSRF Slotwedstrijden

zondag 30/06/19

NSRF Slotwedstrijden

<      Juli      >

zaterdag 06/07/19

Henley Royal Regatta

zondag 07/07/19

Henley Royal Regatta

vrijdag 12/07/19

World Cup III (KHB)

zaterdag 13/07/19

World Cup III (KHB)

zondag 14/07/19

World Cup III (KHB)

A.A.S.R. Skøll