Inloggen

×

Nieuws

Wout van der Ploeg beoogd Commissaris Materiaal Bestuur’19!

Wout zat rustig bij de kapper en werd daar opgehaald door zijn vriendin Annemoon om naar de film te gaan. Met wat smoezen van Annemoon belandden ze in café de Polder waar ze plots Wout’s Heren Clubacht ‘15 en coachploeg Cupibøøt troffen. Wout was enigszins verbaasd, zijn vraagactie ging beginnen?! Hier werden sterke verhalen over Wouts competitie en clubcarrière naar boven gehaald. Ook kreeg hij een prachtig Cupibøøt shirt en een fles wodka om de rest van de avond mee door te komen.

Vervolgens kreeg hij een gedicht wat hem naar de botenplan vergadering stuurde. Hier zat het botenplan, waaronder zes (oud-)matcoms al op hem te wachten met een bord soep, brood en wodka. Flink wat lastige vragen (‘Welke boot heb ik gedoopt?’ ‘Waarom hangt de Gøldstrike in de Soos?’ ‘Wie is mijn voorganger?’) en matcom-adtjes verder kreeg Wout een woordzoeker in zijn handen gedrukt. De oplossing ‘Vind gas, water, licht bij RIC’ bracht hem naar zijn eerstejaars ploeg, Licht’16.

Na flink wat drank in de zon naast de Amstel werd Wout lichtelijk aangeschoten doorgestuurd naar de Bosbaan. Hier stonden de roeiers, coaches en stuurtjes van Licht’17 en ‘18 klaar, er moest geroeid worden! Samen met Mathijs stapte hij in een prachtig versierde twee zonder. Na een kort roei- en zwemavontuur ging Wout met Gijs en Paul opweg naar Willem 3. De fietstocht verliep niet heel soepel doordat Wout inmiddels al behoorlijk aangeschoten was.

Tja, ze noemen ‘m niet voor niets Wodka Wout.

Naast Willem 3 trof Wout de Boot&Huysch en de AFCO, tijd om kennis te maken met twee commissies waarmee hij komend jaar intensief gaat samenwerken. Waar de Boot&Huysch is, moet geklust worden, dus er lag een D1 skiff klaar om weer in elkaar te zetten. Met wat hulp van de commissie kwamen ze een heel eind. Ondertussen bestookte de AFCO Wout met allerlei vragen: ‘Wanneer was de laatste stippendag?’ ‘Welke stip heb je nodig om in een dubbelviermet te varen?’.

Het bestuur kwam aanrijden, Wout kreeg een blinddoek om en ging in de bestuursbus mee naar het vlot van Roeicentrum Berlagebrug. Hier nam Marjolein het woord:

Lieve Wout,

We staan hier bij de roeicentrum Berlagebrug. In de loodsen hier achter ons lagen in de beginjaren van Skøll onze bootjes, denk bijvoorbeeld aan de Woelwatel die nu in de Soos hangt. Achter jou ligt de Berlagebrug, waarop je over een half jaar gespannen zal kijken of alle achten en vieren tijdens de Head en Heineken er veilig onderdoor komen. We staan hier omdat ik denk dat dit een plek is waar je vaak langsfietst en misschien af en toe terug kan denken aan de beginjaren van Skøll, of aan dit moment. We staan hier namelijk omdat jij Skøll al op veel manieren hebt ervaren. Van clubroeier en Wodka Wout in de soos tot inwegen als lichte wedstrijdroeier. Ook heb jij je organisatorische talent ontwikkeld als coach van Licht ‘17 en ‘18.

Er is dan ook nog maar één vraag die ik je nog kan stellen: Wout, wil jij Commissaris Materiaal worden van het 53e bestuur der Algemene Amsterdamse Studenten Roeivereniging Skøll? Even leek Wout te twijfelen, maar al snel volgde een overtuigende ‘ja’. De champagne werd ontkurkt en de kurk in de Amstel gegooid.

Wout, gefeliciteerd! Ik heb er alle vertrouwen in dat je het heel goed gaat doen!

 

Reacties (1)

Wouter Groen
29 mei om 20:11
"vo voor de matcom!!

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll