Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Rottebokaal ’18

Afgelopen weekend was het de beurt aan onze club- en competitieafdeling om zich te bewijzen op de welbekende Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen. Met een stevig windje op de baan werd er dit weekend door meerdere ploegen hard gevaren en werden er mooie resultaten behaald. De dames van JØT & JØL 2.0 lieten zien dat zij in het D4+ veld de sterkste waren en gingen er met de winst vandoor, gefeliciteerd! Door: Rianne der Weduwe

NOOC

Voor zowel de ploegen uit de Stuurboord- als de Bakboord-bokaal stond de Rottebokaal dit weekend op het programma. Op zaterdag wisten de mannen van MØARTENS ANGELS zich in de BB H1-poule te plaatsen voor de A-finale na een 4e tijd in de voorwedstrijd over 1000m op de klokken te zetten. Ook de welbekende 2k bleek de mannen goed te liggen. Met een 8e plek en een knappe tijd van 8:12,45 in de A-finale mogen de heren tevreden terugkijken op dit weekend en zich opmaken voor de volgende wedstrijd. Op zondag wisten met name de heren van FØRSTEMANNEN het spannend te maken in de SB H1-poule. Met slechts 0,5 seconde verschil op de concurrentie van de Amsteldijk bemachtigde ook deze heren een plek in de A-finale, waar zij 6e werden met een tijd van 8:14,85 over 2k. Dat de BB en SB H1-poule aan elkaar gewaagd zijn moge dus wel duidelijk zijn.

Ook de heren en dames van de TopC4+en mochten zich in Zevenhuizen opmaken om over 2km uit te vechten wie er afgelopen weken de meeste stappen heeft kunnen zetten in de trainingen. Op zaterdag wisten beide DTopC4+en zich te plaatsen voor de A-finale door in de voorwedstrijd bij de 8 snelste ploegen van het klassement te eindigen. In de A-finale werd de onderlinge strijd beslist in het voordeel van ØME die met de 5e tijd een kleine tien seconden afstand namen van hun ploeggenoten van DUØ die 8e werden. Bij de heren TopC4+ ploegen was het in de voorwedstrijd TJØNGE die aan het langste eind trok ten opzichte van hun ploeggenoten van JØNGE. In de B-finale werd door TJØNGE echter maar nipt harder gevaren dan JØNGE in de C-finale.

Club

Dat Skøll ook in de verschillende clubvelden goed vertegenwoordigd is bleek ook dit weekend maar weer eens. Naast de winst voor de D4+ JØT & JØL 2.0 – die het tot op de laatste meters spannend wisten te maken met de concurrenten van Pelargos – mogen ook ØK, BØØT, (ØN)VØLDØENDE en VAMØS blij zijn met hun races van afgelopen weekend. Met winst in de voorwedstrijd en een 3e plek in de verdiende A-finale maakt VAMØS goede stappen. Deze progressie zal de dames vast en zeker een boost geven om volgende wedstrijd te winst binnen te slepen in hun DCL4*!

               Bij de DCL8+ CLUBAD lag het veld dit weekend dicht bij elkaar. Helaas kwamen de dames in hun voorwedstrijd net tekort om een plek in de A-finale af te dwingen. Dat ze echter niet onderdoen voor de ploegen uit de A-finale bewezen deze dames wel door in de B-finale als eerste over de streep te komen. En hoewel het helaas niet meetelt waren de dames met hun winnende tijd in de B-finale zélfs nog eens sneller dan TRITON in de A-finale, knap gedaan! Op naar de A-finale. Voor de HCL8+ lag de afgelopen weken de focus op het krijgen van meer bootgevoel. De mannen splitsen zich hiervoor in de trainingen dan ook vaak op in gestuurde viertjes. Helaas wisten de mannen de gemaakte stappen nog niet om te zetten naar meer snelheid in de 8+. Na een wat tegenvallende eerste 1000m herpakten de heren zich als collectief in het tweede deel van de race. Helaas trok PHOCAS nipt aan het langste eind en moest de HCL8+ genoegen nemen met de B-finale dit weekend. Ook hier bleken de andere ploegen vooral in de eerste 1000m helaas nog een maatje te groot.

               Voor clubskiffeurs JORDAN en JOCHEM was het zaterdag weer tijd voor een nieuwe onderlinge krachtmeting. In de eerste voorwedstrijd waren de mannen naast elkaar geloot. Met een overtuigende start lag JORDAN op de 500m-lijn nog vooraan het veld. JOCHEM vocht zich hard terug en schoof over de 2k langzaam maar zeker steeds verder naar voren. Met een 3e en 4e tijd waren JOCHEM en JORDAN allebei verzekerd van een plek in de A-finale. In de middag bleek JORDAN nog net wat extra vermogen te hebben. Met een 2e plek voor JORDAN en een nette 5e tijd voor JOCHEM hebben beide mannen laten zien dat ze in de A-finale thuishoren.

 

Eerdere berichtgeving

—————————————————————————————————————————————————

Aankomend weekend is de beurt aan de comporoeiers om zich naar de Willem-Alexanderbaan te begeven. De wedstrijd staat open voor alle velden (maar liefst zes verschillende bokalen), waarin dus verschillende afstanden een rol zullen spelen. Alle C4’en verroeien een voorwedstrijd over 1000m en een finale over 2000m, voor alle andere nummers is zowel de voorwedstrijd als de finale 2000m. De sprint wordt op zaterdagavond verroeid, deze bestaat uit 500m en 250m die direct na elkaar verroeid wordt. Kortom, voor iedereen een kans om te schitteren! Door Chaja van Ansenwoude

Clubacht
De heren van de HCl8 hebben inmiddels een tijdje gehad om te kunnen wennen aan hun nieuwe lichte boot die ze van EJL hebben overgenomen. Ook zal de 4,5 km van de PEiL nu wel grotendeels uit de benen zijn, dus tijd om weer te vlammen!
De dames van de Dames ClubAd waren niet geheel tevreden over hun wedstrijd op de PEiL en zagen wel wat puntjes voor verbetering. Dit weekend kunnen ze zich weer herpakken door een sterke tijd neer te zetten. De dames hebben dit jaar een stijgende lijn laten zien op de 2K, dit weekend zal duidelijk worden of deze lijn nog verder kan worden doorgezet.

DCl 4*
De dames van VAMØS hebben inmiddels even de tijd gehad om te herstellen van de wedstrijd in Delft, waar ze zowel de PEiL als de PEiK hebben gestart. Bij beide afstanden hebben de dames een prima tijd neergezet, wat overeenkomt met de resultaten die ze de rest van het jaar hebben laten zien. Genoeg reden dus om aan te nemen dat ook in Rotterdam weer mooie tijden zullen worden neergezet.

D4+ Sprint
Op de sprint zullen dit weekend de dames van ØK, (on)Vøldøende en BØØT in een gladde vier starten voor Skøll. (on)Vøldøende heeft zichzelf dit jaar al meerdere keren bewezen, onder andere door de winst naar zich toe te trekken op de Nereus Carpit Noctem. Ook ØK en BØØT hebben dit jaar tot nu toe prima tijden neergezet. Het zal dus interessant worden hoe deze dames zich tot elkaar verhouden!

D4+
Jøt&Jøl 2.0. Twee weken geleden hebben ze in Delft een nette vierde plek gevaren, maar de dames vonden de 4,5K zelf toch wel aan de lange kant. Gelukkig is deze wedstrijd maar 2K, wat betekent dat er mogelijk een nog beter resultaat zal kunnen worden neergezet.

CoCo C4+ Sprint
Er zal dit weekend ook een nieuwe samenstelling starten voor Skøll, namelijk de CompoCie’18! In een veld speciaal voor CompoCie’s, zullen zij hun best doen de vloer aan te vegen met de commissies van de andere verenigingen. Ze hebben nog niet met elkaar in de boot gezeten, maar volgens een niet nader te benoemen CompoCie lid zal dit geen probleem vormen: “We zijn natuurtalenten.”

HCl 1x
In het heren skiff veld zullen dit weekend Jordan en Jochem weer tegen elkaar mogen strijden. Dit is al het gehele jaar een spannende tweestrijd, dus ook dit weekend belooft het weer spannend te worden. Waar Jordan aan het begin van het jaar nog de snellere was, heeft Jochem op de PEiL het langste eind naar zich toegetrokken. Jordan zal er dit weekend alles aan doen om weer de bovenliggende partij te worden, dus dit belooft een spannende wedstrijd te worden.

D1x Sprint
Oud-jeugdroeister Eva Termeulen is al jarenlang lid bij Skøll en heeft zich in verschillende wedstrijden in de skiff bewezen, met name op de korte afstanden heeft ze sterke resultaten neergezet. Tegenwoordig start ze iets minder wedstrijden, maar dit weekend gaat ze weer haar best doen om zich te laten zien op de sprint in Rotterdam.

NOOC
Uiteraard starten dit weekend ook vele verschillende NOOC-bootjes. Dit weekend zullen de Stuurboord- en Bakboordbokaal elkaar voor het eerst ontmoeten, een mooie gelegenheid voor de eerstejaars om zich te kunnen meten ten opzichte van het gehele veld.

Al met al belooft het dus een mooi weekend te worden op de Willem-Alexanderbaan. Voor de volledige loting klik hier!

Reacties (0)

Geef een reactie

<      Januari      >

<      Februari      >

zaterdag 16/02/19

Winterwedstrijden

zondag 17/02/19

Winterwedstrijden

zaterdag 23/02/19

Gyas Hunze

zondag 24/02/19

Gyas Hunze

<      Maart      >

zaterdag 09/03/19

Heineken Roeivierkamp

zondag 10/03/19

Heineken Roeivierkamp

zaterdag 16/03/19

Head of the River Amstel

zondag 17/03/19

Head of the River Amstel

zaterdag 23/03/19

HNOT

zondag 24/03/19

HNOT

zaterdag 30/03/19

Tweehead

Aegir Lente Sprint

zondag 31/03/19

Aegir Lente Sprint

Skiffhead

<      April      >

zondag 07/04/19

Varsity

zaterdag 13/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

zondag 14/04/19

Gent Spring Regatta

Amstel Skøll Cup

zaterdag 20/04/19

Traianus Regatta

Hollandia NK klein

zondag 21/04/19

Hollandia NK klein

<      Mei      >

zaterdag 04/05/19

Okeanos Competitie Tweekamp

ZRB

zondag 05/05/19

ZRB

zaterdag 11/05/19

PEiL

World Cup I

zondag 12/05/19

PEiL

World Cup I

zaterdag 18/05/19

EDR

Westelijke Roeiwedstrijden

zondag 19/05/19

EDR

Westelijke Roeiwedstrijden

zaterdag 25/05/19

SIR

zondag 26/05/19

SIR

Spaarne Lente Race

vrijdag 31/05/19

EK

Thetis Sprint

<      Juni      >

zaterdag 01/06/19

EK

Asopos 3Kamp

ARB

zondag 02/06/19

EK

Asopos 3Kamp

ARB

zaterdag 08/06/19

Rottebokaal

zondag 09/06/19

Rottebokaal

zaterdag 15/06/19

Gyas Meerkamp

Damen NK Groot

zondag 16/06/19

Gyas Meerkamp

Damen NK Groot

zaterdag 22/06/19

Orca Slot (NSK)

World Cup II

zondag 23/06/19

Orca Slot (NSK)

World Cup II

vrijdag 28/06/19

Argo Sprint

zaterdag 29/06/19

NSRF Slotwedstrijden

zondag 30/06/19

NSRF Slotwedstrijden

<      Juli      >

zaterdag 06/07/19

Henley Royal Regatta

zondag 07/07/19

Henley Royal Regatta

vrijdag 12/07/19

World Cup III (KHB)

zaterdag 13/07/19

World Cup III (KHB)

zondag 14/07/19

World Cup III (KHB)

A.A.S.R. Skøll