Inloggen

×

Nieuws

Laurens Simoons beoogd Commissaris Wedstrijdroeien Bestuur’19!

Gedurende het weekend had Aranka opgevangen dat Laurens dinsdagavond een afspraak had staan met Lisa, de voorzitster van zijn sociëteitsbeheer ’15. Zij werd dan ook als eerste ingeschakeld voor de vraagactie. Ze spraken af bij de AH om boodschappen te doen voor het avondeten dat ze zouden gaan nuttigen en spraken over van alles en nog wat, voornamelijk over Skøll. Eenmaal bij Lisa thuis aangekomen zei Laurens: “Lies, laten we het nu niet meer over Skøll hebben.”. Mission not accomplished, want op dat moment zag hij een stuk of 16 man van Heidrunn, zijn sociëteitsbeheer en zijn lenteRIT commissie zitten. 

Na zo’n 15 minuten verbluft voor zich uit staren raakte alles in een stroomversnelling. Hij ging langs zijn oude ploeg Wølfpack, zijn coachteams en dames van EJD’17 en ‘18 waar hij de nodige halen maakte en snoeken sloeg, de oud-wedcoms en zijn Skøll Cup commissie.

Toen hij de WC van de Hesp uit gestommeld kwam werd hij geblinddoekt en ontvoerd naar de Sporthallen Zuid.

Aranka positioneerde hem voor het bestuur na de nodige perikelen te hebben uitgehaald en nam het woord:

“Lieve Laurens,

We staan hier op de plek die zichzelf de Sportas noemt. Twee straten verwijderd van het stadion waar in 1928 het Olympisch vuur brandde. Zoals je weet hebben we met Skøll een glansrijke Olympische carrière en volgend jaar draag jij daar jouw steentje aan bij. Ook onderdeel van deze Sportas is de hal waar we nu voor staan: de Sporthallen Zuid. De plek waar ieder jaar tientallen Skøllies zo hard mogelijk ergometeren en waar dromen gemaakt of gebroken kunnen worden. Komend jaar zul jij hier je wedstrijddebuut maken. Voor het eerst zul je in een wedstrijdpakje aan de start van een wedstrijd-wedstrijd verschijnen, geheel volgens traditie op het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien.“

– er ontstond een klein intermezzo van een jammerende Laurens die alvast z’n wedstrijdpakje liet zien, Aranka die zich aanbood als coach en een bestuur dat in lachen uitbarstte –

“Maar waarom staan wij hier?” Vervolgde zij haar verhaal.

“Al jaren ben je actief op Skøll. Je bent de baas van de soos geweest met jouw SB, je hebt honderden, al dan niet duizenden, biertjes getapt in jouw jaren bij de BarCie, je hebt de Skøll Cup georganiseerd en je bent mede-oprichter van één van onze vier disputen!

Maar waar jij je het meest mee in de kijk hebt gezet bij mij, is met jouw coach carrière. Vol enthousiasme en regelkunde heb jij twee jaren onze Eerstejaars Dames gecoacht. Hier heb ik gezien hoe jij functioneert en floreert binnen de groeiende wedstrijdafdeling van Skøll.

Daarom wil ik jou nu heel graag de vraag stellen:

Lieve Laurens, wil jij Commissaris Wedstrijdroeien worden van Bestuur ‘19?!”

Laurens schreeuwde “JA!” waarna er minstens 5 minuten geknuffeld werd en de champagne rijkelijk vloeide.

Hij vervolgde zijn route naar de bar van Skøll en presenteerde zichzelf aan de vereniging waarna hij keurig de borrel uitspeelde.

Lieve Laurens, GEFELICITEERD!

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Mei      >

<      Juni      >

woensdag 06/06/18

Ringvaart

zaterdag 30/06/18

KHB

<      Juli      >

zondag 01/07/18

KHB

A.A.S.R. Skøll